ارتباط شکر با چاقی، دیابت، بیماری قلب و عروق و مرگ
تازه ترین بررسی ها نشان می دهد، مصرف بیش از اندازه شکر خطر مرگ ناشی از ابتلا به بیماری های قلبی را دو برابر می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از نشریه پزشکی « اینترنال مدیسن»؛ این بررسی مؤید بررسی های قبلی است که نشان می دهد شیرینی بیش از حد در مواد غذایی فرآوری شده و نوشیدنی ها برای سلامت انسان مضر است.
بر اساس نتایج این بررسی، افرادی که حدود یک چهارم یا بیشتر از کل کالری روزانه آنها از طریق مصرف شکر تامین می شود ، تا دو برابر بیشتر از افرادی که میزان مصرف شکرشان هفت درصد کل کالری مصرفی روزانه است، در معرض مرگ بر اثر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند.
کوانهی یانگ، سرپرست گروه تحقیق که در « مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها» در آمریکا فعالیت می کند گفت: این نخستین بررسی است که درباره ارتباط مصرف شکر با خطر مرگ ناشی از ابتلا به بیماری های قلبی با توجه به وزن، سن و سال، وضعیت سلامت و میزان ورزش و رژیم غذایی، روی شهروندان آمریکایی در سطح ملی انجام شده است. این تحقیق همچنین حاکی از ارتباط مصرف شکر با ابتلا به دیابت، اضافه وزن و چاقی است.
لورا اشمیت، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا در مصاحبه ای تلفنی گفت : « مصرف بیش از حد شکر باعث چاقی و بیماری هایی همچون بیماری های قلبی عروقی می شود که در آمریکا عامل اصلی مرگ و میر افراد است.
همچنین نتایج این بررسی نشان می دهد مصرف مداوم نوشیدنی های شیرین با افزایش خطر مرگ ناشی از ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است.
به گفته یانگ، دانشمندان به علت احتمال افزایش خطر مرگ با مصرف بیش از حد شکر به خوبی پی نبرده اند. وی گفت: احتمالاً مصرف بیش از حد شکر موجب افزایش فشار خون و اضافه وزن می شود که هر دو از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی هستند. مصرف بیش از حد شکر همچنین ممکن است کارآیی انسولین را در بدن تضعیف کند و موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت یا موجب انباشته شدن چربی در کبد شود.