کمپوست یا کود طبیعی رشد گیاهان در خرمشهر بومی سازی شد
محققان یک شرکت دانش بنیان در خرمشهر موفق شدند فناوری ساخت کمپوست یا کود طبیعی برای رشد گیاهان را بومی سازی کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز آبادان؛ با توجه به مشکلات خاک در مناطق جنوبی ایران، بهویژه در خوزستان، استفاده از کمپوست بهعنوان راهحلی برای احیای خاک و بهبود کشاورزی در این مناطق مطرح شده است.
خاک این مناطق به دلیل کمبود مواد آلی فقیر است، اما با استفاده از ضایعات گیاهی نیشکر و تولید کمپوستهای ارگانیک، میتوان خاک را غنی کرده و به بهبود رشد گیاهان کمک کرد.
شیخانی، سرپرست تولید شرکت کمپوست اروند، در این زمینه گفت: در مناطق گرم و خشک، میزان مواد آلی خاک پایین است و نمیتوانیم به مقدار قابل توجهی کود کمپوست تولید کنیم که به مرحله اقتصادی برسد. اما تولید کمپوستهای ارگانیک باعث میشود که زمینهای جنوب سرشار از مواد آلی شده و گیاهان رشد خوبی داشته باشند.
همچنین هوانیروزپور، کارشناس کشاورزی، تأکید کرد : کمپوست به بهبود ساختار خاک و افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک کمک میکند که این فرآیند میتواند بیابانهای جنوب را به زمینهای سبز و اقتصادی تبدیل کند.
ظهیرینیا، کارشناس آب و خاک دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، نیز بر تأثیرات مثبت کمپوست در مزارع اشاره کرد و گفت: کمپوست میتواند pH خاک را کاهش داده، حلالیت عناصر قابل جذب برای گیاه را افزایش داده و به نگهداری آب در خاک کمک کند.
با تولید بیش از ۵۰۰ هزار تن کمپوست در سال، این طرح در حال تغییر وضعیت کشاورزی در خرمشهر و دیگر مناطق جنوبی است و به رونق کشاورزی و افزایش محصول در این مناطق کمک میکند.