پخش زنده
امروز: -
۳۰ درصد از بیماران بستری با مشکلات تنفسی در قم به آنفلوآنزا مبتلا هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان قم گفت: همه گیری آنفلوانزا امسال در این استان از هفته اول آبانماه آغاز شده است و از نیمه آذرماه تاکنون به بالاترین میزان خود رسیده است.
دکتر محمد نیکپور افزود: براساس نمونههای گرفته شده از بیماران، ۲۸ تا ۳۰ درصد از بیماران با علائم بیماریهای تنفسی که در مراکز درمانی قم بستری هستند، به آنفلوانزا مبتلا شده است و به نظر میرسد این موج کم و بیش تا اواخر سال استان قم را تحت تأثیر خود قرار دهد.
وی گفت: آنفلوانزا یک عفونت حاد ویروسی دستگاه تنفسی است که علائم آن چند روز پس از ورود ویروس به بدن انسان ظاهر میشود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان قم شروع ناگهانی تب بالا از ۳۸ درجه سانتیگراد و بالاتر، تب، لرز و عرق کردن، دردهای مفصلی و عضلانی، ضعف و خستگی شدید، گلو درد، سر درد و علائم گوارشی مثل تهوع و استفراغ را از علائم شایع آنفلوانزا عنوان کرد.
نیکپور، یادآور شد: افراد مبتلا به بیماریهای مزمن (دیابت، بیماریهای قلبی، ریوی، کبدی، کلیوی)، افراد دارای نقص ایمنی (ایدز، درمان با کورتون)، سالمندان، کودکان و افراد دارای سرطان یا در حال شیمی درمانی از افراد حساس و پر خطر جامعه در برابر ابتلاء به بیماری آنفلوانزا هستند.
وی گفت: استفاده از ماسک در تجمعات، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی (بیش از یک متر)، خودداری از روبوسی و دست دادن و بغل کردن دیگران، حضور نیافتن افراد دارای علامت بیماری در محل کار یا محلهای پر تجمع، خودداری از سیگار کشیدن، ضد عفونی کردن سطوح و گرفتن دستمال کاغذی جلوی دهان هنگام عطسه و سرفه از راهکارهای پیشگیری است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان قم ضرورت تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از ابتلاء به آنفلوانزا را موثر دانست و گفت: فعالیت منظم بدنی، تغذیه مناسب از میوه، سبزیجات، دانههای مغذی، خواب مناسب و کافی از موارد موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن است.
وی با بیان اینکه اواخر شهریورماه تا اوایل مهرماه بهترین زمان تزریق واکسن است، ادامه داد: در صورتی که افراد در این زمان تزریق را انجام ندادند در طی فصل سرد میتوانند واکسن را تزریق کنند البته در حین بیماری و بلافاصله پس از بیماری واکسن را تزریق نکنند، چون میتواند عوارض جدی برای آنها ایجاد کند.
نیکپور یادآور شد: افراد ۵۰ سال به بالا، بیماران قلبی و ریوی مزمن، کودکان ۶ ماهه تا ۱۸ ساله تحت درمان طولانی مدت آسپرین، افراد دارای بیماری مزمن کلیوی و دیابت، بیماران مبتلا به نقص ایمنی یا مصرفکننده داروهای سرکوبکننده ایمنی (بیماران سرطانی، بیماران مبتلا به ایدز، گیرندگان پیوند عضو، استروئیدها، شیمیدرمانی یا رادیوتراپی)، خانمهای باردار، پزشکان، پرستاران و سایر کارکنان شاغل در بیمارستان، گروههای توصیه شده برای واکسیناسیون هستند.
وی تاکید کرد: به منظور کاهش احتمال عفونتهای ثانویه در کودکان جدیداً واکسن پنوموکوک (پنوموسیل) که از عوارض آنفلوانزا پیشگیری میکند در شیرخواران زیر یکسال تزریق میشود که میتواند سهم زیادی در کاهش عوارض سرماخوردگی یا آنفلوانزا داشته باشد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان قم، گفت: دقت کنیم آنتی بیوتیکها در برابر ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا مؤثر نیستند و اغلب بیمورد استفاده میشوند؛ همچنین به کودکان کمتر از چهار سال نباید داروهای سرفه داده شود.
نیکپور تاکید کرد: ضد سرفهها با اثر بر مغز باعث توقف سرفه میشوند؛ دقت کنید که اگر سرفه خلط دار دارید، نباید ضد سرفه مصرف کنید.