پخش زنده
امروز: -
طرح تولید دانش بنیان خوراک دام بر اساس نیاز تخصصی هر دامداری، با احداث و تجهیز و راه اندازی خط تولید داخلی در مهدیشهر؛ قطب دامپروری استان سمنان همزمان با دهه فجر آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ مدیر عامل مجتمع دامپروری مهدیشهر گفت: هزار و ۳۰۰ عضو تعاونی برای رفع مشکل تامین خوراک دام با کیفیت که حدود دو دهه با آن مواجه بودند در یک اقدام جهادی با مشارک ۲۶ میلیارد تومانی از محل افزایش سهم و دریافت ۴ میلیارد تومان تسهیلات بانکی توانستند در کمتر از دو سال این کارخانه را احداث کنند.
محمد ابراهیم ثانیان گفت: خط تولید کاملا داخلی این کارخانه که یکی از به روزترین خطوط تولید حال حاضر داخل کشور است به دست متخصصان در استان خراسان رضوی ساخته شده است و در حالیکه علاوه بر ارز بری خرید تجهیزات، نصب و راه اندازی نمونههای خارجی آن ۳ تا ۴ میلیارد هزینه دارد، این خط تولید ایرانی با همکاری تیمهای فنی و مهندسان بومی شهرستان مهدیشهر با ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان هزینه به مرحله بهره برداری آزمایشی رسید.
به گفته وی این کارخانه در زمین اختصاص یافته سازمان جهاد کشاورزی استان به مساحت ۱۰ هزار متر مربع احداث شده است که شامل؛ برج تولید ۵ طبقه به مساحت ۷۵۰ متر مربع، ۶۰۰ متر مربع سالن مواد اولیه، ۲۰۰ متر مربع سالن محصول، باسکول ۸۰ تنی بارگیری در مرحله اول تولید با ظرفیت ۱۰ تن خوراک دام در روز و سالانه حدود ۲۴ هزار تن است که از دهه فجر امسال به بهره برداری میرسد.
ثانیان در خصوص ویژگی شاخص و منحصربهفرد این خط تولید گفت: در گذشته اکثر کارخانههای خوراک دام یک یا چند نوع محدود روش ترکیب خوراک دام برای همه دامداریهای متقاضی داشتند، اما در این کارخانه با دو سال تحقیق و تشکیل تیمهای بررسی استفاده از دانش روز، برای هر دامداری تحت پوشش یک پرونده جیره اختصاصی خوراک دام بر اساس تعداد، نژاد، وزن و جثه و شرایط آب و هوایی منطقه تشکیل شده و در کارخانه در دورههای زمانی مختلف ترکیب مورد نیاز جهت ارتقاء ضریب تبدیل دام تعیین و خوراک تولید میشود.
این فعال بخش دامپروری گفت: هم اکنون طرح تولید ۸ نوع خوراک دام سبک و سنگین با ترکیب اختصاصی هر دامداری اجرا شده است و در یک سال آینده با استفاده از همین خط تولید، خوراک طیور و آبزیان نیز به مرحله تولید خواهد رسید.
مدیر عامل این مجتمع دامپروری خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد ازاعضای این تعاونی در روستاها و ۴۰ درصد در قالب مجتمع فعالیت میکنند که در مجموع ۱۴۰ هزار راس دام سبک و ۸ هزار راس دام سنگین در شهرستان مهدیشهر پرورش میدهند که با اجرای این طرح میزان تولید گوشت از ۴ هزار به ۵ هزار تن و میزان تولید شیر از ۷ هزار به ۹ هزار تن در سال خواهد رسید.