ایران، بهترین گزینه برای تامین امنیت انرژی اروپا
رئیس دفتر رئیس جمهور: اگر اروپا به دنبال تامین امنیت انرژی است و در این باره می خواهد گام جدی اعتماد انگیز بر دارد، ایران بهترین گزینه خواهد بود.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، محمد نهاوندیان در جمع هیئت 140 نفری فرانسوی در اتاق بازرگانی ایران افزود: اگر شرکت های سرمایه گذار فرانسوی می خواهند اقتصادی را بیابند که در چند دهه آینده ظرفیت رشد بالای 10 درصد را داشته باشد، یکی از بهترین نامزدها اقتصاد ایران است ، همان طور که تعبیر وال استریت ژورنال از حضور رئیس جمهور ایران در داووس این بود که ایران آخرین اقتصاد بزرگ در حال ظهور است که می تواند یک بازار بزرگ و با پتانسیل تولید برای اقتصاد جهان باشد.
وی اضافه کرد : ایران با مزیت های برجسته طبیعی در ذخایر معدنی و نیز ذخایر انرژی فسیلی در دنیا شرایطی را دارد که از هم اکنون برای 50 سال بعد از قابلیت تامین انرژی برخوردار است ، بنابراین برای اقتصاد اروپا که تکیه آن در بخش خدمات در زمان بحران های مالی این کشور را با چالش مواجه کرده بود،شریک بودن با اقتصادی که بخش واقعی قدرتمندی دارد،تصمیم معقول اقتصادی به شمارمیرود.
رئیس دفتر رئیس جمهور به هیئت فرانسوی توصیه کرد در مذاکرات با بخش خصوصی ایران به جای نگاه کوتاه مدت، نگاه بلندمدت داشته باشد و فرصت جدید مسابقه آینده نگری را که پیش روی فرانسوی ها قرار دارد، به نحوی برنامه ریزی کند که هر کس همکاری بلندمدت تری دشته باشد، برنده شود.
نهاوندیان ادامه داد: اگر از سفر هیئت فرانسوی به تهران پیامی که به سیاسیون اروپایی منعکس میشود این باشد که زمینه همکاری بلندمدت با ایران زمینه جدی و غیرقابل صرفنظر است و این پیام از اقتصادیون ایران به سیاسیون این کشور منتقل شود که این همکاری نیازمند حمایت جدی است، توافق جدیدی حاصل شده است که در تاریخ به یادماندنی خواهد بود.
وی گفت: در اتاق بازرگانی بین الملل شعارمان این بود که بازرگانان، پیام رسانان صلح هستند و هیچ عاملی بیش از پیوندهای اقتصادی و تجاری به صلح و ثبات کمک نمی کند ،در این حال اقتصاد ایران ظرفیت هایی دارد که برای تولید با قیمت رقابتی بسیار ارزشمند است.
رئیس دفتر رئیس جمهور، ایران را دروازه دسترسی به بازار 350 میلیون نفری آسیای میانه و کشورهای همسایه دانست و افزود: هر شرکت اروپایی بخواهد با همسایگان ایران وارد معامله شود، جمهوری اسلامی ایران می تواند پایگاه مناسبی باشد.
نهاوندیان اضافه کرد: اقتصاد نوین ایران تکیه خود را بر بخش خصوصی قرار داده و در چند سال اخیر قوانینی را به تصویب رسانده است که زمینه های مناسبی را برای سرمایه گذاران با ایران فراهم می آورد که از جمله قانون سرمایه گذاران خارجی و بهبود مستمر فضای کسب و کار است.
وی گفت : قانون حمایت از سرمایه گذاری خارجی، برگشت اصل و سود سرمایه گذاری را به خارج از کشور تضمین می کند و معافیت های ویژه ای نیز برای این موضوع در نظر گرفته که معافیت مالیاتی 10 ساله برای سرمایه گذاری در مناطق کتر توسعه یافته، معافیت مالیاتی 80 درصدی 4 ساله برای دیگر مناطق، معافیت مالیاتی 50 درصدی برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و معافیت 100 درصدی مالیاتی برای صادرات کالاهای صنعتی و کشاورزی از ان جمله است.
نهاوندیان ادامه داد : سطح جدیدی در مناسبات ایران و اروپا پیش روی کشور قرار گرفته و فضای امیدواری و نگاه مثبت در روابط هر دو طرف حاکم است، بنابراین خردمندی و آینده نگری ایجاب می کند فضای مثبت را مغتنم بدانیم و به سهم خود برای مثبت تر کردن این فضا گام برداریم.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: فضای مثبت ایجاد شده حاصل یک تغییر نگاه است که از رویکرد برد - باخت به برد - برد در روابط ایران و جامعه جهانی به چشم می خورد ، بنابراین به محض اینکه این تغییر در مناسبت ایران و شش کشور اروپایی صورت گرفت، شاهد حصول توافق آسان بودیم.
وی تصریح کرد: در واقع صحنه برخورد ایران با شش کشور دچار اتفاق خاصی نشده بود بلکه به جای اینکه یک طرف اعلام پیروزی و شکست طرف مقابل را صورت دهد ، هر دو طرف با یک بازی برد - برد کار را پیش بردند.
نهاوندیان گفت: هیچ اشکالی ندارد که هر دو طرف احساس کنند در آنچه می خواستند توفیق حاصل شده است، اما به طور قطع در آینده معلوم می شود همه تصمیم های نادرست قبلی مبتنی بر قضاوت نادرست و اطلاعات غلطی بود بنابراین اگر چشم ها را بشوییم، حقیقت زیباست و می توان بر اساس همین حقیقت بنیاد همکاریها را پایه گذاشت.
وی افزود: نگاه برد - برد در عالم سیاست، ما را به این توافق رساند و امید می رود با این نگاه ، توافق نهایی را حاصل کرد، البته نکته مهم در این توافق اولیه آن است که پایان کار نیز ترسیم شده است و به جای گفتگوهای بی حاصل گذشته که پایان مسیر نامشخص بود و هر بار مسائل جدیدی مطرح می شد، پیش بینی شده است درصورت توافق نهایی، حق ایران دردستیابی به فناوری صلح آمیزهسته ای همچنان که شایسته هرعضو ان پی تی است ، تحقق یابد و همه اقدامات تحریمی که از ابتدا ناروا بود برداشته شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: در هر مذاکره ای پیشفرض محیط کسب و کار باید روشن باشد و بنابراین پیام این جمله آن است که در مذاکرات اقتصادی بتوان فرض کرد که تحریم ها برداشته شود و مطالبه خود را بر اساس یک همکاری درازمدت پایه ریزی کنیم.
نهاوندیان افزود: در عالم بین المللی نگاه برد - برد می تواند گشایش ایجاد کند و البته سیاسیون این نگاه را از اقتصادیون آموخته اند و عالم سیاست و اقتصاد یک عالم برد - برد است.
وی حضور هیئت فرانسوی را در ایران معنادار دانست و گفت: در مذاکرات تجاری و اقتصادی باید نگاه بلندمدت حاکم شود.
همکاری با اقتصاد ایران امتیازی بزرگ است
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: طرف های تجاری ایران و فرانسه خلاقیت لازم را به نحوی در انعقاد قراردادها صورت دهند که منافع حفظ شود و فضای جدید همکاری عزتمندانه بر پایه حقوق و منافع متقابل را شکل دهد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر،محمد نهاوندیان درحاشیه حضورهیئت140 نفری فرانسوی در اتاق بازرگانی و صنایع معادن ایران افزود : این نوع همکاری مسیر جدیدی را پیش روی ما گذاشته است و همچنانکه در مذاکرات هسته ای بر اساس حقوق و احترام متقابل مسیر جدیدی شکل گرفته است امیدواریم به سایر زمینه ها تسری یابد.
وی درباره امتیازهای دولت برای حضور سرمایه گذاران خارجی به ویژه هیئت فرانسوی که پیشگام حضور در ایران شده است ،گفت: همکاری با اقتصاد ایران یک امتیاز بزرگ است و هر کس سریعتر اقدام کند زودتر می تواند با طرف ایرانی خود وارد مذاکره شود و قرار داد ببندد.
نهاوندیان افزود: حضور هیئت فرانسوی آغاز یک مسابقه برای توجه و استفاده از فرصت های ارزشمند در اقتصاد ایران است ،
جایزه این پیشگامی در خود این حرکت اقتصادی نهفته است.
وی تصریح کرد: دولت نیز در چارچوب قوانین موجود و قانون سرمایه گذاری خارجی، طرح بهبود مستمر فضای فضای کسب و کار و اصل 44 ، فضای مثبتی را برای سرمایه گذاران فراهم خواهد کرد که نتیجه آن، گسترش فرصت سرمایه گذاری و دسترسی به بازارهای بین المللی و تولیدی است.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: در فضایی که در پیش روی ایران و سایر کشورها قرار گرفته است ، فرصتهای همکاری در زمینه اقتصاد و سایر زمینه ها مورد بررسی و توجه قرار می گیرد ، اما نکته مهم این است که در همکاری اقتصادی ایران با کشورهای دنیا، تشخیص نفع متقابل و تصمیم برای همکاری بلند مدت می تواند تضمین کننده و ثبات بخش توافق های سیاسی باشد.
نهاوندیان افزود : به جای اینکه با رویکرد نامناسب ، اقتصاد به گروگان گرفته شود تا مقاصد سیاسی به نتیجه برسد ، رویکرد مثبت در همکاری های اقتصادی می تواند ضامن توافق های سیاسی شود.
وی تاکید کرد : سفر هیئت 100 نفری فرانسوی نشان دهنده ظرفیت های بالای اقتصاد ایران بوده و اقتصاد ایران از اهمیت بالایی برای آنها برخوردار است و امید می رود دو طرف بتوانند بر پایه روابط بلندمدت و عزتمندانه همکاری های خود را شکل دهند.
شافعی: استفاده از اقتصاد برای اغراض سیاسی اشتباه است
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: استفاده از مناسبات اقتصادی برای اغراض سیاسی اشتباه است .
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر،غلامحسین شافعی درنشست با هیأت تجاری صنعتی فرانسوی افزود : هرچند محدودیتهای ایجاد شده در بخشهای اقتصادی طی سال های اخیر اثار منفی از خود به جا گذاشته ، اما اکنون ما با وضعیتی کاملا متفاوت از گذشته روبرو هستیم.
وی با بیان این که گشودن دریچههای جدید ، افقهای متفاوتی به وجود آورده است ، اضافه کرد : امکان حرکتهای جدید در مسیرهای جدیدتر فراهم شده و ما میتوانیم در این موقعیتها گامهای جدیدی برداریم ، البته انتظار این است که با تکیه بر سوابق گذشته فعالان اقتصادی کشور فرانسه نهایت استفاده را از شرایط فعلی ببرند.
رییس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این که ترکیب هیات فرانسوی در ایران نشان دهنده تمایل طرفین برای اقدامات جدید است ، گفت: بازار ایران تنها محدود به ایران نیست ، باید این نکته را مد نظر قرار داد که ایران تاثیرگذارترین کشور در منطقه بوده و می تواند فرصت حضور شرکت های فرانسوی در منطقه را تسهیل کند.
شافعی گفت: ملاقات مدیران عامل شرکت های ایرانی و فرانسوی میتواند به مثابه پلی برای توسعه روابط ایران با اروپا همچون گذشته باشد.
وی ادامه داد : روابط ایران با فرانسه نه تنها در حوزه اقتصادی در حوزه های علمی و فرهنگی دارای سابقه طولانی است و فرانسه به رغم عقب افتادگی در مناسبات اقتصادی می تواند روابط جدیدی را با سرعت بیشتر احیاء کند.
شافعی با اشاره به تاثیر گذاری ایران درحوزه قفقاز، آسیای مرکزی،عراق، افغانستان و حتی هند و چین تصریح کرد: امیدواریم با فضای جدیدی که به وجود آمده بتوان فرصت های جدیدی را برای توسعه همکاری ها ایجاد کرد.
رییس اتاق بازرگانی ایران درپایان با تاکید برعلاقمندی ایرانیها برای توسعه همکاری های اقتصادی با کشور فرانسه گفت: این دیدار میتواند آغازگر ارتباطی باشد که بر مبنای آن بتوانیم درسطح اقتصاد کل منطقه با فرانسه فصلهای جدیدی را بگشاییم.
معاون وزیر اقتصاد در تشریح برنامه های خصوصی سازی
به هیئت اقتصادی فرانسه گفت: مهمترین مورد،هلدینگ خلیج فارس است که زنجیره کاملی از تولید محصولات پتروشیمی محسوب می شود و برآورد اولیه ارزش آن 20 میلیارد دلار است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، پوری حسینی که در حضور فعالان اقتصادی فرانسوی سخن می گفت ، افزود: علاوه بر آن دو پالایشگاه نفت، یک طرح پالایشگاهی جدید، پنج نیروگاه تولید برق بادی و حرارتی نیز در زمره شرکت های در حال عرضه قرار دارد.
وی همچنین شرکت های لوله سازی و نیز شرکت بزرگ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) را نیز اعلام کرد که قیمت گذاری آنها نهایی شده است و تا چند ماه عرضه می شود.
رئیس سازمان خصوصی سازی، بزرگترین شرکت کشتی سازی ایران را در فهرست واگذاری ها دانست و زمان عرضه آن را سه تا چهار ماه بعد اعلام کرد.
پوری حسینی تأکید کرد: غیر از سهام خرد برخی بانک ها و حداکثر تا پنج درصد ، سهام عمده در بانک برای عرضه نداریم
و چند مورد شرکت معدنی نیز آماده واگذاری است.
وی ابراز امیدواری کرد با تغییر و اصلاح مسیر فعالیت های اقتصادی متأثر از فعالیت های سیاسی، خصوصی سازی در ایران رونق بیشتری یابد.
رییس هیئت اقتصادی فرانسه: از حضور در ایران خرسندیم
سرپرست هیئت بزرگ اقتصادی فرانسه گفت:از حضور درایران خوشحال و خرسندیم و به آینده مشترک اقتصادی ایران و فرانسه امیدواریم.
تیری کورتینی در دیدار با معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان با اشاره به گفتگوهای 1+5 گفت: پس از مذاکرات در تهران حاضر شدیم.
وی با اشاره به اینکه فردا جلساتی با مسئولان ایرانی خواهیم داشت از برگزاری میزگردهایی با حضور سی شرکت و نیز نمایندگان وزارت صنعت ، معدن و تجارت خبر داد.
تیری کورتینی گفت: در این جلسات درباره همکاری در حوزه قطعات خودرو ، تولید انرژی های هیدرولیک ، نفت و انرژی های تجدید پذیر و محیط زیست مذاکره می کنیم.
وی مخابرات ، توسعه پایدارو حمل ونقل عمومی را از دیگر مباحثی برشمرد که قرار است فردا با طرف ایرانی در باره همکاری دو طرف بررسی شود.
سفر هیئت فرانسوی، برای شناسایی ظرفیت های اقتصادی
سخنگوی وزارت امور خارجه:سفر هیات اقتصادی فرانسه با هدف شناسایی ظرفیت های اقتصادی و فرصت های سرمایه گذاری آینده در بخش های مختلف اقتصادی کشورمان صورت می گیرد.
خانم افخم در پاسخ به سوالی در خصوص سفر هیات اقتصادی فرانسه به تهران گفت: روابط اقتصادی بین دو کشور ایران و فرانسه دربردارنده منافع دو طرفه است و براساس هماهنگی بعمل آمده، شرکت های فرانسوی در این سفر با مقامات ذیربط اقتصادی وصاحبان صنایع کشورمان و فعالان بخش خصوصی دیدار خواهند داشت.
وی افزود: در ماه های اخیرهیات های اقتصادی مختلفی از کشورهای اروپایی به کشورمان سفر کرده اند که سفر این هیات اقتصادی نیز درهمین چارچوب و برای بررسی زمینه های تقویت تعامل بین بخشهای خصوصی دو کشور صورت می گیرد.
هیات اقتصادی فرانسه (شورای کارفرمایان فرانسه) به ایران که متشکل ازصاحبان صنایع وشرکت های این کشور در زمینه های مختلف است،14 تا 16 بهمن در کشورمان به سر میبرند.
رئیس انجمن خودروسازان فرانسه: بازگانان فرانسه از اهمیت ایران آگاهند
رئیس انجمن خودروسازان فرانسه گفت: هیئتی که در ایران حضور یافته است کیفیت کاری بالا و در زمینه های مختلف دارد که نشان دهنده اهمیت بالای کار با ایران است.
پاتریک بلن در دیدار هیئت تجاری و صنعتی فرانسوی با اعضای اتاق بازرگانی ایران افزود: البته ما می توانستیم تعداد بیشتری از فعالان اقتصادی فرانسه را به ایران بیاوریم زیرا ایران توانایی بالقوه در حوزه صنعت و اقتصاد دارد و از پیشرفته ترین ها کشورهای منطقه ست.
وی گفت: فرانسه هم صنعت بزرگی دارد و مایل هستیم همکاری میان دو کشور را احیا و فصل های جدیدی از همکاری را ایجاد کنیم.
بلن افزود: راهبرد برد- برد میان دو کشور دوستانه است و امیدواریم این روابط سال ها ادامه یابد.
وی گفت: امروز یک روز تاریخی و کلیدی است و از اهمیت آن آگاه هستیم و افتخار می کنیم که عضوی از دولت و رئیس سابق اتاق بازرگانی نیز در این دیدار حضور دارد.
رئیس انجمن خودروسازان فرانسه خطاب به آقای نهاوندیان افزود: شما هم اقتصاددان و هم مسئول دولتی هستید و به بسیاری از مشکلات بخش خصوصی آگاهی دارید که می توانیم از دیدگاه های شما بهره مند شویم.
وی گفت : تغییرات امیدبخشی که در صحنه اقتصاد ایران رخ داده موجب علاقه مندی فعالان اقتصادی کشور ما شده است و امیدواریم از این فضای به وجود آمده استفاده بهینه بکنیم.
آماده گسترش همکاری با ایران هستیم
رئیس انجمن تولیدکنندگان خودروی فرانسه با اشاره به تغییر فضای جهانی گفت: فرانسویها منتظر ایجاد فرصت و گسترش همکاری با ایران بوده اند.
پاتریک بلین پس از دیدار او و بیش از 140 فعال اقتصادی فرانسه عصر امروز در دیدار با دو نفر از معاونان وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان ارزیابی فرصتهای سرمایه گذاری و حضور در بازار ایران را یادآور شد و گفت: ما با امید به نتایج مذاکرات سیاسی کارمان را تا دستیابی به نتایج مثبت ادامه می دهیم.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم فرصتهایی وجود دارد که می توانیم با طرف ایرانی همکاری کنیم و کاملا بر این اعتقادیم که باید این فرصتها برای هر دو طرف بررسی شود.
بلین که ریاست انجمن جهانی خودروسازان را نیز بر عهده دارد به روابط تاریخی ایران و فرانسه اشاره کرد و گفت: پنجره باز شده در فضای در حال تغییر جهانی فرصتی برای همه کشورها از جمله فرانسه برای ورود به بازار مهم و بزرگ ایران فراهم کرده است.
وی با تاکید بر این که زمینه فعالیت در ایران کاملا فراهم است درباره دیدار امروز خود با مسئولان ایرانی افزود : در این دیدارها زمینه های متنوع همکاریهای مشترک بررسی شد .
هیئت پر تعداد فرانسوی پیش از دیدار با مسئولان وزارت امور اقتصادی و دارایی کشورمان با اعضای اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران نیز نشست مشترک برگزار و راههای همکاریهای مشترک بخش خصوصی دو کشور را بررسی کردند .
الگوی تازه ایران برای همکاری های اقتصادی
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به حضور گسترده هیئتهای اقتصادی خارجی در ایران تاکید کرد : ایران محدودیتی برای حضور شرکت های آمریکایی و اروپایی ندارد.
بهروز علیشیری در حاشیه نشست نمایندگان انجمن کارفرمایان فرانسه در جمع خبرنگاران افزود: ایران به فکر روابط اقتصادی پایدار با سرمایه گذاران خارجی است و هیچ محدودیتی در این زمینه ندارد.
وی اعلام کرد : استراتژی جدید ایران این است که روابط اقتصادی با سایر کشورها از طریق سرمایه گذاری و تولید پایدار انجام شود و نباید همکاری های اقتصادی میان کشورها با مسائل سیاسی گره بخورد.
علیشیری گفت : بازار ایران به دلیل ظرفیت های اقتصادی بالایی که دارد و شرکت های خارجی به ویژه شرکت های فرانسوی علاقه مند به حضور دوباره در بازار ایران هستند.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران گفت : هیئت فرانسوی که از شرکت های بزرگ این کشور است ، آماده سرمایه گذاری گسترده در ایران هستند.
علیشیری تصریح کرد : شرکت های خارجی از قطع ارتباط با ایران آسیب های زیادی دیده اند و شرکت های خودروسازی رنو و پژو پس از خروج از بازار ایران دچار بحران شدند.
امروزه بسیاری از شرکت ها و حتی موسسات پولی و مالی بین المللی علاقه مند هستند در بازار ایران حضور بیشتری پیدا کنند.
علیشیری گفت : شرکت های حاضر در ترکیب هیئت فرانسوی از بخش های مختلف صنایع خودروسازی - نفت - گاز- پتروشیمی و غیره هستند که با جدیت مذاکره با طرف های ایرانی را پیگیری می کنند.