پخش زنده
امروز: -
تعداد کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی در مقایسه با ابتدای انقلاب ۱۲ برابر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان با اشاره به روند رو به رشد توسعه کتابخانهها در استان گفت: قبل از انقلاب اسلامی، فقط ۷ کتابخانه عمومی در استان فعال بود که پس از انقلاب، این تعداد به ۸۵ کتابخانه افزایش یافته و این نشاندهنده توجه ویژه به گسترش فرهنگ مطالعه و دانشاندوزی است.
حاجی با اشاره به قدمت برخی از کتابخانههای استان افزود: کتابخانه ارشاد طبس که در سال ۱۳۱۳ تأسیس شده و کتابخانه استاد سعیدی بیرجند که در سال ۱۳۲۹ راهاندازی شده، از قدیمیترین کتابخانههای استان به شمار میروند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همچنین با اشاره به تنوع کتابخانههای موجود در استان گفت: هم اکنون ۷۲ کتابخانه نهادی، ۵۴ کتابخانه شهری، ۲۸ کتابخانه روستایی، ۱۱ کتابخانه مشارکتی، ۲ کتابخانه مستقل و یک باب کتابخانه سیار است که از این تعداد، ۱۱ باب کتابخانه به همت خیران ساخته شده است.
وی گفت: هم اکنون تمام روستاهای بالای دو هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت استان دارای کتابخانه هستند..
حاجی افزود: تمام کتابخانهها از محلی فقط برای خواندن و امانت گرفتن کتاب تبدیل به پایگاه فرهنگی و اجتماعی شده و در آن انواع آموزشها از حوزه کسب و کار تا کاردستی و قصه گویی و مهارتهای زندگی به مراجعه کنندگان داده میشود.
وی گفت: در چهار سال اخیر، ۱۰ باب کتابخانه جدید و یک سالن جلسات افتتاح شده که نشاندهنده عزم جدی برای توسعه زیرساختهای فرهنگی و ترویج فرهنگ مطالعه در استان است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همچنین از طرح های جدید در حوزه کتابخانهسازی خبر داد و گفت: هم اکنون ۲۲ طرح کتابخانهسازی برای بهسازی ساختمانها و ساخت کتابخانههای جدید در دست اقدام است که نقش بسزایی در افزایش دسترسی مردم به فضاهای مطالعاتی و ارتقای سطح فرهنگی جامعه دارد.
حاجی افزود: خراسان جنوبی از نظر سرانه میزان جمعیت به کتابخانه در کشور رتبه اول، در سرانه عضویت رتبه دوم و در سرانه میزان کتاب به جمعیت رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.