پخش زنده
امروز: -
استاندار خوزستان : یک هزار و ۲۸۰ حساب شرکتهای دولتی خوزستان در خارج از استان است که با انتقال این حسابها به داخل استان ، چرخش مالی قابل توجهی در خوزستان ایجاد میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمدرضا موالیزاده بر اتخاذ تصمیمات تحولی برای استان در نخستین سفر رییس جمهور دولت چهاردهم به خوزستان تاکید کرد و افزود: برخی موضوعات نیاز به بودجه خاصی ندارد بلکه باید ابلاغ شوند که میتوانند تحولات عظیمی در استان ایجاد کنند.
وی افزود: انتقال حساب بانکی شرکتها به درون استان، انتقال دفاترمالیاتی شرکتها به استان، بیمه شرکتها در استان و انجام خرید شرکتها از استان از جمله مواردی است که اگر ابلاغ شود میتواند تاثیر عمده در تقویت بنیه مالی استان برجای بگذارد.
نماینده عالی دولت در خوزستان بر اولویت بکارگیری نیروی بومی در استان تاکید کرد و ادامهداد: معنی ندارد نیروی بومی در درون استان بیکار باشد و شرکتها خارج از قاعده نیروی غیربومی را استخدام کنند.
استاندار خوزستان با اشاره به موضوع مدیران پروازی توضیح داد: مساله مدیران پروازی در استان را به شکل جدی پیگیری خواهم کرد و در این زمینه با کسی تعارف نداریم این شیوه که مدیری چند روز در استان باشد و مابقی آن به خارج از استان برود یا خانواده او در خارج از استان باشد؛ قابل قبول نیست و این مساله نیز در سفر رییس جمهور یکی از خواستهها خواهد بود.
او گفت: خوزستان بزرگترین اقتصاد دولتی کشور را دارد به همین دلیل بخش خصوصی اقتصاد خوزستان به آنصورتی که باید شکل نگرفته است اگر بسترهای لازم برای جذب سرمایه از خارج استان فراهم شود میتواند موجب ایجاد گشایش در استان شود.
وی با بیان اینکه فاز دوم طرح بزرگ پتروشیمی در منطقه عمومی ماهشهر و بندرامام (ره) میتواند ۵۰ هزار شغل ایجاد کند ادامه داد: این طرح دارای سه هزار هکتار است که ظرفیت بزرگی در حوزه اشتغال محسوب میشود.
طرحهای عمرانی سفر رییس جمهور به خوزستان
موالیزاده با اشاره به پیگیری مسایل عمرانی خوزستان در نخستین سفر رییس جمهور به استان گفت: چند طرح آبرسانی شامل طرح آبرسانی غدیر، فدک و کوثر در دولت سیزدهم آغاز شد که این طرحها باید استمرار یابد.
وی افزود: طرح آبرسانی غدیر شهرستانهای اهواز، آبادان، خرمشهر و شادگان را در برمیگیرد که برای تکمیل آن پنج هزار میلیارد تومان در سفر اعتبار قرار داده شده است.
نماینده عالی دولت در خوزستان به طرح آبرسانی فدک اشاره کرد و توضیح داد: اینطرح شمال شرق استان شامل ایذه، باغملک، میداود، قلعه تل و رامهرمز را در برمیگیرد که در این سفر ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به آناختصاص پیدا میکند.
موالیزاده بر ایجاد موازنه و تعادل به منظور پراکنش امکانات و زیرساختها در استان تاکید کرد و گفت: طرح آبرسانی کوثر دیگر طرحی است که جنوب غربی استان را شامل میشود که پیگیری برای اجرای آن ضروری است.
استاندار خوزستان با اشاره به وضعیت شبکه جمعآوری آبهای سطحی و فاضلاب در استان گفت: باتوجه به کاهش شیب زمین در بخش جلگهای استان خوزستان، جمعآوری آبهای سطحی و فاضلاب در این محدوده به راحتی انجام نمیشود و تحقق این اقدامات به تاسیسات مناسب نیاز دارد.
وی افزود: تکمیل شبکه فاضلاب اهواز از جمله موضوعات جدی است که در دولتهای مختلف اقداماتی در این زمینه انجام شده است و در نخستین سفر دولت چهاردهم به خوزستان نیز سه هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده میشود.
موالیزاده با اشاره به اینکه از ۲۴ نقطه فاضلاب و پساب شامل صنعتی، کشاورزی، بیمارستانی، خانگی میریزد ادامه داد: در سفر رییس جمهور به استان از ورود پساب چهار نقطه به رودخانه کارون بین منطقه زیتون تا زرگان جلوگیری میشود.
استاندار خوزستان بیان کرد: رودخانه کارون که زمانی در آن کشتیرانی صورت میگرفت اکنون توان خود را از دست داده است و این رودخانه رنجور و نحیف شده و سرزندگی خود را از دست داده است از این رو نباید بیش از این به کاورن ظلم کرد بلکه باید تلاش کنیم رودخانههای استان همچون کارون، کرخه، دز، مارون، جراحی و دیگر رودها را احیا کنیم.
وی با بیان اینکه تعدادی از کارخانجات آب خام را از کارون برمیدارند و پساب خود را به این رودخانه میریزند گفت: طبق برنامهپنج ساله هفتم، کارخانجات باید به سمت استفاده از آب نامتعارف بروند و موضوع بازچرخانی آب را مورد توجه قرار دهند.
نماینده عالی دولت در خوزستان اضافه کرد: از طرف دیگر در مقطعی که کارون به خلیج فارس میریزد به علت اینکه قدرتش کاهش یافته است آب شور دریا در جریان مد بر آب شیرین کارون غلبه میکند که همین مساله موجب میشود آب شرب مردم از آبادان و خرمشهر تا دارخوین و نخیلات با مشکل رو به رو شود.
وی به پیگیری وضعیت جادههای استان در سفر رییس جمهور به استان نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از جادههای استان از کیفیت مطلوب برخوردار نیست و آمار تصادفات منجر به فوت ناراحت کننده است.
استاندار خوزستان با تاکید یر اصلاح وضعیت جادههای استان بیان کرد: با توجه به اینکه بخشی جادهها محل تردد کارکنان صنایع و شرکتهای بزرگ است؛ اینشرکتها باید از منابع مالی مربوط به بخش مسئولیتهای اجتماعی در زمینه اصلاح جادهها مشارکت کنند.
وی قاعدهمند کردن مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای بزرگ استان را یکی از موضوعات مهم سفر رییس جمهور خواند و خاطرنشان کرد: خوزستان با داشتن ماموریتهای بزرگ ملی همچون تولید نفت، تولیدات کشاورزی و گندم، ترانزیت کالا، تولید محصولات فلزی و مقاومت در هشت سال جنگ تحمیلی همواره نقش کلیدی در توسعه کشور داشته است از این رو طبیعی است که مردم استان نسبت به رقع مشکلاتشان انتظاراتی از دولت داشته باشند.
موالی زاده با اشاره به تامین منافع محلی در کنار منافع ملی افزود: قرار داشتن استانخوزستان در رده دومبیکاری و وجود مناطق کم برخوردار و محروم زیبنده این استان نیست لذا باید به رغم همه مشکلان تلاش شود تا شرایط زیست پایدار در این استان رقم بخورد.
استاندار خوزستان به آخرین وضعیت طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اشاره کرد و گفت: ۲۴۸ هزار هکتار از اینطرح اجرا شده و ۲۵۲ هزار هکتار دیگر آن باقی مانده است که این مساله در سفر رییس جمهور به استان مورددتوجه قرار خواهد گرفت.
نماینده عالی دولت در خوزستان به وضعیت مترو اهواز نیز اشاره کرد و گفت: مترو اهواز ۱۷ سال معطل مانده و در طول این مدت تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، پروژه مترو اهواز همزمان با شهرهای اصفهان، شیراز و مشهد آغاز شد که در این شهرها مترو افتتاح شد، اما در اهواز همچنان مانده است.
موالیزاده بیان کرد: پیگیری موضوع مترو اهواز را با همکاری قرارگاه خاتم الانبیا (ص) آغاز کردیم که نیاز است برخی مسایل حقوقی و فنی آن برطرف شود. در صورت رفع این مشکلات، پیشبینی میشود که فعالیت پروژه مترو اهواز در آینده نزدیک آغاز شود.
وی اختصاص اعتبار برای تکمیل پل عنافچه، بررسی برخی موضوعات آموزش و پرورش، افزایش کلاسهای درس و افتتاح برخی پروژهها به صورت وبیناری را بخش دیگری از سفر ییس جمهور به خوزستان است.
استاندار خوزستان بر اهمیت پیگیری مساله اقتصاد دریامحور در سفر دولت به خوزستان تاکید کرد و گفت: اقتصاد دریامحور فرصتی است که باید با احیای آن برکات و بهره آن به مردم برسد.
موالیزاده ادامه داد: مردم آبادان و خرمشهر احساس میکنند منطقه آزاد اروند آوردهای برای آنها نداشته است لذا باید اتفاقات خوبی در آنجا نیز بیفتد.
استاندار خوزستان در بخش دیگر سخنان خود به ظرفیتهای گردشگری استان و میراث جهانی در خوزستان اشاره و بر ایجاد بومگردی فقر زدا تاکید کرد.
وی بیان کرد: در موضوع بومگردی فقر زدا با امکانات کم میتوان مشاغل پایدار ایجاد کرد.
موالیزاده به سفر رییس جمهور به استان خوزستان اشاره کرد و گفت: خوزستان روز چهارشنبه میزبان دکتر پزشکیان خواهد بود که از مردم استان دعوت میکنم.
استاندار خوزستان توضیح داد: در این سفر بیش از ۱۰ وزیر و معاون رییس جمهور حضور خواهند داشت که سفری به بیسابقه و با جمعیت قابل توجه مسئولان خواهد بود.
وی با اشاره به خلق واژه خوزستان همدل و پیام آن در سفر دولت چهاردهم به خوزستان توضیح داد: خوزستان همیشه در طول تاریخ همدل بوده است این استانگهواره تمدن بشری است ما به تاریخ خورستان افتخار میکنیم و مردم این سامان از اقوام مختلف سدههای متوالی یک زیست اجتماعی زیبا را رقم زدند و در تاریخ هیچگاه در خورستان میاناقوام درگیری قومی نبوده است که این اتفاق حاکی از در همتنیدگی بسیار قوی میان اقوام است.
براساس این گزارش دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور در چهارمین سفر استانی دولت چهاردهم، به همراه جمعی از اعضای هیات دولت به خوزستان سفر میکند.
در این سفر ۱۰ عضو هیات دولت (وزرای نفت، نیرو، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، جهادکشاورزی، رفاه، بهداشت، رییس سازمان محیط زیست، معاون امور توسعه روستایی و معاون امور زنان و خانواده) رییس جمهور را همراهی خواهند کرد.
سفر استانی رییس جمهور به همراه این تعداد از اعضای هیات دولت تاکنون بی سابقه بوده و این موضوع نشان دهنده اهتمام ویژه دولت برای توسعه، عمران و آبادانی خوزستان است.
دولت چهاردهم تاکنون سه سفر استانی شامل ۲ سفر به استان سیستان و بلوچستان و همچنین خراسان شمالی داشته و خوزستان مقصد چهارمین سفر رییس جمهور و هیات دولت است.