خدمات بیمه سلامت در بخش ناباروری
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: بیش از صد هزار نابارور از خدمات سازمان بیمه سلامت برخوردار شدهاند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ ناصحی در نشست هم اندیشی دبیران مناطق دهگانه سازمان بیمه سلامت افزود: برای ناباروری در مراکز دولتی دانشگاهی، و برای مراکز غیردولتی دانشگاهی نیز سهم ۷۰ درصدی تعرفه بخش خصوصی در نظر گرفته شده است و بسیاری از خدمات آزمایشگاهی، دارویی، درمانی، جراحی تحت پوشش این ردیف اعتبار برای بیماران نابارور است که افزون بر ۱۰۰ هزار نفر از این خدمات استفاده کردهاند.
وی اظهار کرد: برای بیماران مبتلا به سرطان، بعضی داروها، خدمات شیمی درمانی، رادیوتراپی در مراکز دولتی ۱۰۰ درصد پوشش بیمهای داده میشود و در برخی موارد بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد حمایت بیمهای، و شماری از آنها ۹۰ درصد برای پوشش دارو و سایر خدمات دارد.
ناصحی با بیان اینکه ۴۵ میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه سلامت هستند گفت: بزرگترین صندوق، صندوق بیمه روستائیان و عشایر است و ۸۰ درصد بیمه شدگان کشور که تحت پوشش بیمه سلامت هستند رایگان بیمه شده و حق بیمه آنها را دولت تامین میکند و از ابتدا نیز برای ایجاد عدالت، تصمیم براین بود که توجه ویژه به اقشار کم درآمد جامعه شود و در این چندسال هم ۵ دهک اول جامعه رایگان بیمه شدند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامتاضافه کرد: به لحاظ تعداد و نوع بیمه خوبی است و با پوششی که در بیمارستانهای دولتی دانشگاهی به بیماران میدهد در صندوق بیماران صعب العلاج هم امسال ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار داشتهایم که تا کنون عمده اعتبارات دریافت و توزیع شده است.
ناصحی بیان داشت: ۲ میلیون و ۲۰۰ نفر نیز جمعیت نشان دار تحت پوشش صندوق بیمه سلامت داریم که از بیماران تامین اجتماعی هم هستند و نیمی از آنها تحت پوشش صندوق بیمه سلامت قراردارند همچنین افرادی که تحت پوشش بیمه نیروهای مسلح هستند نیز از صندوق بیمه سلامت، مستقیم به سازمان آنها کمک میشود و مازاد برهزینه را پرداخت میکنند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه منابعی که از سازمان برنامه و بودجه کشور دریافت میکنیم نسبت به هزینهها رشد مناسبی ندارد به ویژه هزینههای بهداشت و درمان بسیاربالاتر است گفت: در منابع رشد ۳۶ درصد داشتهایم، اما رشد هزینهها بیش از ۶۰ درصد بوده و موجب میشود پرداختی مراکز و موسسات با تاخیر مواجه شود که نیاز است هزینهها با منابع مطابق باشد.
ناصحی افزود: هزینه بستری به طورقابل ملاحظهای افزایش یافته که حتما باید تامین منابع شود و باید خدمات و نحوه پرداخت اصلاح شود و در کنار آن باید به نوع نظارت، نوع پرداخت و خدمات باکیفیت در مراکز توجه ویژه شود.
وی اضافه کرد: نسخه نویسی الکترونیکی در تمام مراکز درمانی دولتی و خصوصی در حال انجام است و اگربرخی مراکز خصوصی این روند را اجرایی نکردهاند براساس قانون مکلف هستند این کار را انجام دهند، زیرا شماری از داروها و خدمات بیماران باید به صورت الکترونیکی انجام شود و تنها در مواقع بحرانی، چون قطعی اینترنت یا برق میتوان از نسخه کاغذی استفاده کرد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، استان بوشهر را در جذب منابع و پوشش بیماران مطلوب دانست و گفت: افزون بر ۴۳ درصد جمعیت تحت پوشش بیمه سلامت هستند و حق بیمه عمده آنها، بیمه سلامت پرداخت می کند و با کمترین هزینه در مراکز دولتی – دانشگاهی خدمات دریافت میکنند.