تهیه سند مخاطرات کهگیلویه و بویراحمد برای کاهش خطرات
از مجموع ۷۶ نوع مخاطره در کشور ۳۵ مخاطره در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، قائم مقام پژوهشکده سوانح کشور در جلسه ستاد مدیریت بحران استان با موضوع پیشگیری از سوانح و بلایای طبیعی استان با بیان اینکه برنامههای ملی مدیریت بحران کشور آذرماه سال ۱۴۰۰ در شورای عالی مدیریت بحران کشور به تصویب رسید گفت: در این طرح دو وظیفه برای استانها شامل کاهش خطر در برش استانی و همچنین تهیه برنامه آمادگی پاسخ در برابر حوادث و سوانح مشخص و تعریف شده است.
مرتضی جعفری افزود: در جلسه ستاد مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد وظایف دستگاههای عضو این ستاد برای تهیه سند مخاطرات استان و راهکارهای مقابله با آنها و همچنین برنامه کاهش خطرات تشریح شد.
وی ادامه داد: شناسایی مخاطرات استان، ارزیابی آسیب پذیرهای بحران ساز، ارائه راهکارهای کاهش مخاطرات و همچنین تکالیف و وظایف دستگاههای مسئول در زمینه تفکیک مخاطرات تدوین شود.
قائم مقام پژوهشکده سوانح کشور در یاسوج هدایت و راهبری استانداری و اداره کل مدیریت بحران استان و مشارکت دستگاههای مسئول در زمینه مدیریت بحران را ضروری دانست و گفت: با تدبیر استاندار و هماهنگی دستگاههای عضو این اسناد پس از تدوین به پژوهشکده سوانح کشور برای تصویب نهایی ارسال میشود.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استان هم در این جلسه گفت: با توجه با تاکید استاندار تدوین و تهیه برنامه آمادگی و پاسخ و کاهش خطرات، حوادث و سوانح در استان در دستور کار قرار گرفت.
علیرضا نیکروز افزود: هدف از این طرح شناسایی مخاطرات، نقاط آسیب پذیر استان و ارائه راهکار برای کاهش آسیب پذیری مخاطرات استان است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۷۶ نوع مخاطره در کشور شناسایی شده است اضافه کرد: از این تعداد ۳۵ مخاطره در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده و این مخاطرات در زمینه سیل، زلزله، خشکسالی، سیلاب سرمازدگی فرونشت زمین، جابجایی رانش و ریزش کوه میتوان اشاره کرد.
وی ادامه داد: براساس برنامه ذیل قانون مدیریت استان تدابیری اندیشیده شده که مخاطرات استان را با برنامه ریزی و اجرای طرحهای بازدارنده به حداقل برسانیم.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استان با بیان اینکه سند برنامه تبصره ۳ و ماده ۴ قانون مدیریت بحران کشور به صورت استانی بومی سازی میشود گفت: به دستور استاندار ظرف شش ماه این سند در سطح استان تدوین و به پژوهشکده سوانح کشور ارسال میشود که پس از تصویب به دستگاههای اجرای عضو ستاد مدیریت بحران استان ابلاغ میشود.