پخش زنده
امروز: -
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران گفت: ۲۰۰ کارخانه بخش خصوصی، کل نیاز کشور به سیم و کابل را تامین می کنند.
آقای حمید مرادی در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه صنعت سیم و کابل جایگاه ویژهای در سبد محصولات تولیدی کشور دارد افزود: سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن کاتد مس در کشور تولید میشود که بیش از ۵۰ درصد این محصول را تولیدکنندگان سیم و کابل مسی خریداری میکنند.
وی ادامه داد: همچنین از حدود ۶۰۰ هزار تن شمش آلومینیومی که در کشور تولید میشود تولیدکنندگان سیم و کابل آلومینیومی نزدیک به ۱۰۰ هزار تن خریداری می کنند.
مرادی گفت: سالانه به طور میانگین ۵۰ تا ۷۰ هزار تن هم مواد اولیه پلیمری از صنایع بالادستی برای تولید گرانول مورد نیاز صنعت سیم و کابل خریداری میشود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران افزود: این حجم از تولیدات صنعت سیم و کابل، نشان دهنده گردش مالی این صنعت است و توان چانه زنی و رقابت در این صنعت کنار سایر صنایع را برای رشد و توسع ارتقاء میدهد.
مرادی گفت: با توجه به اینکه برای انجام هر فعالیت صنعتی، ساختمانی و حتی توربینهای بادی که در سطح اقیانوسها نصب میشود نیاز به انرژی برق است بنابراین آن چیزی که انرژی را منتقل میکند فقط از طریق سیم و کابل امکان دارد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران با اشاره به اینکه صنعت سیم و کابل در سایر صنایع اهمیتی زیادی دارد افزود: سیم و کابل به عنوان کالای واسطه و زیر ساختی، نقش بسزایی در توسعه کشور دارد از این رو به آن کالای راهبردی گفته میشود.
مرادی افزود: مازاد تولید سیم و کابل، به کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان صادر میشود البته اگر مشکل مبادلات بانکی رفع شود میتوانیم به کشورهایی اروپایی و آسیایی صادر کنیم بنابراین میطلبد که مسئولان مربوط تدابیری در این زمینه بیندیشند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران افزود: در حال حاضر، همه فناوریهای روز دنیا در تولید سیم، کابل و حتی ماده اولیه، انواع سیم و کابل ساختمانی، صنعتی، مقاومتی و حراراتی و حتی سیم و کابلی که در دریا و در چاهای آب شرب کاربرد دارد داخلی سازی شده است.
مرادی با بیان اینکه یکی از اتفاقاتی که در حال رخ دادن است، «کراس لینک کردن پلیمرها به روش پرتو دهی است» افزود: در دنیا چند روش برای این موضوع وجود دارد، یکی از روشهایی که هم اکنون در کشور ما استفاده میشود روش اتاق بخار است.
وی گفت: روش دیگر کراس لینک به روش پرتو دهی است که سازمان انرژی اتمی ارائه کرده و بیش از یک سال است با این سازمان در زمینه مطالعاتی و تحقیقاتی این موضوع همکاری میکنیم و هم اکنون به مرحله امکان سنجی رسیدیم که آیا اجرایی شدن آن در کشور صرفه اقتصادی دارد یا خیر؟
نوسانات نرخ ارز و تامین مواد اولیه چالش عمده تولیدکنندگان
وی نوسانات نرخ ارز را بزرگترین چالش این صنعت مطرح کرد و گفت: نوسانات نرخ ارز، تولیدکنندگان این صنعت را دچار سرگرمی و تولید را با چالش مواجه کرده است به طوریکه تولیدکنندگان نمیتوانند برای آینده میان مدت و حتی کوتاه مدت برنامه ریزی کنند.
مرادی چالش بعدی را تامین ماده اولیه دانست و افزود: با توجه به اینکه بزرگترین خریدار کاتد مس، کاتد آلومینیوم و پلیمر انجمن سیم و کابل است، انتظار داریم که مسئولان مربوط، با صدور بخشنامهها و قوانین دست و پا گیر در مسیر تولید این صنعت، سنگ اندازی نکنند و صنایع بالادستی و بخش حاکمیتی از این صنعت بیشتر حمایت کنند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران گفت: صنعت سیم و کابل سابقهی بیش از ۶۰ ساله دارد و ایران جزء نخستین کشورهای آسیایی است که فناوری تولید این صنعت را وارد کرد؛ بنابراین هیچ مشکلی به لحاظ توانمندی در کشور وجود ندارد.