عسکری:درحال رصدلیست سیاه کدفروشان اقتصادی هستیم
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور پدیده خرید و فروش کد اقتصادی را یادآور شد و گفت: با فراگیر شدن اجرای مالیات بر ارزش افزوده، با شناسایی برخی شرکتها، آنها را در فهرست سیاه سازمان قرار دادیم و در حال رصد کدفروشان هستیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛ علی عسکری در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر در وزارت امور اقتصادی و دارایی افزایش 16 درصدی درآمدهای مالیات مستقیم و رشد 74 درصدی درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده را موجب افزایش درآمدهای مالیاتی دانست.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از افزایش ۳۰ درصدی درآمدهای مالیاتی در ده ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد که به ۳۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی گفت : در ده ماه نخست امسال، 83 درصد درآمد مالیاتی محقق شده است که تا پایان سال به 90 درصد درآمد مالیاتی پیش بینی شده می رسد.
عسکری مجموع درآمدهای مالیاتی را در این مدت 31 هزار و 500 میلیارد تومان و معادل تقریبی 12 ماه پارسال دانست و گفت: پارسال در مجموع 31 هزار و 200 میلیارد تومان درآمد محقق شد.
معاون وزیر اموراقتصادی و دارایی در باره معوقات مالیاتی نیز گفت: معوقات مالیاتی ده هزار میلیارد تومان است که حدود شش هزار میلیارد تومان آن به جرایم معوقات مربوط می شود و با سامانه نرم افزاری که طراحی کردیم همه معوقات به روز رصد می شود.
وی با بیان اینکه در میان افراد بدهکار و معوق مالیاتی از همه طیف ها وجود دارد و این موضوع به گروه و فرد خاصی تعلق ندارد ، گفت: سالی دو هزار میلیارد از این معوقات که موضوعی سیال است وصول می شود و باید فعالیت های گرفتن مالیات را به گونه ای سامان دهیم تا ظرف معوقات مالیاتی بزرگ تر نشود.
آقای عسکری گفت : همانگونه که برای سال جاری افزایش 14 هزار میلیارد تومانی درآمد مالیاتی پیش بینی شده و تاکنون نیز امکان دستیابی به آن به وجود آمده است تحقق درآمد 55 هزار و 600 میلیارد تومانی بودجه سال 93 نیز دور از دسترس نخواهد بود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در باره شیوه شناسایی فعالان اقتصادی که تاکنون مشمول مالیات نشده اند ، گفت: در حال اختصاص شماره اقتصادی منحصر به فردی به افراد حقیقی ، حقوقی و تشکل های قانونی هستیم که شرح آن در لایحه ای ارائه شده به مجلس وجود دارد و پس از تصویب در آینده ای نزدیک هیچ فعال اقتصادی بدون دریافت آن شماره نمی تواند به فعالیت ادامه دهد.
وی ادامه داد : تاکنون در قالب این طرح حدود 3 میلیون و 300 هزار مودی و فعال اقتصادی ثبت نام کردند و 300 هزار نفر دیگر باقی مانده اند و این افراد پس از پیش ثبت نام و تکمیل ثبت نام و راستی آزمایی در حوزه های هویتی ، مکانی ، ثبت شرکت و هیئت مدیره و سهامداران مورد پذیرش قرار می گیرند.
عسکری در باره مالیات حقوق بگیران نیز گفت: از مجموع 31 هزار و 500 میلیارد تومان درآمد محقق شده یک هزار و 734 ملیارد تومان به حقوق بگیران دولتی ، دو هزار و 198 میلیارد تومان به حقوق بگیران بخش خصوصی و در مجموع سه هزار و 800 میلیارد تومان از مجموع درآمدهای مالیاتی از حقوق بگیران است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه شرکت ملی نفت از پرداخت مالیات معاف نیست ، گفت: فقط آن بخش از بودجه نفت که برای شرکت های زیرمجموعه وزارتخانه ثبت سرمایه گذاری اقتصادی می شود از مالیات معاف است و هم اکنون شرکت نفت ماهانه 134 میلیارد تومان مالیات علی الحساب پرداخت می کند.
وی مالیات بر عایدی سرمایه را از مواردی اعلام کرد که در اصلاح قانون مالیات ها به مجلس ارائه شده است و گفت: در صورتی که از محل خرید و فروش مسکن در سال های مختلف، سودی بیش از نرخ تورم عاید شده باشد مالیات بر آن تعلق می گیرد.
آقای عسکری درباره مالیات بر مسکن نیز گفت: طبق لایحه مالیات ها ، در تهران سازندگان مسکن زیر 75 مترمربع و در شهرهای دیگر سازندگان بناهای زیر 100 مترمربع از پرداخت مالیات معاف هستند.
معاون وزیر اقتصاد آمار ممنوع الخروجی های سازمان امور مالیاتی را با 30 درصد کاهش اعلام کرد و گفت: از آنجا که سقف ممنوع الخروجی بدهکاران مالیاتی بیشتر شده ، تعداد ممنوع الخروجی ها کاهش یافته است.
وی معافیت مالیاتی حقوق بگیران را در هر دو حوزه دولتی و خصوصی ، با درآمد زیر 830 هزار تومان اعلام کرد.
وی در باره مشکل دریافت مالیات از ورزشکاران گفت: مشکل عمده ما با ورزشکاران و عمدتا فوتبالیست ها این است که در قراردادها باشگاهها پرداخت مالیات ها را تقبل می کنند اما در نهایت حاضر به پرداخت مالیات نمی شوند.
وی تاکید کرد : ما مجبور به ممنوع الخروج کردن این افراد و توقیف خودروهایشان می شویم و به همین منظور ما تمام امور مالیاتی باشگاهها را در اداره ای در تهران متمرکز کرده ایم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور پدیده خرید و فروش کد اقتصادی را یادآور شد و گفت: با فراگیر شدن اجرای مالیات بر ارزش افزوده این موضوع نیز تقویت شد که با شناسایی برخی شرکت ها ، آنها را در فهرست سیاه سازمان قرار دادیم و همچنان در حال رصد کدفروشان هستیم.
عسکری درباره معافیت های مالیاتی تولیدکنندگان نیز گفت: اگر مودیان نتوانند یکجا مالیات خود را پرداخت کنند ، تا سه سال امکان تقسیط مالیات را داریم و همچنین می توانیم جرایم دیرکرد را که ماهانه دو و نیم درصد و سالانه 30 درصد است از صفر تا صد درصد ببخشیم.