پخش زنده
امروز: -
دستگاه خنککننده شیر، تولید یک مخترع ایرانی است که میتواند دامداران را در استفاده از صفحات خنککننده و در نتیجه بالا رفتن بار میکروبی شیر و افزودن احتمالی جوش شیرین یا هر ماده افزودنی دیگر بینیاز کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، یک مخترع ایرانی دستگاه خنککنندهای برای شیر تولیدکرده است که دامداران را از استفاده از صفحات خنککننده و در نتیجه بالا رفتن بار میکروبی شیر و افزودن احتمالی جوش شیرین یا هر ماده افزودنی دیگر به شیر، بینیاز میکند.
مصطفی رادفر درباره تولید این دستگاه گفت: ما به صورت خانوادگی و از سال ۶۳ تولیدکننده این نوع صفحات سرمایشی بودیم و در این مدت میدیدیم دامدارها نسبت به این موضوع اعتراض میکنند و میخواستند راه حل جایگزینی برای این صفحات طراحی و تولید شود. در واقع ایده شکلگیری تولید دستگاه چیلر سوپرتوربیو از همینجا و همین نیاز دامداریها شکل گرفت.
رادفرد افزود: از ۱۴۰۰ تا امروز ۲۳ نمونه از این دستگاه را در ۴ اندازه یک، دو، سه، و ۱۰ تن در ساعت تولید کردهایم؛ یعنی این دستگاه می تواند ظرفیت ۱۰ تُن در ساعت و روزانه ۲۰۰ تُن شیر را خنک کند.
وی در توضیح عملکرد این دستگاه گفت: این دستگاه با طراحی نوع خاصی که دارد، با عبور دادن شیر از تبدیل کننده های لولهای باعث میشود شیر سرد و نیازی به مبدل صفحهای و آیس بانک (محل ذخیره) خنککننده ندارد.
این مخترع که خود در رشته معماری تحصیل کرده، افزود: استفاده از این نوع خاص از دستگاه خنک کننده که ثبت اختراع هم شده به نحوی است که بعد از گذشت حتی پنج سال استفاده از دستگاه زمانی که با دوربینهای شلنگی داخل مسیر بررسی میشود، گرفتگی یا چربی در مسیر نیست و باعث میشود بارمیکروبی و اسید شیر بالا نرود و نیازی به استفاده از جوش شیرین و آب اکسیژنه در شیر نباشد.
رادفر افزود: همچنین این دستگاه با داشتن عملکرد مدام و مستمر نسبت به آیس بانکها ۷۰ درصد کاهش مصرف انرژی دارد. این محصول ابتدا در کشور تنها در مجموعههای دامپروری کوچک استفاده میشد، اما امروز دامداریهای بزرگ هم از دستگاه چیلرسوپر توربو استفاده میکنند.
وی در مورد استفاده از تسهیلات دولتی نیز گفت که از هیچ تسهیلاتی استفاده نکرده است، زیرا زمان دقیق بازگشت سرمایه را نمیدانسته و اگر وامی میگرفته است ممکن بوده امکان پرداخت اقساط را نداشته باشد.
به گفته رادفر تعداد نیروهای مشغول به کار در این طرح طی چند ساله گذشته متفاوت بوده، اما حداقل ۶ نفر و در بعضی مواقع تا ۲۰ نفر هم به صورت ثابت و مستقیم در این طرح مشغول به کار بودهاند و تعداد افرادی که غیر مستقیم در این زمینه همکاری میکردند تا حدود ۵۰ نفر هم میرسیده است.
بر اساس این گزارش، روند تحقیق و توسعه این دستگاه ابتدا در مشهد انجام شده و کارشناسان پارک علم و فناوری خراسان رضوی این ثبت اختراع را تایید کردهاند و در سال ۱۴۰۲ نیز گواهی ثبت اختراع آن صادر شده است، کارخانه تولید دستگاه نیز از یکسال قبل به جهت نزدیک شدن به قطبهای تولید لبنیات یعنی تهران، قزوین، ورامین و اصفهان کارخانه در شهرک صنعتی صفا دشت مستقر است.