پخش زنده
امروز: -
۳۰ درصد از نان تولیدی در خراسان جنوبی تبدیل به ضایعات نان میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان با اشاره به اینکه برای اصلاح الگوی مصرف نان باید ابتدا دسترسی مردم به نان سالم و کامل فراهم باشد و نان سفید به نان کامل تبدیل شود گفت: اگر تولید نان کامل افزایش یابد تولید ضایعات نان هم کاهش مییابد.
اصغری افزود: آرد سفید آردی است که جوانه سبوسش گرفته شده و فقط درصد کمی کربوهیدرات و پروتئین در آن باقی میماند در حالی که آرد کامل سرشار از ویتامین، پروتئین، املاح معدنی و اجزای تغذیهای است.
وی گفت: حداکثر سبوسگیری آرد باید ۵ درصد باشد در حالی که هم اکنون آرد نان سنگک ۶ تا ۱۲ درصد، آرد نان لواش و تافتون ۱۲ تا ۱۸ درصد، آرد نان بربری ۱۸ تا ۲۱ درصد سبوس گیری میشود و نان تولید شده ارزش تغذیهای چندانی ندارد.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه سبوس باید داخل خود آرد باشد و جداگانه به آرد اضافه نشود و فرایند خمیر کردن و پخت فرایند دو ساعته تخمیر را طی کند گفت: اگر سبوس جداگانه به آرد اضافه شود ممکن است در برابر حرارت حتی ترکیبات سمی ایجاد کند که این خود برای سلامتی مضر است و بنابراین آرد کامل حساس است و باید ضوابط خاصی برای پخت داشته باشد.
اصغری افزود: فیبر قسمت اعظم سبوس است که باعث سیری زودرس و کنترل چاقی شده و همچنین به کند شدن جذب قند و لیپید کمک میکند که این تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری و کنترل دیابت و بیماریهای قلبی - عروقی دارد وهمچنین فیبر در روده بزرگ توسط باکتریهای مقوی استفاده شده و سوخت آنهاست و عملکرد مفیدی دارد و باعث افزایش ترشح انسولین میشود.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند همچنین افزود: نان کامل به خاطر وجود منیزیم و پتاسیم در خود در پیشگیری از فشار خون بالا و پیشگیری از دیابت، کبد چرب و بیماری قلبی موثر است.