پخش زنده
امروز: -
در شانزدهمین جلسه بررسی لایحه بودجه ۹۳ ، نمایندگان مجلس به بررسی بندهای هزینه ای لایحه بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور می پردازند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، براساس تبصره (2) بخش هزینهای لایحه بودجه مقرر شد: در اعمال حق مالکیت و حاکمیت بر منابع نفت و گاز کشور و به منظور تعیین رابطه مالی و نحوه تسویه حساب بین دولت (خزانهداری کل کشور) و وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط، معادل 14 و نیم درصد از ارزش نفت (نفت خام و میعانات گازی) به عنوان سهم آن شرکت بابت همه مصارف سرمایه ای و هزینه ای شرکت یاد شده ازجمله بازپرداخت بدهی و تعهدات شامل تعهدات سرمایه ای و بیع متقابل و هزینههای صادرات با احتساب هزینه های حمل و نقل تعیین شود که از پرداخت مالیات و تقسیم سود سهام دولت معاف است.
در این مصوبه همچنین وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط مکلف شد معادل 85 و نیم درصد بقیه ارزش مواد مذکور را به حساب بستانکار دولت نزد خزانه داری کل کشور منظور و با دولت (خزانه داری کل) تسویه حساب کند.
دو درصد از 85 و نیم درصد برای توسعه مناطق نفتخیز و گازخیز و مناطق محروم اختصاص می یابد.
همچنین در این مصوبه مقرر شد: وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط میتواند از محل سهم خود قراردادهای لازم را با شرکت های عملیاتی تولید نفت و گاز براساس قیمت تمام شده و در چارچوب بودجه عملیاتی منعقد کند.
مصوبات امروز درباره انرژی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه رسیدگی به بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور بحث انرژی را در دستور کار قرار دادند.به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ بر این اساس مجلس بانک مرکزی را مکلف کرد سهم وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط را به حسابهای آن شرکت مورد تأیید خزانهداری کل کشور در داخل و نیز مورد تأیید آن بانک در خارج از کشور برای پرداخت پیمانکاران، سازندگان و عرضهکنندگان مواد و تجهیزات مربوط به طرف قرارداد و هزینههای جاری ارزی شرکت واریز و برای قراردادهای تسهیلات مالی خارجی توثیق کند.
همچنین بانک مرکزی مکلف شد به صورت سه ماهه مازاد منابع ارزی ناشی از افزایش قیمت و مقدار صادرات نفت خام و میعانات گازی را نسبت به مبانی محاسباتی بودجه براساس اعلام وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط پس از کسر سهم صندوق توسعه ملی به فروش برساند و تا سقف 75 هزار میلیارد ریال به ردیف درآمدی این قانون واریز کند.
نمایندگان همچنین خزانه داری کل کشور را مکلف کردند 100 درصد وجوه واریزی را برای تقویت بنیه دفاعی با نظر ستاد کل نیروهای مسلح و نیز با موافقت معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور به نیروهای مسلح پرداخت کند.
مجلس شورای اسلامی همچنین تصویب کرد: پالایشگاههایی که نفت خام و میعانات گازی را نسبت به سهم صادرات فرآوردههای خود به قیمت مذکور در قانون هدفمند کردن یارانهها 95 درصد قیمت تحویل فوب خلیج فارس خریداری و بهای آن را به صورت ارز از طریق بانک مرکزی به خزانه داری کل کشور واریز می کنند مشمول قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه نمیشوند.
نمایندگان همچنین مصوب کردند در اجرای بودجه عملیاتی وزارت نفت از طریق شرکت های تابعه ذیربط موظف است موافقتنامههای طرح های سرمایه ای از محل سهم خود را با معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور مبادله و گزارش عملکرد تولید نفت و گاز را به تفکیک هر میدان در مقاطع سه ماهه به وزارت امور اقتصادی و دارایی و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ارائه کند.
وزارت نفت همچنین مکلف شد وجوه دریافتی از نرخ گاز را تا سقف 21 هزار و 500 میلیارد ریال صرفاً برای احداث تأسیسات و خطوط لوله گازرسانی به شهرها و روستاها با اولویت مناطق سردسیر، نفت خیز، گازخیز و استانهایی که برخورداری آنها از گاز کمتر از متوسط کشور است اختصاص دهد.
همچنین این وزارتخانه باید 7000 میلیارد ریال از منابع به دست آمده متناسب با وصولی خود را برای تأمین و استانداردسازی سامانه گرمایشی مدارس با اولویت مدارس روستاها، طرح سرانه مدارس، بهسازی روستاها، آبرسانی روستاها، طرح های عشایری سراسر کشور و کمک های فنی و اعتباری طرح های آبیاری تحت فشار هزینه کند.
وزارت نفت همچنین مکلف شد برای اجرای خطوط لوله گازرسانی به شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان تا مبلغ 5000 میلیارد ریال از محل مازاد تراز صادرات و واردات گاز طبیعی در سال آینده به طرحهای مربوط اختصاص دهد و صرف پالایشگاهها و خطوط انتقال گاز طبیعی سراسری با اولویت خطوط انتقال صادراتی کند.
خزانه داری کل کشور نیز موظف شد متناسب با وصول ماهانه و به صورت یک دوازدهم بودجه مصوب وجوه مذکور سهم شرکت های نفتی را برای مصارف جاری و تملک دارایی های سرمایه ای به آنها پرداخت کند.
مجلس؛ مصوبهای در باره پرداخت مطالبات ایثارگران