پخش زنده
امروز: -
مدیر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: خوشبختانه در حوزه این صنعت در مسیری قرار گرفتیم میتوانیم بسیاری از مسائل حوزههای مختلف را به کمک این صنعت حل کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، دادور معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با حضور در برنامه مجله فخرامید گفت:پالایشگاه ستاره خلیج فارس یکی از دستاوردهای مهمی بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توانستیم به آن دست پیدا کنیم. همچنین باتوجه به وجود تحریمها توانستیم پالایشگاهی برای تولید ۴۲ میلیون لیتر بنزین، تاسیس کنیم.
وی افزود: طبق برنامه ریزیهای انجام شده در تلاشیم تا از ابتدای اردیبهشت سال آینده در پالایشگاه ستاره خلیج فارس ۴۵ لیتر بنزین را به سبد سوختی کشور اضافه کنیم. در حال حاضر، در پالایشگاه ستاره خلیج فارس، تولید بنزین، نفت گاز، سوخت جت و نفت سفید را داریم؛ بنابراین مجموعه ما متولی تامین و توزیع سوختهای استرتژیک در کشور خواهد بود.
معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی افزود: پالایشگاه ستاره خلیج فارس سال ۸۵ به ثبت رسید، اما قرار بود اکثر تجهیزات مورد نیاز این پالایشگاه از خارج کشور تامین شود، که باتوجه به تحریمهای موجود در سال ۹۰، هیچ شرکت خارجی حاضر به فروش تجهیزات نشد.
وی گفت: تبدیل نفت کوره به بنزین و نفت گاز در پالایشگاه اصفهان، ازجمله برنامههای ما برای اواخر سال ۱۴۰۵ خواهد بود.
باغبانی مدیر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی درایران، بعد از گذشت ۶۶ سال از اولین شکل گیری واحد کودشیمیایی مرود دشت شیراز، امروزه در جایگاه ارزآورترین صنایع کشور قرار گرفته است.
وی افزود: این صنعت فارغ از اینکه یک صنعتی در قلب وزارت نفت است ابتدای شروع کارش رویکردی محیط زیستی داشت، اما با گذشت زمان و پیشرفت علم و فناوری صنایع پتروشیمی موفق شدند از گاز همراه با نفت را که حین استخراج در محیط پخش میشود و پس از سوزاندن آلودگیهای زیست محیطی را به همراه دارد، محصولات مختلفی تولید میشود.
وی درخصوص اهمیت صنعت پتروشیمی در زندگی روزمره گفت: روکش سیم، ظروف یکبارمصرف و بطری آب معدنی، ازجمله محصولاتی است که به واسطه صنایع پتروشیمی ساخته میشود. همچنین این صنعت توانسنته در حوزه اشتغالزایی به کشور هم کمک کند. در برنامه هفتم توسعه، ظرفیت اسمی ۸ درصدی را در برنامه داریم و نزدیک به ۲۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری تاپان برنامه هفتم لازم داریم که بخشی از آن سرمایه گذاری انجام شده است و توانستیم ۳۵ میلیون تن محصولات پتروشیمی بیشتری تولید شود.
باغبانی گفت: قبل از انقلاب باوجود ۶ مجتمع پتروشیمی، ۶ میلیون ظرفیت تولیدی در کشور ایجاد شده بود که سالیانه ۵۰ میلیون دلار درآمد صادراتی بود در حالی که بعد از انقلاب نزدیک به ۹۶ میلیون ظرفیت اسمی در کشور ایچاد شده است که ۴۷ میلیون تن صرفا محصولات نهایی است که در بازار عرضه میشود. در سال گذشته درآمد حاصل از صنایع پتروشیمی ۲۳ میلیارد دلار بود که نزدیک به ۱۲ میلیارد آن از بخش صادرات بوده است.
وی افزود: صنعت پتروشیمی در جهان به عنوان یک صنعت پیشرفته شناخته میشود و خوشبختانه در حوزه این صنعت در مسیری قرار گرفتیم میتوانیم بسیاری از مسائل حوزههای مختلف را به کمک این صنعت حل کنیم. خوراک ۷۰ درصد از صنایع پتروشیمی کشور، گاز است در حالی فقط ۱۰ درصد از کل تولیدات شرکت گاز به صنایع پتروشیمی میرسد که بخشی از آن برای خوراک و باقی آن برای سوخت استفاده میشود.