پخش زنده
امروز: -
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: سالانه به طور متوسط سه هزار و ۸۰۰ تن قارچ خوراکی در واحدهای پرورش استان تولید و روانه بازار مصرف میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،علی دیانتی افزود: بیشترین قارچ خوراکی استان در شهرستان ارومیه و به مقدار یک هزار و ۱۲۷ تن تولید میشود و عمده قارچ خوراکی تولیدی در استان از نوع دکمهای است.
وی اضافه کرد: بیش از ۲۰۰ نفر در واحدهای تولیدی قارچ استان اشتغال دارند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: سرانه مصرف قارچ خوراکی در کشور حدود ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم است که این مصرف سرانه برای استان حدود ۱.۵ کیلوگرم برآورد میشود.
دیانتی اضافه کرد: در سال جاری یک واحد تولیدی قارچ دکمهای به ظرفیت ۵۰۰ تن در سال در شهرستان ارومیه در دست احداث است که پیش بینی میشود تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.
وی با بیان اینکه تولید و پرورش این محصول اغلب در سالنهای سرپوشیده است، اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی با معرفی برای دریافت تسهیلات بانکی احداث و یا سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی قارچ خوراکی از این واحدها جهت توسعه و تداوم تولید حمایت میکند.
دیانتی اضافه کرد: اغلب بذر مورد نیاز برای این اقدام تولیدی در واحدهای دانش بنیان تولید، آماده سازی و در اختیار پرورش دهندگان قرار داده میشود.
قارچ سرشار از پروتئین است و مصرف آن باعث تنظیم کلسترول خون، افزایش فعالیت مغز، تقویت معده در هضم غذا و تسهیل در جذب مواد غذایی در بدن میشود.