در خراسان رضوی
فروشگاههای صنایعدستی در تأسیسات گردشگری راه اندازی میشود
فروشگاههای صنایعدستی در تأسیسات گردشگری خراسان رضوی راه اندازی میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون گردشگری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در نشست مدیران تأسیسات گردشگری استان و هنرمندان و کارآفرینان صنایعدستی گفت: با وجود اقدامات انجام شده در حوزه معرفی و ترویج صنایعدستی، لیکن صنایعدستی کمتر در سبد سوغات قرار دارد و امیدواریم با اقداماتی که اکنون در حال انجام است، این مهم محقق شود.
یوسف بیدخوری افزود: در استانداردسازی تأسیسات گردشگری تأکید شده است که مکانی را بری عرضه سوغات و صنایعدستی اختصاص دهند.
رئیس جامعه حرفهای هتلداران خراسان رضوی هم در این جلسه گفت: با وجود اینکه مشهد در حوزه صنایعدستی دستی صاحب نام و نشان و به عنوان شهر صنایعدستی گوهرسنگها معرفی شده است، اما در بهرهمندی از این فرصت ضعیف عمل کرده و نتوانستهایم از هتلها برای معرفی و فروش صنایعدستی استفاده کنیم.
سید محمود مادرشاهیان افزود: مدیران هتلها همواره در برنامههای مختلف با جامعه همراهی داشته و برای توسعه و پیشرفت گردشگری همگام حرکت کردهاند و انتظار نیست که رایگان فضایی را به فروش صنایعدستی اختصاص دهیم بلکه باید شرایطی را فراهم کنیم که هنرمندان و کارآفرینان صنایعدستی بتوانند در فروشگاههای هتلها مستقر شوند.
همچنین سرپرست معاونت صنایعدستی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در این جلسه گفت: صنعت گردشگری یکی از مهمترین منابع درآمدزایی به ویژه ارزآوری است.
محمداسماعیل اعتمادی با بیان اینکه گردشگری به میراثفرهنگی و صنایعدستی وابسته است، گفت: ۶۰۰ رشته صنایعدستی در یونسکو به ثبت رسیده و ایران جزء ده کشور برتر در زمینه صنایعدستی در جهان است.
مسئول دبیرخانه شهرجهانی گوهرسنگها هم در این جلسه گفت: خرید سوغات ۲۰ درصد از سبد خرید گردشگران را شامل میشود.
سمیه روانخواه افزود: در بررسی انگیزههای سفر به مشهد، ۳۷ درصد با انگیزه زیارت و خرید بوده است و فقط یک درصد از افرادی که سفر کردهاند، خرید نکردهاند.
او با بیان اینکه بخش بزرگی از اقتصاد مشهد وابسته به صنایعدستی است، تصریح کرد: زیور آلات سنتی، تراش سنگهای قیمتی، چرم دستدوز، نقش دوزی و پرچم دوزی، سفال سرامیک، منبت چوب و حجاری سنگ، پر رونقترین رستههای صنایعدستی مشهد است.
مسئول دبیرخانه شهرجهانی گوهرسنگها گفت: میزان مصرف نقره در گارگاههای مشهد سالانه ۳۶ تن است و در مشهد بیش از شش تن فیروزه و ۹ تن عقیق تراش و فرآوری میشود.