اذعان جان کری به شکست آمریکا در بحران سوریه
جان کری وزیر خارجه امریکا به شکست کشورش در برخورد با بحران سوریه اذعان کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، شبکه تلویزیونی المیادین این مطلب را به نقل از دو عضو سنای امریکا اعلام کرد.
نشست اخیر دولت و مخالفان سوریه موسوم به ژنو 2 پس از چند دور گفتگوی بی حاصل در ژنو پایان یافت.
ولید معلم وزیر امور خارجه سوریه پس از این مذاکرات گفت:« من متاسفم به شما بگویم که ما به نتایجی محسوس دست نیافتیم.»
قرار است دور دوم این مذاکرات دهم فوریه ( 21 بهمن) برگزار شود اما معلم خاطرنشان کرد" وی بدون مشورت با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه نمی تواند حضور نمایندگان دولت سوریه را در این مذاکرات تایید کند".
المیادین در گزارش دیگری اعلام کرد،
روسیه به دولت سوریه و مخالفان پیشنهاد کرد، کارگروه هایی برای بررسی موضوعات اصلی در مذاکرات ژنو تشکیل دهند.
سفیر روسیه درمقراروپایی سازمان ملل متحد در ژنو از تشکیل کارگروه ویژه ای در آینده برای رسیدگی به بحران سوریه خبر داد.
دو هیئت مذاکره کننده سوری دهم این ماه به پای میز مذاکرات در ژنو بازخواهند گشت.
به گفته وی اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه، در این خصوص «کار گروه» ویژه ای درباره حل و فصل مسائل موجود از جمله مسئله تشکیل شورای انتقالی تشکیل خواهد داد.
وی گفت: «درباره مسائل مختلف درباره بحران سوریه و مسئله تشکیل شورای انتقالی کارگروه ویژه ای تشکیل خواهد شد. هیئت سوری از این پیشنهاد اخضر ابراهیمی حمایت می کند. »
ریابکوف: دولت سوریه مسئول تاخیر فرآیند نابودی تسلیحات شیمیایی نیست
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد: دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه مسئول تعویق های به وجود آمده در فرآیند از بین بردن زرادخانه تسلیحات شیمیایی این کشور نیست و دولت سوریه، مسئول محقق نشدن ضرب الاجل ماه ژوئن شمرده نمی شود.
ریابکوف در این باره گفت: هیچ الزامی برای وارد آوردن «فشار سیاسی» بر دمشق وجود ندارد، زیرا این تاخیرها، نتیجه شرایط امنیتی دشوار و مشکلات تدارکاتی است.
ریابکوف افزود: «ما شاهد بیانیه های متعددی از سوی نمایندگان کشورهای غربی و سازمانهای بین المللی بودیم که این موضوع را به شکل هشدار دهنده ای متذکر شده اند. به عقیده ما هیچ دلیلی برای این اقدام وجود ندارد.»
معاون وزیر امور خارجه روسیه در ادامه گفت: «از ابتدا هم معلوم بود که برنامه ریزی های بسیار فشرده ای که سال گذشته برای خارج کردن تسلیحات شیمیایی سوریه در خصوص آن توافق شد، تغییر خواهد کرد.» وی همچنین تضمین داد هنوز این احتمال وجود دارد که ضرب الاجل سی ام ماه ژوئن برای تکمیل این عملیات محقق شود.
عملیات نابودی تسلیحات شیمیایی سوریه که از سوی روسیه و آمریکا در خصوص آن توافق شد، حدود دو ماه عقب تر از برنامه ریزی های انجام شده است.
همچنین قرار بود تمام مواد شیمیایی سمی سوریه تا پایان هفته کنونی از این کشور خارج شود، اما این موضوع محقق نشد.
سناتور سابق آمریکایی: جنگ داخلی سوریه نتیجه اقدامات اسرائیل و عربستان است
مقام سابق آمریکایی، جنگ داخلی سوریه را نتیجه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و آل سعود توصیف کرد.
سناتور مایک گراول از اعضای سابق سنای آمریکا گفت:« آمریکا به شبه نظامیان در داخل سوریه سلاح می دهد و این مسئله سبب وخیم تر شدن اوضاع سوریه می شود.
بخشی از این تسلیحات در نهایت به دست گروه های تروریستی می افتد که با القاعده در ارتباط هستند.
کل ماجرای کنونی سوریه، نتیجه کار اسرائیل و عربستان سعودی است.
آمریکا می گوید : می خواهد به شبه نظامیان فعال در سوریه کمکهای بشردوستانه بدهد اما باید توجه داشت که به شبه نظامیان در داخل سوریه نیز کمک تسلیحاتی می دهد.
گروهی از این شبه نظامیان فعال در سوریه بخشی از القاعده هستند.
بی تردید، حمایت تسلیحاتی آمریکا از این گروهها در آینده عواقبی به همراه خواهد داشت. ممکن است حالا عواقب این مسئله روشن نشود اما بی تردید تا پنج یا ده سال دیگر ، عواقب این کار خودش را نشان خواهد داد. اقداماتی که آمریکا در حال حاضر در سوریه انجام می دهد، اشتباهی وحشتناک است.»