جمهوری اسلامی ایران نخستین کشور مسلمان در باشگاه بین المللی خونهای نادر جهان
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران نخستین کشور مسلمان است که به گروه بین المللی خونهای نادر پیوسته است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر جمالی در مراسم بزرگداشت روز ملی خونهای نادر گفت: اهدا کنندگان خونهای نادر ارزش ویژهای برای این ایثار دارند.
وی افزود: افراد میتوانند بین ۱۸ تا ۶۰ سال خون اهدا کنند.
دکتر جمالی گفت: آقایان در سال ۴ بار و خانمها در سال سه بار میتوانند خون اهدا کنند.
وی افزود: هر فرد اهدا کننده مستمر میتواند ۶۰۰ تا ۷۰۰ بار خون اهدا کند و هر واحد خون برای نجات جان سه بیمار قابل استفاده است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: سالانه ۵۰ بیمار با خون نادر از این سازمان خدمات دریافت میکنند.
دکتر جمالی اظهار کرد: حدود ۱۴۰۰ شهروند با خون نادر در کشور شناسایی شدهاند که البته تعداد این افراد بیشتر است.
وی خواهان حمایتهای ویژه از اهدا کنند گان خونهای نادر شد و گفت: باید برای حفظ سلامت این افراد خدمات ویژهای از شبکه سلامت استفاده کنند.
دکتر جمالی اظهار کرد: خونهای عادی حدود ۳۵ روز قابل نگهداری هستند، اما خونهای نادر با استفاده از روشهای انجماد ویژه تا سالها قابل استفاده خواهند بود و احتمال دارد برای خود اهدا کننده در سالهای بعد استفاده شود.
وی یادآور شد: افرادی که دارای خونهای نادر هستند فقط میتوانند از فردی که گروه خونی همانند خود دارد خون دریافت کند و از آنجا که این خونها نادند شناسایی و انتقال خون مناسب برای این بیماران دشوار است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: جمهوری اسلامی ایران نخستین کشور مسلمان است که به گروه بین المللی خونهای نادر پیوسته است.
وی افزود: کشورهای عضو این گروه مکان تبادل خونهای نادر بین شهروندان خود را دارند و ایران برای کمک به یک مادر باردار با خون نادر در عمان خون ارسال کرد که با تقدیر مسئولان بهداشت این کشور همراه شد.
دکتر جمالی گفت: یک بیمار ۹۴ ساله در جنوب کشور نیز دارای خون نادر دچار شکستگی لگن شده بود که برای جراحی دو واحد خون از اصفهان و تهران ارسال شد و این جراحی دشوار با موفقیت در جنوب کشور به پایان رسید.