پخش زنده
امروز: -
استاندار سیستان و بلوچستان، در پیامی جزئیات سفر رئیسجمهور و تعدادی از اعضای هیئت دولت به این استان را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، منصور بیجار با اشاره به وسعت استان سیستان و بلوچستان بهعنوان بزرگترین استان کشور گفت: برای بررسی مسائل و مشکلات و پیگیری اقداماتی که باید در این استان انجام شود، زمان بیشتری لازم است. در سفر اول رئیسجمهور، بیشتر دیدارها با اقشار مختلف مردم، فعالان اقتصادی، نخبگان و فرهنگیان در مرکز استان صورت گرفت و ظرفیتهای اولیه استان شناسایی شد. در سفر دوم، مسائل و مشکلات حوزه شمال استان، یعنی منطقه سیستان، و جنوب استان شامل سواحل مکران بررسی خواهد شد.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: این سفر روزهای پنجشنبه و جمعه، ۲۰ و ۲۱ دی ماه انجام میشود. آقای رئیسجمهور ابتدا به شهرستانهای چابهار و کنارک سفر خواهند کرد و علاوه بر دیدار با مردم، جلساتی با اقشار مختلف برگزار و بازدیدهایی از ظرفیتهای اقتصادی منطقه انجام خواهد شد. مشکلاتی مانند حاشیهنشینی و مسائل بهداشتی و درمانی این مناطق نیز بررسی خواهد شد.
وی همچنین درباره سفر رئیسجمهور به منطقه سیستان گفت: در این بخش، دیدارهای مردمی و نشستهایی با اقشار مختلف برگزار خواهد شد. افتتاح بزرگراه زابل-زاهدان نیز از برنامههای اصلی در شمال استان است. این پروژه از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و در سال ۱۳۹۹ حدود ۹۰ کیلومتر از آن ساخته شده بود. با تلاشهای انجام شده، طی چهار سال اخیر ۱۱۰ کیلومتر دیگر تکمیل شد و ۱۰ کیلومتر پایانی آن در کمتر از چهار ماه به پایان رسید. اکنون زاهدان بهعنوان مرکز استان، از طریق این بزرگراه به زابل متصل شده است.
وی با اشاره به اهمیت توسعه زیرساختهای جادهای استان تصریح کرد: سیستان و بلوچستان بیشترین تلفات جادهای کشور را دارد که بخشی از آن به دلیل جادههای دوطرفه است. اکنون جادهها به جادههای چهارخطه تبدیل شدهاند و محور زاهدان-زابل که پیشتر از پرخطرترین جادهها بود، اکنون کمترین تلفات را دارد. همچنین محورهای دیگری مانند زاهدان-چابهار، زاهدان-خاش و خاش-ایرانشهر و کریدور ساحلی نیز در دستور کار توسعه قرار دارند.
استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه درباره پروژه ریلی زاهدان-چابهار خاطرنشان کرد: این پروژه بهعنوان بزرگترین پروژه ریلی کشور از سال ۱۳۹۲ آغاز شده و تاکنون ۱۴ هزار میلیاردتومان در آن هزینه شده است. تعهد دولت برای اتمام پروژه، تخصیص ۲۰ هزار میلیارد تومان دیگر تا پایان سال آینده است که در نوع خود بینظیر است.
بیجار همچنین به بررسی موضوعات آموزشی استان سیستان و بلوچستان در سفر رئیسجمهور اشاره کرد و گفت: جلسهای با حضور مسئولان ملی درباره عدالت آموزشی و سرانه فضای آموزشی برگزار خواهد شد. علاوه بر این، ظرفیتهایی مانند بندر شهید بهشتی، موضوعات شیلاتی، گردشگری، سواحل مکران و تولید محصولات کشاورزی گرمسیری نیز بررسی میشود.
وی افزود: "تعدادی از وزرا از جمله وزرای راه و شهرسازی، نیرو، گردشگری، آموزش و پرورش و صنعت و معدن، همراه با معاونان رئیسجمهور در این سفر حضور خواهند داشت. همچنین آغاز فعالیتهای منطقه آزاد سیستان، به نتیجه رساندن تکمیل شدن فرودگاه چابهار و ساماندهی مبادلات مرزی و ساماندهی وضعیت سوخت از دیگر دستورکارها و برنامههای این سفر است. "
استاندار سیستان و بلوچستان در پایان ابراز امیدواری کرد که این اقدامات، گامهای مهمی در توسعه استان باشد و بسیاری از مشکلات مردم را رفع کند.