بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، احسان محمدی در حاشیه عملیات بارگیری جکت سکوی میدان گازی بلال در شرکت صنعتی دریایی صدرا در بوشهر گفت: با استفاده از توان و ظرفیت متخصصان و شرکتهای داخلی اقدامات خوبی در راستای ساخت و توسعه تاسیسات و تجهیزات مورد نیاز صنایع انجام گرفته است.
وی افزود: عملیات بارگیری جکت سکوی میدان گازی بلال صبح امروز چهارشنبه آغاز شده و این جکت پس از بارگیری، در چند روز مهاربندی میشود و پس از انتقال به موقعیت مد نظر در خلیج فارس، در محل نصب میشود تا زمینه برای نصب دکل و عملیات حفاری فراهم شود.
مجری طرح میدان مشترک گازی بلال با بیان اینکه کل کار ساخت این جکت بهدست متخصصان داخلی انجام گرفته است، اضافه کرد: علاوهبر اعتبارات ریالی، بیشاز ۱۶ میلیون دلار معادل هزار میلیارد تومان برای ساخت این جکت هزینه شده است.
وی ارتفاع این جکت را ۷۵ متر عنوان کرد و گفت: محل نصب این جکت در خلیج فارس در ناحیه ۶۵ متری است که این جکت شرایط لازم برای استقرار دکل حفاری را فراهم خواهد کرد.
محمدی با اشاره به اینکه سازه جکت سرچاهی میدان گازی بلال دارای ۴ بخش مهندسی، خرید، ساخت و نصب است، بیان کرد: در بخش مهندسی، ساخت و نصب بهصورت ۱۰۰ درصد از توان داخلی و بومی استفاده شده و فقط بخشی از قسمت خرید، از خارج از کشور وارد شده است.
وی ادامه داد: در ساخت سازه جکت سرچاهی میدان گازی بلال یک میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه و ۶۹۰ متر شمعکوبی در خلیجفارس و ۱۵ هزار متر جوشکاری انجام شده است.
مجری طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال با اشاره به اینکه جکت پیشنیاز حفاری و استقرار سکو در میدان گازی است، اظهار کرد: میدان مشترک گازی بلال زمینهساز افزایش تولید گاز در کشور و تامینکننده بخشی از نیازهای کشور خواهد بود.
محمدی اضافه کرد: این میدان گازی روزانه ۱۴.۲ میلیون مترمکعب گاز معادل ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش و ۱۰ هزار بشکه میعانات گازی تولید میکند.
وی یادآور شد: این میزان گاز، معادل مصرف یکی از استانهای بزرگ در فصل سردسیر است.