پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ارزش افزوده ۴۰۰ میلیون دلاری محصولات موسسه رازی، ارزشمندترین نتیجه فعالیت این موسسه را حفظ سلامت مردم عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، غلامرضا گلمحمدی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در آئین گرامیداشت صدمین سال تاسیس موسسه واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به اعتبار این موسسه در سطح جهانی، اظهار داشت: ارزش دستاوردهای موسسه رازی نه فقط ارز آوری 400 میلیون دلاری، بلکه حفاظت از سلامت جامعه است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ابتدای سخنان خود با نام بردن از مرحوم میرشمسی، پیشکسوت فقید تحقیقات سرم و واکسن، برای همه اساتید و پیشکسوتان این عرصه آرزوی بهروزی و سلامتی کرد و گفت: همه ما در همه سنین، مرهون زحمات این عزیزان هستیم چراکه از بدو تولد تا زمان مرگ ردپایی از محصولات یرم و واکسن را در زندگی خود می بینیم.
وی سابقه موسسه رازی و اعتبار آن را درخشان توصیف کرد و گفت: این موسسه، از آغاز فعالیت خود در ریشهکنی طاعون گاوی تا تولید واکسنهای پیشرفته در سالهای اخیر، همواره نقشی کلیدی در تأمین امنیت سلامت ایران و حتی جهان داشته و از اعتبار بالایی در سطح جهانی برخوردار است.
گلمحمدی با بیان اینکه عملکرد موسسه رازی در ریشهکنی بیماریهایی مانند فلج اطفال در دهه ۷۰ و مقابله با کووید-۱۹ در سالهای اخیر چشمگیر بوده است، افزود: واکسنهای نوترکیب و استنشاقی که امروز جزو دستاوردهای علمی جهانی محسوب میشوند، با افتخار در این موسسه تولید شدهاند.
رئیس سازمان تات افزود: در حال حاضر، موسسه رازی بیش از ۷۰ درصد واکسنهای انسانی و دامی و حدود ۳۰ درصد واکسنهای طیور کشور را تولید میکند و ارزش افزوده این محصولات بیش از ۴۰۰ میلیون دلار برآورد میشود، در حالی که اثرات آن بر امنیت سلامت جامعه فراتر از اعداد و ارقام است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به جایگاه جهانی موسسه رازی گفت: این موسسه در سازمانهای بینالمللی مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان جهانی بهداشت حیوانات (WOAH) و سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) بهعنوان نهادی معتبر شناخته میشود و برای برگزاری کارگاههای آموزشی دعوت میشود. این افتخار نشاندهنده نقش برجسته موسسه رازی در سطح بینالمللی است.
گلمحمدی با تأکید بر لزوم تداوم پیشرفت موسسه رازی گفت: برنامه ما در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای موسسه رازی و سایر مراکز پژوهشی بر پایه دخالت و همکاری همه ذینفعان از جمله کشاورزان، دامداران، دانشگاهها، مراکز پژوهشی و بخش خصوصی است تا همه با هم کار را انجام دهند.
رئیس سازمان تات در پایان سخنان خود با اشاره به بروز مشکلات اداری برای موسسه رازی، تصریح کرد: نباید این موسسه درگیر مسائل جذب نیروی انسانی یا ساخت مسکن و بیمارستان یا تغییر کاربری زمین باشد و از همین رو از مسئولان حاضر در مراسم می خواهم که در این زمینه این موسسه را کمک کنند.