پخش زنده
امروز: -
در جلسه شورای فرهنگ عمومی از سند برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کردستان رونمایی شد.
به گزاش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، این سند در قالب هفت فصل مشتمل بر ۲۵ اقدام ملی، ۱۱۵ اقدام استانی و ۲۰۹ برنامه و فعالیت اجرایی برای بازه زمانی پنج ساله تدوین شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم گفت: تصمیمات و برنامههای فرهنگی دستگاهها حول محور برش استانی و قرارگاهی خواهد بود.
حجت الاسلام خسروپناه یادآور شد: ایجاد بنیاد زبان و ادبیات کردی در صورت تصویب، میتواند ذیل بنیاد ایرانشناسی فعالیت کرده و این مهم به تقویت وحدت کمک کند.
وی یادآور شد: رشد فرهنگی نیازمند رشد اقتصادی کشور است چرا که بسیاری از آسیبها و مشکلات و مسائل اجتماعی به مسئله بیکاری و اشتغال برمی گردد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز در این جلسه اظهار داشت: سند برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کردستان شامل پنج کلان مساله است که توسط نخبگان استان تدوین شده و شامل حوزههای زیرساختی، فرهنگ کار و سبک زندگی ایرانی اسلامی است.
قادر آشنا یادآور شد: در انجام این برش استانی، نقشه مهندسی فرهنگی دولت باید تسهیل گری کرده و مردم اجرا کنند، ضمن اینکه این برش مختص شهرها نیست و تا روستاها و بخشها نیز پیش رفته و از ایده تا اجرا در آن دیده شده است.
نماینده ولی فقیه در استان هم در این نشست گفت: کردستان ظرفیتها و فرصتهای زیادی دارد که باید از این ظرفیتها در راستای توسعه فرهنگی و اقتصادی استان بهره برد.
حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی با اشاره به وجود هنرمندان و مفاخر شاخص در استان عنوان کرد: این افراد از سرمایههای فرهنگی و اجتماعی هستند و لازم است از توانمندی آنان برای توسعه کشور استفاده کرد
استاندار کردستان هم در این نشست بر لزوم راه اندازی و ایجاد بنیاد و زبان ادبیات کردی به عنوان مطالبه نخبگان و فرهیختگان تاکید کرد.
لهونی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سفر به استان کردستان، زبان کردی را ثروت ملی دانستند اظهار داشت: ایجاد بنیاد زبان و ادبیات کردی که مطالبه چندین ساله نخبگان، اساتید و دانشگاهیان است، میتواند بزرگترین هدیه به مردم استان باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز همچنین در نشست با اساتید و دانشگاهیان استان حضور یافت.
حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه اظهار داشت: شورای راهبری فرآیندهای لازم برای طرح مسائل آموزش عالی به شورای انقلاب فرهنگی را انجام دهد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به لزوم تقویت کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها گفت: ۹ هزار کرسی ترویجی و ۸۰ نظریه ثبت شده در کشور وجود دارد.
در ادامه این نشست روسای دانشگاههای استان به بیان مشکلات و مسائل پیش روی دانشگاههای استان پرداختند.