جمع آوری ۹۰ درصدی گازهای مشعل در خوزستان تا سال آینده
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: تا پایان سال ۱۴۰۴، ۹۰ درصد فلرهای نفتی در خوزستان جمع آوری میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حجت الاسلام پژمانفر شامگاه پنج شنبه (۲۰ دی) در برنامه گفتوگو ویژه خبری شبکه خوزستان با اشاره به اینکه این کمیسیون محل تظلم خواهی شهروندان و نظارت بر طرز کار قوای سه گانه است، افزود: شکایاتی که از سوی شهروندان به کمیسیون اصل ۹۰ ارسال میشود در ابتدا توسط کارشناسان ممیزی قرار میگیرد که آیا این موضوع شکایت در صلاحیت کمیسیون میباشد یا خیر.
وی افزود:شکایاتی در کمیسیون اصل ۹۰ مورد بررسی قرار میگیرد که در موضوع طرز کار ادارات، سازمانها، نهادها و زیر مجموعههای قوای مجریه، قضائیه و مقننه میباشد و شکایات غیر از این موارد باید از دیگر مجاری قانونی مانند قوه قضاییه پیگیری شود.
عقب ماندگی در اجرای طرح جمع آوری گازهای مشعل
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی عنوان کرد:یکی از مسائلی که در کمیسیون با حضور مسئولان وزارت نفت مورد بررسی قرار گرفت جمع آوری فلزهای نفتی بود که طبق برنامه تا سال آینده باید ۹۰ درصد آنها جمع آوری شود.
حجت الاسلام پژمانفر بیان کرد: در سفر به خوزستان و بازدیدی که از مناطق مارون و بیدبلند انجام شد این آمادگی برای محقق شدن کامل برنامه مشاهده نشده است و نیاز است شتاب بیشتری در این زمینه انجام شود و کمیسیون با استفاده از وظایف قانونی این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
پرداخت ۶۰ تا ۷۰ تسهیلات شبکه بانکی به مردم
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در این کمیسیون مطرح است ناترازی در شبکه بانکی و اعطای تسهیلات میباشد که علت آن همخوانی نداشتن سرمایهها با مصارف است. در برخی استانهای پرجمعیت از جمله خوزستان از مجموع ۱۰۰ درصدی تسهیلات فقط ۶۰ تا ۷۰ درصد پراخت میشود.
حجت الاسلام پژمانفر ادامه داد: در بررسیهای صورت گرفته است مشخص شد برخی بانکها با راه اندازی شرکتهای دسته دوم و سوم کاغذی تسهیلات ۱۸ درصدی به خودشان میدهند و به عنوان سپردههای ۲۴ درصدی در بانک قرار میدهند و تسهیلات با سود ۶ درصدی به مجموعه خود میدهند
وی ادامه داد: تمامی بانکها موظف شدهاند هر سه ماه یک بار گزارشی از تسهیلات کلان خود را به کمیسیون اصل ۹۰ ارسال کنند تا مورد بررسی و شفافیت قرار گیرد.
بررسی مشکلات خوزستان از اهداف سفر اعضای کمیسیون اصل ۹۰
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: با هدف بررسی برخی موضوعات و پروندههای موجود نیازمند حضور میدانی میباشد و با این هدف اعضای کمیسیون اصل ۹۰ در استان حضور یافتند تا از نزدیک مسائل را مورد بررسی قرار دهند.
حجت الاسلام پژمانفر افزود:در این سفر موضوعاتی از جمله جمع آوری فلرهای نفتی، آب و فاضلاب و مسئولیتهای اجتماعی شرکتها مورد پیگیری قرار گرفته است.
وی ادامه داد:در این سفر نیز از منطقه بید بلند و جمع آوری گازهای مشعل و همچنین منطقه گوره که مرحله نهایی خط لوله گوره به جاسک در حال اجراست، بازدید شد.
وی اظهار کرد:باید طبق برنامه در منطقه مارون ۳.۵ میلیون متر مکعب و در منطقه بیدبلند ۱۰ میلیون متر مکعب گازهای مشعل جمع آوری شود.
همکاری شرکتها در اجرای مسئولیتهای اجتماعی در استان
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت:وجود شرکتهای بزرگ نفتی، گازی، پتروشیمی، نیشکری و فولادی در استان خوزستان یک ظرفیت بزرگی میباشد و از این ظرفیتها میتوان در جهت حل مشکلات استان در قالب مسئولیتهای اجتماعی استفاده کرد.
حجت الاسلام پژمانفر با اشاره به اینکه مسئولیتهای اجتماعی تکلیف قانونی نیست، افزود:در این خصوص دو دیدگاه وجود دارد اول اینکه به این مجموعههای صنعتی و تولیدی اجازه داد شود که در قالب مسئولیتهای اجتماعی بخشی از درآمد خود را در مناطق پیرامون خود هزینه کنند و یا اینکه با تعامل با دستگاهها در جهت رفع مشکلات منطقه همکاری نمایند.