پخش زنده
امروز: -
رئیس شبکه دامپزشکی سنندج از آغاز فاز دوم واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی دام سنگین و سبک در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، پویا علی محمدزاده اظهار کرد: در راستای کنترل و پیشگیری از بیماریهای دامی، فاز دوم عملیات واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی دامهای سبک و سنگین در شهرستان سنندج توسط اکیپهای بخش خصوصی و دولتی به صورت رایگان آغاز شده و تا پایان اسفند ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بیماری تب برفکی یکی از مسریترین و مضرترین بیماریهای دامهای سم اهلی است، ادامه داد: این بیماری، در صورت بروز، سبب تب، افسردگی، لنگش، بیاشتهایی، زخم دهان و در نهایت کاهش تولید و تلفات دام میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی سنندج یادآور شد: واکسیناسیون به تنهایی نمیتواند از بروز بیماری جلوگیری کند و در کنار آن باید دامداران نسبت به رعایت دقیق موازین بهداشتی و قرنطینهای اقدام کنند.
علیمحمدزاده بر ضرورت جلوگیری از تردد غیرمجاز دام، خرید و حمل دام از محلهای عاری از بیماری و تحت نظارت دامپزشکی، فعال بودن حوضچههای ضدعفونی ورودیهای دامداری و جلوگیری از ورود وسایل نقلیه و افراد متفرقه به واحدهای دامداری تاکید کرد.
وی در خصوص واکسیناسیون نیوکاسل طیور بومی هم گفت: عملیات واکسیناسیون نیوکاسل در طیور بومی با واکسن نیوکاسل مقاوم به حرارت از سویه غیربیماریزا، همزمان با طرح تب برفکی از ابتدای بهمن آغاز شد و تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت، ضمن اینکه این واکسیناسیون به صورت آشامیدنی و رایگان، در جمعیت طیور بومی انجام میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی سنندج ادامه داد: از اهداف عمده این طرح، جلوگیری از انتشار ویروس به واحدهای صنعتی و کاهش کانونهای بیماری در این واحدها و کاهش خسارت در طیور روستایی و کمک به معیشت روستاییان است.
علی محمدزاده اضافه کرد: بیماری نیوکاسل یکی از بیماریهای مهم در پرندگان است که میتواند ضمن ایجاد تلفات در جمعیت طیور، خسارات اقتصادی زیادی را در واحدهای پرورش نیمچههای گوشتی و مزارع مرغ تخمگذار به دنبال داشته و مهمترین راه پیشگیری از بروز این بیماری، واکسیناسیون است.
وی یادآور شد: دامداران باید هشت ساعت قبل از مصرف واکسن، آب را از دسترس طیور بومی خارج کنند و واکسن در عرض ۲ ساعت در ظروف تمیز، پلاستیکی و دور از نور افتاب مصرف شود.
رئیس شبکه دامپزشکی سنندج افزود: چنانچه دامداران علائمی مشکوک به بیماری در دام و طیور را مشاهده کردند با سامانه ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی تماس گرفته و مراتب را اطلاع دهند.