پخش زنده
امروز: -
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به اهمیت توجه به سلامت معنوی در کشور، پیشبرد آن را بدون همکاری حوزه علمیه و روحانیت ناممکن دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، سید علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی روز چهارشنبه در نهمین همایش سلامت معنوی اسلامی در قم، گفت: اما این مسئولیت تنها بر عهده روحانیت نیست و یک اقدام مشترک بین علوم پزشکی و حوزه علمیه محسوب میشود.
وی وضعیت کنونی سلامت معنوی جامعه را شایسته نظام اسلامی ندانست و ارتقای آن را وظیفه مشترک تمام مسئولان و دستگاههای مرتبط معرفی کرد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی درادامه دوران کودکی و خردسالی را مهمترین دوره برای شکلگیری سلامت معنوی در انسان دانست و بر لزوم توجه به این مقوله از دوره جنینی تأکید نمود.
مرندی با اشاره به افزایش آمار معضلاتی مانند افسردگی و خودکشی در سطح جهان، تصریح کرد که این مسائل توجه به سلامت معنوی را بیش از پیش ضروری ساختهاست.
به گفته وی، بسیاری از روشهای درمانی در حوزه سلامت معنوی که در دیگر کشورها رایج است، در ایران کاربرد چندانی ندارد، چرا که منابع و معارف موجود در فرهنگ و دین اسلام بسیار غنیتر و کارگشاتر میباشد.
مرندی یادآور شد: سلامت معنوی در کشور به شکل جدی از دهه ۹۰ آغاز شدهاست، با این حال، طی این سالها هجمههای متعددی به این حوزه وارد شده و برخی آن را التقاطی یا برگرفته از فرقههای ضاله مانند بهائیت معرفی کردهاند.
وی با اشاره به حمایتهای مقام معظم رهبری از توسعه سلامت معنوی از همان دهه ۹۰ گفت که این حمایتها با همراهی روحانیون شکل گرفته و تأکید مقام معظم رهبری بر ادغام این بعد سلامت در علوم پزشکی اهمیت ویژهای داشتهاست.
مرندی خاطرنشان کرد که سلامت معنوی اسلامی در ایران کاملاً متفاوت از آموزههای رایج سلامت روان در غرب است و حضور جامعه روحانیت نقش پررنگی در این حوزه دارد.
نهمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی صبح امروز چهارشنبه با پیام رییس جمهوری در قم آغاز و تا فردا چهارم بهمنماه ادامه دارد.