پخش زنده
امروز: -
مدیر کل امور خیرین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیش از ۳ هزار سمن و موسسه مردم نهاد با وزارت بهداشت در حوزه سلامت همکاری دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: محمدجواد حیدری پور امروز سه شنبه در نشست هم افزایشی موسسات خیریه حوزه سرطان با اشاره به فعالیت ۶۰ سمن در حوزه سرطان گفت: این حوزه از تشکلهای فعالی بهرهمند است و سمنها بر حسب عملکرد آنها رتبه بندی میشود؛ همکاری این سمنها بیشتر دو سویه و معنوی است و همکاری مالی سمنها بویژه سمنهای بخش سرطان بی دریغ است.
مدیرکل امور خیرین وزارت بهداشت، همکاری بیشتر این وزارت خانه را با سمنها خواستار شد و گفت: این جلسه با حضور نمایندگان سمنها و موسساتی که در حوزه سلامت فعالیت میکنند نشاندهنده رویکرد تعاملی سمنها و وزارت بهداشت است.
محمدرضا مسجدی دبیر کمیته علمی شبکه مبارزه با سرطان هم در نشست هم افزایشی موسسات خیریه حوزه سرطان گفت: سرطانهای ریه، پستان و پروستات در صدر سرطانهای شایع کشور است، ۸۰ درصد پیشگیری از سرطانها در جهان با مبارزه با دخانیات آغاز میشود، اما در ایران این موضوع جدی گرفته نمیشود.
محمدرضا مسجدی با تاکید بر ضرورت همکاری سازمانهای مردم نهاد برای مبارزه با سرطان گفت: با پیشگیری، تشخیص و درمان به موقع میتوان از ۸۰ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان پیشگیری کرد.
دبیر کمیته علمی شبکه مبارزه با سرطان با اشاره به اینکه هنرپیشههای زن و مرد کشور در سریال و فیلم مصرف دخانیات را تبلیغ میکنند و گفت: وقتی دختران آلوده به دخانیات شوند سلامت خانواده و جامعه به خطر میافتد.
محمدرضا مسجدی با انتقاد از کاهش مالیات بر دخانیات افزود: آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد دخترهای نوجوان ۱۳۳ درصد رشد مصرف دخانیات دارند.
سرطان پستان، دهانه رحم و روده سه سرطان شایع در ایران
مودب شعاع رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت نیز در این نشست با بیان اینکه شایعترین سرطانهای کشور پستان، دهانه رحم و روده است، گفت: بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی در تامین تجهیزات مورد نیاز تشخیص زودهنگام سرطان مشکل مالی دارند و خیرین در این باره نقش مهمی دارند که با تعامل با وزارت بهداشت میتوانند به دانشگاههای علوم پزشکی کمک کنند.
رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت گفت: برای تشخیص زودهنگام، تمرکز بر سه سرطان پستان پستان دهانه رحم و روده است، چون بیشترین موارد سرطان در کشور را تشکیل میدهند.
مودب شعاع گفت: بیماران سرطان و لنفوما به امکانات فلوسایتومتری نیاز دارند و این امکان در بیشتر مراکز وجود ندارد و همچنین در زمینه پت اسکن، ۱۸ مرکز دولتی دارای پت اسکن هستند، اما بسیاری از دستگاههای پت اسکن به علت تامین نشدن رادیو داروها دچار مشکل است و محدودیت ناشی از تحریم در این زمینه زیاد است و امکان خرید سیکلوتروم در شرایط کشور وجود ندارد.
رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت گفت::ام آر آی در مراکز سرطان دولتی وجود ندارد که نیازمند کمک خیرین هستیم تا مراکز شیمی درمانی مرجع به اتاق تمیزبیمار ستان تبدیل شود تا بیمار وکارکنان آسیب کمتری ببینند.
مودب شعاع افزود:همچنین در تامین داروهای شیمی درمانی مشکلاتی داریم در دولت دوازدهم فهرست ۳ هزار داروی شیمی درمانی بسته شد و سه سال اخیر حجم داروهای زیادی تایید شده، اما این حجم زیاد زمان میبرد تا بیمه شود، اگرچه ۸۰ درصد حجم صندوق سخت درمان برای پوشش دارویی صرف میشود، اما باز نیاز بیماران برطرف نشده است و از خیرین میخواهیم در راستای راهنماهای بالینی به مراکز برای تامین مالی داروی مراکز درمان سرطان کمک کنند.
وی گفت: برای راه اندازی مراکز پرتو درمانی مشکل داریم مراکز دستگاه دارند، اما امکان راه اندازی دستگاه را ندارند.