پخش زنده
امروز: -
با همکاری سازمان بهزیستی کشور و دستگاههای مرتبط، کارزار رسانهای پیشگیری از اعتیاد با شعار «آیا محبت کلامی به فرزندت ابراز میکنی» آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در مراسم رونمایی از پوستر این کارزار گفت: امروزه خانواده ومدرسه جعبه سیاه جامعه محسوب میشوند یعنی آنکه عامل اثر گذار در همه آسیبها به ویژه در حوزه اعتیاد برای نوجوانان شناخته میشوند.
وی افزود: از دیر باز در ایران، خانواده و محله دو نهاد سنتی هویت بخش بودهاند که نقش خانواده باقی مانده ولی نقش محله در لابه لای تغییرات اجتماعی کمرنگ شده است که در دوره جدید سیاستگزاری سازمان بهزیستی "بهزیست محله " را طراحی کردهایم که دراین سیستم علاوه بر آن که در بستر محلات با رویکرد پیشگیرانه وتوانمندسازانه امور را پیگیری میکنیم به احیای محلات نیز کمک خواهیم کرد.
حسینی افزود: سعی داریم در این رویکرد جدید ارتباط بین والدین وفرزندان که گاه به حالت رستورانی و یا گذرگاهی رسیده است را به روابط و تعاملات گرم منجر کنیم.
معاون وزیر گفت: بر اساس آمار کارشناسان که نگران کننده نیز هست میانگین گفتوگو در خانوادههای ایرانی ۱۵ دقیقه در روز برآورد شده است که برای دستیابی به عدالت و توسعه باید به روابط گرم در میان خانوادهها دست پیدا کنیم چرا که استمرار روابط افراد با نهاد خانواده بیش از هر نهاد دیگری است که برای دستیابی به این ظرفیت از همه ظرفیتها به ویزه گروههای مردم نهاد بهره خواهیم برد.
وی افزود: این روابط خانوادگی در صورت گرم نبودن در مدلهای خانوادههای پر آشوب و خاموش و بی تفاوت وسختگیر میتواند به روبط والد و فرزند آسیب زننده باشد از این رو در این کارزار تلاش داریم که خانواده گرم ومتعادل شکل گیرد که قرار است با راه اندازی فعالیتهای مشترک فرهنگی، ورزشی، خانوادگی و افزایش زمان گفتوگو و ادراک مشترک بین والدین ونوجوانان راه را به سمت وسوی استحکام خانوادههای گرم برای نوجوانان هدایت کنیم.
وی افزود: این کارزار مبتنی بر آگاهی بخشی به خانوادهها برای خوداظهاری وخودابرازی آنان به فرزندانشان برای ابراز علاقه است.
جمالو، معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این مراسم گفت: در دنیای امروز بیش از ۱۴۷۰ نوع ماده مخدر با روشهای استعمال متفاوت در دنیا شناخته شده است و با توجه به اینکه اعتیاد یک آلودگی جسمی، روانی پیش رونده عودکننده مزمن است، بهترین و دقیقترین راه "پیشگیری" است.
وی افزود: با توجه به دسترسی آسان نوجوانان در دنیای امروز به شبکههای تحت وب و پیامدهای آن و اینکه در این حوزه کاملا از دسترس والدینشان خارج شدهاند عاملی شده تا والدین و فرزندان میزبانان آسیب پذیری درحوزه اعتیاد به شماربروند.
از این رو در دنیایی که فرزندانمان اهل رسانه شدهاند باید تلاش کنیم تا از ظرفیت رسانه بیشترین استفاده را داشته باشیم تا کمترین میزان الودگی در حوزه اعتیاد به مواد مخدر داشته باشیم.
وی آغاز کارزار رسانهای پیشگیری از اعتیاد را برای جامعه سالم نوجوان بسیار مثمرثمر دانست و گفت: از زمان تولد هر فرزند تا زمان دیپلم گرفتن او شامل ۹۰۰ جمعه میشود که اگرخانوادهها با خود مرور کنند که چند جمعه برای فرزندنشان وقت گذاشتهاند میتوانند بهتر ودقیقتر برای دور نگداشتن آنها از آسیبها برنامه ریزی کنند.
محمد جمالو افزود: به زودی آماری از شیوع شناسی اعتیاد در حوزه نوجوانان منتشر و در اختیار کارشناسان ورسانهها قرار خواهد گرفت تا برای سیاستگزاران قابل اتکا باشد.