• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۳۰۱۵۹
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تولید تبدیل کننده‌های حرارتی، دستاورد متخصصان دانش بنیانی

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق شدند، برای نخستین بار پیچیده‌ترین انواع مبدل‌های حرارتی قابل استفاده در صنایع گاز، پتروشیمی، پالایشگاهی، فولادی و معدنی را تولید کنند.

بومی‌سازی کامل طراحی و تولید مبدل‌های حرارتی کلدباکس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  یک شرکت دانش‌بنیان در قالب یک طرح تولید برای نخستین بار موفق به بومی‌سازی پیچیده‌ترین تبدیل کننده ها( کلدباکس‌) صنایع گاز و پتروشیمی و پالایشگاهی شده است که از کاربرد‌های مهم این تجهیز می‌توان به واحد‌های NGL، LNG، بازیابی اتان در پالایشگاه‌های گاز، واحد‌های اتیلن و آمونیاک در پتروشیمی‌ها و واحد‌های ASU و ... در یوتیلیتی‌ها، صنایع فولادی و معدنی اشاره کرد.

هادی سهیلی‌پور مدیر توسعه این شرکت دانش بنیان گفت: این شرکت در زمینه طراحی و تولید انواع تجهیزات ثابت صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، بویژه تبدیل کننده های حرارتی در سال ۱۳۸۷ تاسیس شده و همواره از ابتدا رویکرد اصلی این شرکت ساخت مبدل‌های دارای فناوری بالا و با پیچیدگی‌های فنی بوده‌ است که عموما سازنده داخلی نداشته و تا پیش از تحریم‌های سختگیرانه علیه ایران صرفا از سازندگان معتبر و مطرح جهانی مانند  ژاپن، آلمان، فرانسه و با خروج مبالغ زیادی ارز از کشور قابل تامین بود.

لیت شرکت با چشم انداز و هدفگذاری بومی ­سازی فن آوری طراحی و ساخت مبدل‌های حرارتی پیشرفته مطابق با فناوری روز جهان در سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را گسترش داد و موفق به ثبت اختراع، طراحی کامل و ساخت چندین مورد از اولین‌های صنعت در این خصوص شد.

وی ادامه داد: همزمان با ساخت بزرگترین تجهیزات تیتانیومی کشور توسط متخصصان  این شرکت برای نخستین بار در کشور، تحقیق و توسعه و انتقال فناوری طراحی و ساخت انواع مبدل‌های حرارتی ویژه در دستور کار  این شرکت قرار گرفت که می‌توان به انواع تجهیزات ثابت با استفاده از مواد تیتانیوم برای واحد‌هایی که با معضل خوردگی رو‌به‌رو هستند، و همچنین، انواع مبدل‌هایی در چیدمان مختلف برای سرویس‌های فرآوری و جدایش گاز و صنایع پالایش، پتروشیمی اشاره کرد.

وی در خصوص کاربست این مبدل‌ها خاطرنشان کرد: از کاربرد‌های مهم این تجهیزات پیشرفته می‌توان به واحد‌های NGL، LNG، بازیابی اتان در پالایشگاه‌های گاز، واحد‌های اتیلن و آمونیاک در پتروشیمی‌ها و واحد‌های ASU و تولید گاز‌ها نظیر نیتروژن، اکسیژن، هیدروژن، هلیوم و ... در یوتیلیتی‌ها و صنایع فولادی و معدنی اشارهکرد.

سهیلی‌پور ادامه داد: این شرکت تنها واحد مهندسی و ساخت کشور است که برای اولین بار موفق به طراحی و تولید مبدل‌های حرارتی Cold Box شده و باتوجه به دانش و تجربه ذی‌قیمت معطوف به طراحی حرارتی- مکانیکی کامل و همچنین سوابق اجرایی در واحد‌های پتروشیمی و پالایشگاهی دارای بالاترین تجربه در این زمینه و در میان سازندگان و تامین کنندگان داخلی است که تضمین کننده توانایی مضاعف مهندسی و کیفی در ساخت مبدل‌های کلدباکس است.

نایب رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش‌بنیان، در معرفی مبدل‌های کلدباکس اظهار داشت: کلبدباکس، مجموعه‌ای است از مبدل‌های  مخزن‌ها و برخی دیگر از تجهیزات متعارف پالایشگاهی و در واقع یک واحد فرآیندی بسیار فشرده است.

آنچه این محصول را در زمره تجهیزات خاص با فن آوری بالا قرار می‌دهد، فناوری پیچیده طراحی و ساخت مبدله‌ای است. که  این مبدل‌ها در انواع مختلفی شامل یک یا چندین هسته آلومینیومی بریز شده است که به همراه مسیر‌های پایپینگ و مانیفولد درون مخزن، محفظه و استراکچر نسل نوینی از فناوری انتقال حرارت در سرویس‌های کرایوژنیک بوده و در موارد بسیاری همچون واحد‌های تفکیک هوا، بازیابی گاز‌های همراه فرآیند، سرویس‌های دما پایین و مجموعه‌های چندجریانه کاربرد دارند.

وی ادامه داد: بیشترین کاربرد این نوع مبدل حرارتی که نسل نوینی از فناوری انتقال حرارت در واحد‌های پالایشگاهی، پتروشیمی و صنعتی نظیر واحد‌های استحصال اتان، اولفین و اتیلن، تولید گاز مایع، جداسازی هیدروژن از پروپان جدایش هوا و گاز‌های همراه تولید اوره و آمونیاک تبدیل متان به پروپیلن و اولفین، فرآوری و استحصال هلیوم و هیدروژن، صنایع مس و فولاد، صنایع هوایی و تولید پرنده، صنایع ساخت خودرو‌های سنگین و قطار‌های فوق سریع و ... است.

این فعال فناور بر صرفه‌جویی ارزی پس از بومی‌سازی هم متمرکز شد و گفت: بخش عمده مواد اولیه جهت ساخت تجهیز در داخل کشور قابل تولید و از سازندگان معتبر داخلی قابل تامین است.

وی همچنین ارتقاء تجهیز در مقاومت به یخ زدگی، تسهیل شستشو از طریق اضافه کردن انشعابات، کاهش افت فشار و دامنه تغییرات فشار و دما در طراحی‌های جدید در مقایسه با نوع خارجی را مزیت‌های فنی این محصول نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی دانست.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت رسانی بیش از هزار و ۳۰چ خودرو در بخش حمل و نقل عمومی چهارمحال و بختیاری
راهکارهای رفع موانع سیاستی برای توسعه تولید کمپوست تصویب شد
تپه جوقین شهریار؛ اثر گردشگری دوره ساسانیان در شهریار
مسدودشدن برخی راه های فریمان 
جزیره لاوان در صدر بارندگی‌های هرمزگان
آغاز بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی استان لرستان
نمایشگاه اقتصاد مقاومتی و جشنواره یلدایی در قزوین
شب یلدا دور این آجیل‌ها را خط بکشید
تجلیل ازعوامل برگزاری سومین جشنواره منطقه‌ای هه لپه رکی در مهاباد
یک فوتی و سه مصدوم بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در بیستون
نصب پنل‌های خورشیدی در شهرستان میرجاوه
تیم والیبال شهرداری ارومیه بازهم در ارومیه برد
امدادرسانی هلال احمر به بیش از ۳ هزار هرمزگانی
برگزاری همایش نان و سلامت در شهرستان دماوند
سوغاتی‌های یلدا قبل از خودش رسید
قم، دومین استان پایلوت حکمرانی قضایی هوشمند شد
اوسمار: فردا جزییات خیلی کوچک می‌توانند تعیین‌کننده باشند
پیگیری گرانی ها در مجلس
برگزاری جشنواره فرهنگی- آموزشی آداب و غذاهای سنتی در سرفاریاب
مرکز مشاوره مهر در چرام راه اندازی شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)