پخش زنده
امروز: -
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: میزان تولیدات بخشهای مختلف کشاورزی ایران به ۱۳۵ میلیون تن رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ اکبر فتحی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: این میزان در افق ۱۴۱۱ به ۱۶۵ میلیون تن خواهد رسید.
بر اساس آخرین آمار، ضریب خودکفاییِ ۸۰ درصدی کشور؛ مدیون تلاش کشاورزان، روستاییان و عشایر است که ارکان اصلی خیمه امنیت غذایی کشور محسوب میشوند.
یکی از این سردمداران امنیت غذایی در کشور آقای زارع بیاتی کشاورز نمونه روستای ارسطو در استان تهران است، این کشاورز نمونه با اجرای آبیاری قطرهای موفق شده علاوه بر اینکه مصرف آب را در مزرعه خود ۴۰ درصد کاهش دهد، میزان تولیدات محصولات کشاورزی را افزایش دهد.
در سال زراعی گذشته آقای زارع بیاتی و کشاورزان در سراسر کشور، بالغ بر ۱۵ میلیون تن گندم تولید کردند و واردات این محصول را به صفر رساندند.
خودکفایی در محصولات اساسی همان مسیری بود که امام خمینی (ره) از همان ابتدای پیروزی انقلاب برای کشاورزی کشور ترسیم کرده بودند. با فرمان امام، تمام اراضی با کیفیت که سالهای سال بی بهره مانده بودند، به زیر کشت میرود و این گونه بود که جهادگران به یاری روستا میروند برای کشت و برداشت به کشاورزان یاری میرساندند.
به گفته کارشناسان، اکنون میزان برداشت گندم از هر هکتار به طور میانگین به ۴ و نیم تن رسیده و ضریب خودکفایی در محصولات کشاورزی نیز تا ۸۰ درصد افزایش یافته است.
بر اساس آمار سازمان خواربار جهانی فائو: ایران
در بخش تولید تخم مرغ با تولید ۱ میلیون ۵۴۵ هزارو ۵۰۰ تن در جایگاه ۹ جهانی قراردارد.
در بخش تولید گوشت مرغ با تولید ۲ میلیون ۷۵۲ هزارو ۲۵۰ تن در جایگاه ۱۰ جهانی قرار دارد
در بخش تولید گوشت قرمز با تولید ۸۸۲ تن در جایگاه ۱۹ قرار دارد.
در بخش صید و آبزی پروری با تولید ۱ میلیون و ۴۱۸ هزار تن در جایگاه ۲۳ جهان قرار دارد.
در بخش تولید گندم با تولید ۱۵ میلیوت تن در جایگاه ۱۲ جهان قرار دارد.
در بخش تولید چقندر قند با تولید ۸ میلیون ۸۰۰ هزار تن در جایگاه ۱۰ قرار دارد؛ و در بخش تولید زعفران با تولید ۴۰۰ تن در جایگاه نخست جهانی قرار دارد.
به گفته کارشناسان؛ کشاورزان، روستائیان و عشایر سرداران امنیت غذایی هستند که در مقاوم ترن بخش اقتصادی کشور پیش میروند.