پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس گفت: این استان ۸۲ درصد منابع زیرزمینی و ۱۸ درصد آب سطحی دارد و با هزار و ۳۰۰ حلقه چاه وابستگی شدید به آب زیرزمینی در بحث آب آشامیدنی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،علی شبانی با بیان اینکه فارس با مساحت ۱۱۷ هزار کیلومتر مربع و فاصله ۸۸۰ کیلومتری شمال به جنوب استان گفت: آب و فاضلاب استان در ۱۲۲ شهر استان، ۲ هزار و ۳۹۰ روستا ارائه خدمت میکند.
وی تاکید کرد: حدود ۳۸۰ میلیون متر مکعب سهم تولید آب سالانه استان است که این میزان حدود ۲ درصد آب زیرزمینی و حدود ۱۸ درصد آب سطحی است.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس ادامه داد: آب آشامیدنی مرودشت و شهر شیراز از سد درودزن و آب شهرهای جنوبی از جمله لارستان، اوز خنج و گراش، جهرم و امام شهر و ۵۰ روستای واقع در مسیر از سد سلمان فارسی تامین میشود. برای لامرد، مهر، وراوی، اشکنان و روستاهای واقع در مسیر به طول ۷۷۰ کیلومتر خط انتقال وجود دارد.
شبانی تصریح کرد: استان فارس ۸۲ درصد منابع زیرزمینی و ۱۸ درصد آب سطحی دارد. استانهایی که بیش از ۵۰ درصد از آب منابع زیرزمینی شان را استفاده میکنند به دلیل وابستگی به آب زیرزمینی، وارد بحران آب جدی شدهاند.
وی ادامه داد: این آمار به طور میانگین در کشور حدود ۵۰ درصد است، اما استان فارس با هزار و ۳۰۰ حلقه چاه وابستگی جدی به آب زیرزمینی در بحث آب شرب دارد.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس گفت: سالانه به طور میانگین حدود هفت میلیارد متر مکعب برداشت آب استان است و از این میزان ۵۸۰ میلیون متر مکعب آشامیدنی استان است.
شبانی گفت: برای همین سهم ناچیز از آب آشامیدنی ناچاریم برای ایزدخواست در شمال فارس از فاصله ۶۰ کیلومتری و برای آباده و روستاهای اطراف از فاصله ۱۲۵ کیلومتری آب تامین شود.
شبانی افزود: برای ارسنجان از فاصله ۹۰ کیلومتری و مرودشت از فاصله ۷۵ کیلومتری، شهر شیراز از فاصله ۱۲۷ کیلومتری آب رسانی انجام میشود. مناطق جنوبی استان از فاصله ۲۵۰ کیلومتری از نعمت آب بهرهمند شدهاند. آبرسانی به لامرد و مهر از سد کوثر در فاصله ۷۷۰ کیلومتر انجام میشود. آبرسانی به داراب و فسا از سد رودبار حدود ۱۰۰ کیلومتر است.