پخش زنده
امروز: -
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد: در «یزد پایدار » به جای درگیر شدن در پروژه های متعدد، روی چند پروژه خاص متمرکز شدهایم.
محمد علی شاه حسینی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، به بررسی موضوع یزد پایدار پرداخت و گفت: یزد پایدار یعنی ریل گذاری گذشتگان که امروز رضایت مندی مردم را دارد و استان را به سمت تعالی برده است و کماکان باید ادامه پیدا کند، اما آسیب ها، اشکالات و نقطه ضعفهایی که برنامههای قبل داشتهاند باید برطرف شود.
شاه حسینی به یکی از نقدهای منصفانه اشاره کرد و افزود: در سه دهه گذشته رتبه اول کنکور را داریم و این یعنی فارغ التحصیلان یزدی نسبت به سایر استانها بیشتر هستند، اما اکنون اگر نرخ بیکاری مردان در استان ۳ درصد و در زنان ۲۰ درصد باشد از این تعداد ۵۰ درصد، فارغ التحصیلان ما هستند که این برای یزد خوب نیست و باید ریل گذاری در زمینه اشتغال تغییر پیدا کند.
وی گفت: توسعه پایدار جمع تعاریف توسعه است بدین معنی که ما نباید آینده یزد را فدای منافع زودگذر عدهای یا مسائل امروز کنیم. مشخصا رعایت مسائل زیست محیطی، آب، انرژی و. تغییر ریلی هست که بخشی از آن از گذشته شروع شده و بخشی از آن امروز تحت عنوان یزد پایدار در حال انجام است.
شاه حسینی با بیان اینکه در یزد پایدار حوزه دانش بنیان، رعایت مسائل زیست محیطی، بهره وری مورد توجه جدی است ادامه داد: گرچه بخش عمدهای از این مسائل از گذشته بوده است، اما تمرکز ماف نقطه زنی و برطرف کردن آسیبها و نقاط ضعف است.
وی بیان کرد: برای مثال آب اولویت اول استان یزد است و همین پروژه آب در دستور هفتگی استانداری قرار دارد، اما در کنار آن موضوع صرفه جویی، اصلاح شبکه، کشاورزی دانش بنیان، آبیاری قطرهای نیز مد نظر قرار گرفته است.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد با اشاره به موضوع اصلاح مصرف و یزد بهره ور که از قبل مطرح شده است گفت: استاندار به جای در گیر شدن در پروژههای متنوع، چند پروژه مهم را احصا و تحت عنوان یزد پایدار مورد توجه قرار داده است.
بررسی زیر ساخت ها در یزد پایدار
شاه حسینی به زیر ساختها نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات یزد دراین زمینه، اتباع و مهاجرت نخبگان استان به خارج و هم مهاجرت غیر منطقی به داخل استان هست. به تبع این موضوع ما با ناترازیهایی در حوزه انرژی، آب، برق و گاز و حتی ناترازی در مسائل مالی مواجهیم که مردم استان را رنج میدهد.
وی در مورد اتباع هم گفت: کاری که میتواند اثر بخش باشد اینست که هماهنگی با سیاستهای کلی نظام وجود داشته باشد، ما نمیتوانیم جزیرهای عمل کنیم چرا که نتیجه نخواهیم گرفت.
شاه حسینی در ادامه به موضوع انرژی اشاره کرد و گفت: ما از ۳۶۵ روز ۳۲۰ روز آفتابی داریم و در زمینه انرژی خورشیدی اقدامات خوبی انجام شده است، بسیاری از معادن بزرگ موظف به اجرا شدهاند و با هلدینگهای اقتصادی مذاکره شده که این کار انجام شود و چند تفاهم نامه هم بسته شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۱۲ پروژه مهم در جهت نفع آیندگان در دستور کار است گفت: در یزد پایدار به جای درگیر شدن در پروژه های متعدد روی چند پروژه خاص متمرکز شدیم و حفظ وضعیت موجود یزد غنی، یزد فرهنگی، یزد جهانی تحت عنوان یزد پایدار بوده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد بیان کرد: در حوزه بنیاد نخبگان و دانش بنیان یکی از دغدغههای خانوادهها و مسئولین اشتغال فارغ التحصیلان است.
مسائل دانش بنیان، موضوع اول استان در یزد پایدار
شاه حسینی به موضوع نامگذاری دو سال قبل، رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان اشتغال و دانش بنیان اشاره کرد و افزود: استان یزد به طور ویژه روی این موضوع کار کرده، کلید حل مسائل زیست محیطی، اشتغال فارغ التحصیلان، ارتباط صنعت و دانشگاه و هم توسعهی علمی صنایع ما، بهره وری و ... همه اینها موضوع دانش بنیان است و به صورت طبیعی مسئولین ارشد استان میبایست روی این موضع اهتمام ویژه داشته باشند.
وی ادامه داد: در یزد پایدار هم دانش بنیان موضوع اول استان است.
شاه حسینی گفت: کارهایی که در این حوزه انجام شده است هم کمی و هم کیفی در تعریف پروژهها دانش بنیان بوده به طوریکه در بحث تسهیلگری، پرداخت تسهیلات، حمایتهای مالیاتی، واگذاری زمین، ارتباط صنعت و دانشگاه، بازار یابی، برگزاری رویدادها، جذب منابع مالی درسطح ملی بستههایی را تهیه و تکمیل کردیم و تبدیل به یک برنامه ویژه شده است.
وی ادامه داد: امیدواریم در استان یزد پارک علم و فناوری محور کار قرار گرفته و با استفاده از ظرفیت دانشگاهها وظرفیت فارغ التحصیلان دانشگاهها، هم تعداد شرکتهای دانش بنیان و هم کیفیت کار شرکتهای دانش بنیان را بیشتر کنیم.
شاه حسینی به کاری که استاندار در این زمینه انجام داده است اشاره کرد و گفت: از صنایع بزرگ خواسته شده که اعلام کنند از میزان گردش مالی که دارند چقدر آن مربوط به شرکتهای دانش بنیان است، یا چند شرکت در این صنعت مشغول فعالیت هستند. یا چند نفر فارغ التحصیل مشغول کارند.
وی گفت: آنها موظف شدند پایان سال در این زمینه گزارش دهند البته بخش عمده آن قرار شد با تعامل پروژههایی را به شرکتهای دانش بنیان واگذار کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد با بیان اینکه امروز برای اینکه درگیر تعدد پروژهها و تحیر در تصمیم گیری نشویم روی چند پروژه خاص متمرکز شدیم گفت: برای مثال امسال تمرکز ما بر روی شرکتهای معدنی است چرا که ۷۰۰ شرکت معدنی در استان وجود دارد و دومین استان معدنی کشور هستیم و به تبع آن عملکرد مالی آنها مورد توجه است.
وی افزود: بحث آب نیز اولویت استان است و شرکتهای دانش بنیان باید بگویند در حوزه آب چکار میشود کرد.
وظیفه استانداری و معاونت توسعه مدیریت و منابع
محمد علی شاه حسینی با بیان اینکه استانداری نماینده حاکمیت در استان یزد است گفت: هدایت، نظارت و پشتیبانی و حمایت از سیاستهای کلی دولت وظیفه نماینده عالی دولت (استاندار) در استان یزد است.
وی به شرح وظایف معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری پرداخت و افزود: یکی از کارهای معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری نیز، تسهیل در اجرای ماموریت استانداری است و ما باید هم از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری کمک کنیم تا همه معاونتها بتوانند کار خود را درست انجام دهند.
شاه حسینی، آموزش نیروی سازمانی در انجام ماموریتها و همچنین وظیفه توانمند سازی و آموزش کارکنان دولت به نمایندگی از دولت را از دیگر وظایف این معاونت برشمرد.