پخش زنده
امروز: -
امامجمعه چهاربرج گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، روند ۲۰۰ ساله انحطاط و اضمحلال قدرت و اقتدار، دگرگون شد و تلاش برای تحقق «ایران قوی» در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،حجتالاسلاموالمسلمین اصغر جلالی در خطبههای نمازجمعه این هفته چهاربرج با اشاره به فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: ۲۲ بهمن روز پیروزی خون بر شمشیر است که امام و شهدا ما را از ذلت و خواری نجات دادند.
امامجمعه چهاربرج افزود: نسل امروز چشم باز کرده و کشور را در امنیت و آرامش دیده است و باید گذشته را به صورت واقعی نه از بیان دشمنان به جوانان تبیین کرد و گفت که کجا بودیم و به کجا رسیدیم.
وی با بیان اینکه امروز ما در حرکت به سوی قله بوده و نزدیک قله هستیم، گفت: اینکه کند حرکت میکنیم و گاهی دچار مشکلات میشویم به دلیل بازماندگان افکار وابسته و نفوذ غرب گدایان در کشور است که البته اینها کم بوده و نفوذ یافتهاند و ادعایشان نیز زیاد هست و تا انقلاب از چنین افرادی پاک نشود که امیدواریم بهزودی اتفاق بیفتد، سیر حرکتی انقلاب شتاب نخواهد گرفت.
جلالی تصریح کرد: اگر میخواهیم زود به مقصد برسیم باید با همان روحیه اوایل انقلاب و با همان روحیه رزمندگان دفاع مقدس حرکت کنیم.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه از دستاوردهای اساسی و مواهب الهی انقلاب اسلامی، تکون ایران قوی بود، اظهار کرد: با نگاهی به تاریخ ۲۰۰ ساله ایران معاصر، با قاطعیت میتوان گفت که انقلاب اسلامی، آغازی بر پایان انحطاط و ضعف ایران عزیزمان بود.
وی افزود: ایرانی که به برکت انقلاب اسلامی در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی و دفاع مقدس یک وجب خاک نداد و ننگ ذلت را نپذیرفت؛ در دوران جنگهای ایران و روس متحمل معاهدات ننگین گلستان (در آبان ۱۱۹۲ شمسی) و ترکمانچای (اسفند ۱۲۰۶ شمسی) شد و در سراشیبی ضعف و انحطاط قرار گرفت.
جلالی گفت: متأثر از این وضعیت و در استمرار حاکمیت شاهان بیکفایت و انعقاد قراردادهای خسارتبار که عمدتاً رویکردی اقتصادی داشتند و با هدف غارت منابع و ثروتهای ملت ایران توسط دول استعماری منعقد میشد؛ با روی کار آمدن رضاخان، این وضعیت انحطاطی، دهشتناکتر شد و علاوه بر تشدید انحطاط سیاسی و اقتصادی و مواجه شدن ملت ایران با پدیده دولت و حکومت دستنشانده، زیرساخت هویتی و فرهنگی ایران اسلامی نیز در حضیض قرار گرفت و با کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، موقعیت ایران، وضعیتی وخیمتر از گذشته پیدا کرد؛ ننگ دستنشاندگی بسیار عمیقتر شد و در کنار «ارتش، دربار و چرخه اداری (بروکراسی)»، قدرت خارجی، یعنی آمریکا به رکن چهارم حکومت شاه تبدیل شد.
امامجمعه چهاربرج تصریح کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، روند ۲۰۰ ساله انحطاط و اضمحلال قدرت و اقتدار، دگرگون شد و تلاش برای تحقق «ایران قوی» در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه بعد از جنگ هشت ساله ایران این را دریافت برای حفظ کیان و اقتدار خود باید قوی شود، اظهار کرد: جمهوری اسلامی با قویسازی ایران توانسته است در مقیاسی تاریخی و بنیادین دستاورد آفرین باشد؛ بهگونهای که مسیر حرکت ایران را از بازیگری منفعل و وابسته به بازیگری قدرتمند و مستقل تغییر داده است.
جلالی دستیابی به اقتدار نظامی بازدارنده و راهبردی را از دستاوردهای نظام اسلامی نام برد و گفت: ایران در زمان شاهان ضعیف و ذلیل بود و در جنگهای متوالی شکست خورد و ضربات استعماری بیشماری را متحمل شد؛ چراکه قدرت نظامی قوی و بازدارنده نداشت.
امامجمعه چهاربرج افزود: تابآوری معجزهوار ایران انقلابی در حماسه دفاع مقدس، نه تنها ملت را در حفظ تمامیت ارضی سرزمینش در چشم جهانیان سربلند کرد، بلکه سرآغاز رشد شگفتانگیز و عظیم توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران شد.
وی از امنیت و ثبات به عنوان دستاوردهای انقلاب اسلامی شگفتانگیز و باعظمت نام برد و تصریح کرد: امنیت و ثبات از آن جهت که اولاً جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب در شدیدترین تحریمها و در خوداتکایی چنین رشد کرده است و ثانیاً علاوه بر تأمین و تقویت قدرت دفاعی کشور در حوزههای عمومی مانند تعداد نیروهای نظامی و حجم تجهیزات نظامی و در حوزههای تخصصی و انحصاری دفاعی مانند توانایی موشکی، پهپادی و سایبری نیز دستاوردهای فوقالعادهای کسب کرده؛ دو ویژگی شگفتانگیز هستند.
جلالی تصریح کرد: عظیم از آن جهت که توان دفاعی جمهوری اسلامی، مزیت راهبردی یافته و علاوه بر اینکه با دستیابی به توان دفاعی بازدارنده، مهمترین و پایهایترین نقطهضعف تاریخی ایران را از بین برده است از توان راهبری جبهه مقاومت نیز بحمدالله برخوردار است.
امامجمعه چهاربرج با تأکید بر اینکه اکنون باید آغازی بر پایان انحطاط اقتصادی داشته باشیم، اظهار کرد: مؤلفه دیگر قدرت، بعد از حفظ تمامیت ارضی و تضمین ثبات و امنیت کشور، توانمندیهای اقتصادی است.
وی با بیان اینکه این را باید توجه داشته باشیم که انقلاب اسلامی و نظام برخاسته از آن، از نقطه صفر آغاز شده است، افزود: همه چیز علیه ما بود، چه رژیم فاسد طاغوت که علاوه بر وابستگی و فساد و استبداد و کودتایی بودن و چه دولت آمریکا و برخی دیگر از دولتهای غربی و چه وضع بهشدت نابسامان داخلی و عقبافتادگی شرمآور در علم و فناوری و سیاست و معنویت و هر فضیلت دیگر و از طرف دیگر هیچ تجربه پیشینی و راه طی شدهای در برابر ما وجود نداشت.
جلالی گفت: علیرغم همه مشکلات موتور پیشران کشور در عرصه علم و فناوری و ایجاد زیرساختهای حیاتی و اقتصادی و عمرانی شد که تا کنون ثمرات بالنده آن روزبهروز فراگیرتر میشود و شاهد فعالیت هزاران شرکت دانشبنیان، زیرساختی و ضروری در حوزه عمران، صنعت، سلامت و کشاورزی، سلولهای بنیادی و صنایع دفاعی هستیم که محصول آن روحیه و آن حضور و آن احساس جمعی است که انقلاب برای کشور به ارمغان آورد در حالی که ایرانِ پیش از انقلاب، در تولید علم و فناوری صفر بود و در صنعت بهجز مونتاژ و در علم بهجز ترجمه هنری نداشت.
امامجمعه چهاربرج تصریح کرد: اکنون بعد از تأمین امنیت نظامی که میدانیم کسی جرات حمله به کشور ما را ندارد نوبت تأمین اقتصادی هست که انشاءالله به کوری چشم دشمنان و بدخواهان از این امتحان هم سربلند بیرون خواهیم شد.
وی با بیان اینکه بحث اقتصاد مقاومتی و نامگذاری سالها به نامهای اقتصادی هم در همین راستا است، گفت: اگر دولتها بهموقع و با تمام توان برای اجراییکردن سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی و همچنین گام دوم انقلاب حرکت می کردن، الان وضعمان بهتر از این بود.
جلالی در ادامه با تأکید بر اینکه در روند حرکتی نظام مقدس اسلامی همچنان باید به الهی بودن این نظام توجه و به سنتهای الهی در ادامه این انقلاب اعتماد و اعتقاد داشت، اظهار کرد: یکی از نکات مهمی که امامان انقلاب، بر آن توصیه اکید دارند، تعمیم و توسیع این نگاه توحیدی، به ساحت تحلیلهای سیاسی است.
وی افزود: امام بزرگوار که این همه تحوّلات را به وجود آورد و به معنای واقعی کلمه امامِ تحوّل بود، امّا اینها را از خدا میدانست؛ امام اینها را به خودش نسبت نمیداد، پیروزی انقلاب را اراده خدا میداند و آزادی خرمشهر را از خدا میداند، زمینگیری هواپیماهای آمریکا را در طبس کار خدا میداند که شنها مأمور خدا بودند همانطور که در ماجرای سپاه فیل ابرهه، پرستوها مأمور خدا بودند و رهبر معظم انقلاب هم سنتهای الهی را به عنوان مبنایی برای تحلیل پیروزی جبهه مقاومت بیان میفرمایند.
امامجمعه چهاربرج اظهار کرد: ساختار تحلیلهای رهبر حکیم انقلاب مبتنی بر اعتقاد به حاکمیت قوانین الهی، یافتن علل بنیادی، تـبـیـیـن آینده، ارائه راهکارهای پایدار و ایجاد امید است.
جلالی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین اصول در سنتهای الهی، پیروزی نهایی حق بر باطل است، تصریح کرد: این باور به مردم امید میدهد که حتی در سختترین شرایط اگر مقاومت استمرار یابد حق به پیروزی خواهد رسید و ظلم و ستم ریشهکن خواهد شد که این مقاومت، نشان ایمان راسخ مردم غزه به وعدههای الهی و اعتقاد آنها به پیروزی حق بر باطل است.
امامجمعه چهاربرج تصریح کرد: رهبر انقلاب اسلامی فرمودند که به حول و قوهٔ الهی به کوری چشم همه آنهایی که نمیتوانند ببینند از همه مشکلات بیرون خواهیم رفت و قطعاً نیز اینگونه خواهد شد.