پخش زنده
امروز: -
آلوئه ورا در سطح ۵۰ هکتار از مزارع دشتیاری سیستان و بلوچستان کشت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: آلوئه ورا در سطح ۵۰ هکتار از مزارع دشتیاری کشت شده و این روند همچنان ادامه دارد.
اردشیر شهرکی افزود: در راستای تغییر الگوی کشت، افزایش درآمدزایی، اشتغال و استفاده از مزیتهای نسبی سیستان و بلوچستان، توسعه زراعی و صنعتی گیاه دارویی آلوئه ورا با مشارکت بخش خصوصی در دستورکار سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفته بطوری که سطح زیر کشت این محصول در سالهای آینده در این استان به دو هزار هکتار افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: به طور همزمان تاسیسات و کارگاههای تبدیل و فرآوری این محصول ارزشمند نیز در همین منطقه در حال استقرار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: آلوئه ورا از گیاهان بسیار سازگار با اقلیمهای گرم و مقاوم به خشکی محسوب میشود که قابلیت تبدیل به انواع فرآوردههای دارویی، بهداشتی و غذایی را دارد.
وی بیان کرد: کشت گیاه آلوئهورا به عنوان یکی از گیاهان دارویی پرطرفدار و مملو از خواص و ظرفیت درمانی و غذایی هم اکنون در سیستان و بلوچستان در دستانداز قرار دارد.
شهرکی گفت: عدم نیاز به خاکهای غنی حاصلخیز و تحمل شوری خاک و آب، داشتن توجیه اقتصادی در واحدهای کوچک با کارگر خانوادگی، عدم نیاز به مدیریت و تخصص در سطح بالا و نیاز آبیاری بسیار اندک حداکثر در حد یک پنجم صیفی جات گلخانهای از جمله مزایای کشت گیاه آلوئهورا است.
وی ادامه داد: همچنین مقاومت در برابر دمای زیاد تا حد ۵۰ درجه سانتیگراد و در نتیجه عدم نیاز به دستگاههای تبخیری خنک کننده، مقاومت در برابر کاهش دما تا پنج درجه سانتیگراد و نیاز به دستگاههای گرمایش با ظرفیت پایین و مصرف سوخت اندک، مقاومت در برابر انواع آفات و بیماریها و عدم نیاز به کاشت مجدد از دیگر مزایای آلوئهورا و کشت آن است.