پخش زنده
امروز: -
دومین همایش یک روزه بینالمللی اقتصاد دریا پایه با رویکرد حکمرانی در گردشگری دریایی و ساحلی در بندرعباس آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خلیج فارس، ظهیری نیا دبیر این همایش گفت: در این نشست نماینده ولی فقیه در هرمزگان، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، دستیار وزیر گردشگری و میراث فرهنگی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، نماینده هرمزگان در خبرگان رهبری، استاندار هرمزگان، نمایندگان هرمزگان در مجلس و نمایندگان کشورهای چین، هند و قزاقستان حضور دارند.
دبیر دومین همایش بینالمللی اقتصاد دریاپایه گفت: اقتصاد دریاپایه می تواند به رشد اقتصادی کشورها و ایجاد فرصت های شغلی جدید کمک کند اما با وجودهمه این ظرفیت ها اقتصاد دریاپایه با چالش های آلودگی دریاها، تغییرات اقلیمی و بهره برداری غیر مجاز از منابع دریایی روبرو است.
مصطفی ظهیری نیا افزود: در اقتصاد دریا پایه نیازمند مدیریت پایدار منابع دریایی هستیم تا بتوانیم به توسعه پایدار دست پیدا کنیم و این امر با استفاده از فن آوری های نو، سبز و انرژی های تجدید پذیر در استفاده از منابع دریایی محقق می شود.
وی گفت: اقتصاد دریاپایه نه تنها می تواند منبع دریایی خوبی برای کشور باشد بلکه می تواند برای توسعه پایدار کشور و همینطور حفاظت از محیط زیست و ذخایر دریایی ایجاد کند.
دبیر دومین همایش بینالمللی اقتصاد دریا پایه گفت: دانشگاه هرمزگان هم راستا با اسناد بالا دستی بویژه سند توسعه دریایی، برنامه تحولی خود را برای پاسخگویی به نیازها در توسعه دریا محور آغاز کرده و متناسب با این ظرفیت ها در حوزه آموزش و پژوهش برنامه دارد.
صفا رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان نیز گفت: این رویداد با هدف تقویت زیرساختهای گردشگری دریایی، شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری و رفع موانع طرحهای توسعهای و رونق گردشگری دریایی شود.
بیشتر بخوانید: بررسی اولویتهای امسال هرمزگان در نشست شورای برنامه ریزی
توسعه اقتصاد دریا محور یکی از اولویت های برنامه هفتم پیشرفت
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش بین المللی اقتصاد دریا پایه در بندرعباس گفت: یکی از اولویتهای برنامه هفتم پیشرفت، توسعه اقتصاد دریامحور است.
حمیدرضا حاجی بابایی افزود: اقتصاد دریاپایه بسیار درآمد زاست که باید به سرعت اجرایی شود.
وی گفت: رونق سواحل مکران که بخشی از آن در هرمزگان واقع است سبب آبادانی بیشتر منطقه و کشور میشود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مهمترین کارها جداکردن بدنه دولت از اقتصاد کشور و مردمی شدن اقتصاد است.
حاجی بابایی افزود: از سواحل مکران و توسعه اش باید به درستی استفاده کنیم که نیازمند توجه بیشتر است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سرمایه گذاری در حوزه دریا نیازمند امنیت و اقتدار بین المللی است که جمهوری اسلامی ایران آن را ثابت کرده است.
هرمزگان یکی از استانهای مهم در توسعه اقتصاد دریامحور
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران نیز در این همایش گفت: هرمزگان یکی از استانهای مهم و محوری در توسعه اقتصاد دریامحور است.
حسین حسینی افزود: ۴۷ درصد صید و صیادی کشور از هرمزگان صورت میگیرد.
وی گفت: در سال گذشته ۸ هزار میلیارد تومان در بخش صیادی و آبزی پروری در هرمزگان سرمایه گذاری شده است.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: فرهنگ و آواهای سنتی هرمزگان در حوزه صید و صیادی و آبزی پروری میتواند سبب جذب گردشگر دریایی شود.
حسینی افزود: افزایش مصرف آبزیان و شناورهای گردشگری نیز از دیگر راهکارهای جذب گردشگر است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: از ظرفیتهای شیلاتی و گردشگری میتوان در توسعه اقتصاد دریاپایه بیشتر استفاده کرد.
محمد جواد عسکری افزود: در دنیا از شیرین سازی آب دریا برای کشاورزی استفاده شود که سهم کشور در این بخش باید افزایش یابد.
نگاه ساحل نشینان به حاکمیت ملی باشد
استاندار هرمزگان گفت: مرزهای کشورمان امروز در معرض چالش توسعه نیافتگی، واگرایی و در هم تنیدگی حکمرانی است.
محمد آشوری افزود: در توسعه نیافتگی دریا ما ضررهای زیادی کردیم و برخی از این ناترازی ها نتیجه بی توجهی به توسعه دریا محور است.
استاندار هرمزگان گفت: در کشورهای دنیا یکی از شهرهای بندری پایتخت تجاری آن کشور است چون دریا به آبهای آزاد وصل است.
استاندار هرمزگان افزود: هرمزگان می تواند به عنوان نقطه ثقل توسعه دریا پایه کشور باشد و پایتخت تجاری کشور در این استان مستقر شود.
وی افزود: مردم ما در مرزهای جنوبی کشور و دریایی دچار یک تحقیر تاریخی شدند چون مرز نشین ها با توجه به نزدیکی به کشورهای خارجی دچار مقایسه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می شوند.
استاندار هرمزگان گفت: البته این باید مورد توجه مردم ساحل نشین باشد که در حوزه توسعه نگاهشان به حاکمیت ملی باشد به همین دلیل باید زمینه های مشارکت مرزنشین ها فراهم شود.
وی با بیان اینکه برای توسعه مکران اتفاق های خوبی افتاده گفت: دو سوم از ساحل مکران در هرمزگان است و قرار است پهنه تمدنی جدید ایجاد کنیم.
استاندار هرمزگان افزود: موقعیت هرمزگان راهبردی است و ظرفیت های زیادی در بخش های مختلف در این استان تجمیع شده که اگر درست هدایت نشود نه تنها منجر به افزایش شاخص های توسعه نمی شود بلکه به افزایش هزینه های اداره این مناطق می انجامد.
آشوری گفت: برای پشتبانی از طرح های گردشگری و ساحلی حتماً صنایع دریایی و صندوق حمایت از صنایع دریای باید در حمایت از آنها زیر ساخت ها را ایجاد کنند.
وی افزود: بندر شهید رجایی بر اساس طرح آمایش سرزمینی قبل، مرکز حمل و نقل منطقه بود که الان نباید از آن غافل شویم.
در حوزه صنعت بانکرینگ هم اگر از آن غافل شویم منجر به از دست دادن فرصت های مختلف می شود.
توجه به فرهنگ دریاپایه هم ضروری است
نماینده ولی فقیه در هرمزگان نیز در این کنفرانس گفت: در کنار اقتصاد دریا پایه مسئله مهم دیگری نیز وجود دارد که فرهنگ دریا پایه است و باید به آن توجه شود.
آیت الله محمد عبادی زاده افزود: رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند دریا دارای فرصت ها و ظرفیت های فراوانی است که این فرصت ها و ظرفیت ها باید به فرهنگ عمومی مردم ساحل نشین تبدیل شود.
وی گفت: این فرصت ها در زمینه آبزی پروری، گردشگری و حمل و نقل دریایی، کشتی سازی، انرژی های تجدید پذیر و امواج دریا، باد و جزر و مد است.
امام جمعه بندرعباس افزود: امروز یکی از مهمترین بخش ها در حوزه فرصت های دریای بحث بیوتکنولوژی دریایی و تولید داروها و سایر محصولات از جلبک های دریایی است.
آیت الله محمد عبادی زاده گفت: استخراج موادی مانند نفت و گاز از دریا، توسعه ترانزیتی با استفاده از ظرفیت های دریایی و مسیرهای دریایی، کشتی سازی و صنایع فراساحل از دیگر ظرفیت های دریاست که می توان از آنها استفاده کرد.
وی افزود: در ایران با ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در شمال، جنوب، جنوب شرق و جنوب غرب کشور می تواند فرصت های خوبی را ایجاد کرد که مسئولان برای ان باید برنامه ریزی کنند.
آیت الله عبادی زاده افزود: روحیه همکاری مردم ساحل نشین در رفت و آمد ها و مسافرت ها می تواند روحیه گردشگری و برای ما فراهم کند.
وی گفت: مردم ساحل نشین فرهنگی غنی خود را با محوریت دریا، موسیقی، هنرهای دستی و داستانها و افسانه ها نشان می دهند.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان افزود: بادگیرها نیز نماد فرهنگی مردم هرمزگان است که می تواند برای گردشگران جذابیت داشته باشد.
آیت الله عبادی زاده با بیان اینکه صنایع وابسته به دریا باید به مناطق ساحلی انتقال داده شود تا مکمل اقتصاد مردم ساحل نشین باشد.
وی گفت: مردم ساحلی از اقتصاد دریا سهم ناچیزی دارند که باید افزیش پیدا کند.