پخش زنده
امروز: -
یک دستگاه موتورسیکلت بمب گذاری شده در منطقه دیرجمال در حومه شمالی حلب منفجر شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از کانال تلگرامی صابرین نیوز با انتشار تصاویری نوشت یک دستگاه موتورسیکلت بمب گذاری شده در منطقه دیرجمال در حومه شمالی حلب منفجر شد. این انفجار خسارتهای مادی به دنبال داشت، اما هیچ تلفات بشری به همراه نداشت.
انتظار خانودههای سوری پشت مرزهای لبنان
کانال تلگرامی صابرین نیوز تصاویری منتشر و ادعا کرد هزاران خانواده سوری ساکن منطقه زینبیه دمشق که در پی سیطره گروههای تروریستی بر سوریه ناچار به مهاجرت شدند، چندین روز است که پشت مرزهای لبنان در گذرگاه المصنع منتظرند تا به آنها اجازه عبور داده شود. اغلب آنها زن، کودک و سالمندانی با بیماریهای مزمن هستند.
۸۰ ضربه شلاق برای راه رفتن یک پسر با دختر در خیابانهای درعا
خبرگزاری اسپوتنیک با انتشار تصاویری گزارش داد: گروههای معارض سوری از زمان تسلط بر دمشق، اجرای قوانین خاصی را آغاز کردهاند و یکی از این گروههای مسلح، یک پسر و یک دختر را در حالی که با هم در خیابانهای درعا در حال راه رفتن بودند، بازداشت و آنها را به یک مرکز امنیتی منتقل کرد که مشخص شد ارتباط خانوادگی با یکدیگر ندارند. آنها سپس این پسر جوان را به خیابان آوردند و در برابر دهها نفر از مردم، یکی از مسئولان امنیتی اعلام کرد بر اساس دستور جدید، هر پسری که با دختری در اماکن عمومی همراه شود و مشخص شود که با هم فامیل نیستند، ۸۰ ضربه شلاق خواهد خورد.
واکنش "مقاومت سوریه در ساحل" به اقدامات گروه حاکم بر این کشور
گروه موسوم به "مقاومت سوریه در ساحل" با محکوم کردن اقدامات گروه حاکم بر این کشور درباره راه افتادن حمام خون هشدار داد.
به گزارش وبگاه خبری آرتی، گروهی که خود را مقاومت سوریه در ساحل مینامند، با صدور بیانیهای از مقامات جدید سوریه خواست به منظور جلوگیری از به راه افتادن حمام خون در این کشور، تجاوزات را متوقف کنند.
این گروه که شامل افرادی از دمشق، مناطق ساحلی و دیگر شهرهای سوریه است در بیانیه خود آورده است: نزدیک به ۳ هفته از به قدرت رسیدن گروههای مسلح در سوریه با رضایت و استقبال آمریکا، رژیم اشغالگر و ناتو میگذرد. ما از روز اول شاهد اقدامات مخرب آنها از جمله دزدی، فساد، هرج و مرج، خرابکاری و تخریب اموال عمومی سوریه بودیم.
در این بیانیه پس از برشمردن بسیاری از تجاوزات صورت گرفته در سوریه از جمله کشتار مردم سوریه در خیابانها و خانهها بدون هیچ گونه توجیه قانونی یا شرعی، از همه طرفهای ذیربط در داخل و خارج از سوریه خواسته شده است دولت جدید سوریه را به ریاست احمد الشرع مجبور کنند عملیات جنایتکارانه خود را علیه مردم سوریه متوقف کند تا به زودی حمام خون در این کشور راه نیفتد.
در پایان بیانیه مقاومت سوریه در ساحل آمده است: ما همچنان برای جلوگیری از ریختن خون و نیز برای اینکه گفته نشود ما فتنه انگیز هستیم، درنگ میکنیم. ما فقط به دنبال سوریهای عربی و مستقل برای همه طیفهای مردم سوریه هستیم.
منصوب شدن نخستین زن به عنوان استاندار السویداء در سوریه
نظام جدید سوریه، نخستین زن را به عنوان استاندار السویداء در جنوب این کشور، منصوب کرد.
به گزارش روزنامه اینترنتی القدس العربی، ایهم الشوفی از فعالان جنبش مدنی در السویداء سوریه، درباره منصوب شدن محسنه المیحیثاوی به عنوان استاندار السویداء گفت: منصوب شدن محسنه المحیثاوی به عنوان استاندار السویداء از سوی دولت جدید در سوریه، تکمیل تصمیم جنبش مردمی برای نامزد کردن او برای این سمت است. المحیثاوی مدیر بانک العقاری در السویداء بود و در سازمان نظارت و بازرسی این استان هم کار کرده بود.
الشوفی افزود: المحیثاوی یکی از نخستین زنانی بود که در جنبش مسالمت آمیز استان السویداء مشارکت کرد و به طور مستمر در تظاهرات حضور داشت، با اینکه نظام سابق، برای او محدودیتهای زیادی ایجاد کرده بود.
المحیثاوی متولد سال ۱۹۷۰ و از دروزیهای سوریه است که از دانشگاه دمشق مدرک کارشناسی اقتصاد و تجارت گرفت.
تروریستها مردم سوریه را با تیراندازیهای گسترده میترسانند
کانال تلگرام صابرین نیوز؛ تصاویری از اقدام تروریستهای وابسته به جولانی در سوریه منتشر کرد که با تیراندازیهای گسترده و بی هدف شبانه با سلاح سنگین و نیمه سنگین موجب ارعاب شهروندان میشوند.
تحلیل نشریه آمریکایی: کردها بهترین مهره آمریکا در سوریه هستند
نشنال اینترست نوشت: سوریه پس از سقوط بشار اسد احتمالاً به پناهگاهی برای تروریسم تبدیل خواهد شد و آمریکا و متحدانش به شرکای محلی قابل اعتماد نیاز دارند تا با آن مقابله کنند.
پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در گزارشی به قلم مَت کوکسون نوشت: سقوط رژیم بشار اسد باعث شده است گروههای مختلفی برای تصاحب قدرت در سوریه باهم مبارزه کنند. اگرچه هیچ یک از این گروهها هنوز تهدید تروریستی واضحی علیه آمریکا ایجاد نکردهاند، اما بی ثباتی در سوریه موجب آسیب پذیری این کشور در برابر گروههای تروریستی در آینده میشود. سران غرب باید سیاست خارجی در پیش گیرند که بین خودداری از مداخله و حمایت از زیرساختهای ضدتروریسم در منطقه تعادل برقرار کند.
در حال حاضر سه بازیگر اصلی برای تصاحب قدرت در بحبوحه خلأ رهبری پس از سقوط رژیم اسد با یکدیگر رقابت میکنند. اولین گروه، گروه شورشی تحریرالشام است که مجموعهای از گروههای سنی اسلامگراست که در راس حملات اخیر برای براندازی بشار اسد بودند. تحریرالشام پیشتر با نام جبهه النصره، شاخه سوری القاعده شناخته میشد. تحریرالشام ادعا میکند دیدگاههای افراطی خود را کنار گذاشته است، اگرچه زمان نشان خواهد داد که آیا این ادعا حقیقت دارد یا خیر.
دومین گروه ارتش ملی سوریه است که برخلاف نامش گروهی شورشی تحت حمایت ترکیه است. این گروه در شمال غربی سوریه مستقر است و برای تصاحب مناطق بیشتر، از جمله مناطقی که تحت کنترل کردهاست، میجنگد.
آخرین گروه رقیب اصلی، نیروهای دموکراتیک سوریه هستند که به طور عمده گروهی کرد است و مناطق شمال شرقی سوریه را در اختیار دارند.
در حال حاضر، تحریرالشام بر بیشتر مناطق بین مناطق این سه گروه کنترل دارد. با این حال، به چند دلیل مهم، اسرائیل و آمریکا باید پیش از به رسمیت شناختن تحریرالشام به عنوان دولت رسمی جدید سوریه تمام جوانب را در نظر بگیرند. نخستین دلیل این است است که گروههای شورشی سابقه دیرینه در تبدیل شدن به گروههای تروریستی دارند. بارزترین مثال مجاهدین افغانستان است که از گروه مبارز علیه تجاوز شوروی به کشورشان به طالبان و القاعده تبدیل شدند. تحریرالشام سابقه ارتباط با القاعده را دارد؛ ارتباطی که ممکن است حتی آن را خطرناکتر از القاعده کند. با وجود ادعای تحریرالشام مبنی بر قطع روابط با القاعده، واقعیت این است که تحریرالشام یکی از خطرناکترین گروههای تروریستی جهان نشات گرفته است و این امر باید برای سیاستگذاران هشداری جدی باشد.
از سوی دیگر، ارتش ملی سوریه تحت حمایت ترکیه، عضو ناتو است. این حمایت الزاماً برای ارتش ملی سوریه مفید نیست، زیرا ترکیه ثابت کرده است که شریک قابل اعتمادی برای ناتو نیست و به تازگی به سمت دیکتاتوری حرکت کرده و در جنگ اسرائیل با حماس مخالف اسرائیل است. همچنین برخلاف تحریرالشام که ساختار و رهبری رسمی دارد، ارتش ملی سوریه مجموعهای غیرمتمرکز از گروهها است. در صورت بروز اختلاف بین گروههای عضو ارتش ملی سوریه، هیچ ساختار هدایت کنندهای وجود ندارد که گروههای تروریستی را از تلاش برای سلطه گری و مخالفت با اسرائیل و تهدید امنیت منطقه باز دارد.
تنها کردها باقی میمانند. با اینکه آنها شرکای قابل اعتمادی برای آمریکا در مبارزه با داعش بودهاند، اما تنها بخش کوچکی از سوریه را تحت کنترل دارند. هر گونه تلاش برای تبدیل کردها به قدرتی اصلی در سوریه عملی نخواهد بود. جعمیت اکثریت عرب که در سوریه زندگی میکنند، دولتی به رهبری کردها را مشروع نخواهد دانست. با این حال، اسرائیل و آمریکا باید همچنان از گروههای تحت رهبری کردها حمایت مالی و هوایی کنند تا زیرساختهای حیاتی ضدتروریسم در سوریه حفظ شود.
در نهایت بهترین گزینه برای غرب این است که نیروهای دموکراتیک سوریه قدرت خود را در این منطقه حفظ کنند. احتمالاً جنگ داخلی در سوریه ادامه خواهد یافت، زیرا ادغام رسمی نیروهای تحریرالشام، ارتش ملی سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه هنوز صورت نگرفته است. در ضمن، ارتش ملی سوریه فعالانه به مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه حمله میکند. همانطور که پس از حملات آمریکا در افغانستان و عراق شاهد بودیم، بی ثباتی در منطقه ممکن است زمینه ساز ظهور گروههای تروریستی اسلامگرا شود. اسرائیل و آمریکا هر دو برای مقابله با این امر به شرکای محلی در خاورمیانه نیاز دارند و کردها ثابت کردهاند که متحدان قابل اعتمادی هستند. در حال حاضر نیروهای دموکراتیک سوریه از اردوگاههای اسرای جنگی در مناطق تحت کنترل خود که بیش از هزاران جنگجوی سابق داعش در آنها نگهداری میشوند، حفاظت میکنند. این یکی دیگر از دلایل اهمیت حفظ قدرت نیروهای دموکراتیک سوریه برای غرب است: اگر نیروهای دموکراتیک سوریه نابود یا ضعیف شوند، جنگجویان سابق میتوانند داعش را احیا کنند.
آمریکا از سال ۲۰۱۴ نیروهایی در سوریه مستقر کرده است تا از نیروهای کرد حمایت کنند. زمان آن رسیده است این نیروها به وطن بازگردند، اما آمریکا باید از طرق دیگر به حمایت از نیروهای کرد ادامه دهد. اسرائیل نیز باید اهمیت نیروهای کرد را در مبارزه با گروههای تروریستی درک کند و برای آنها کمک نظامی ارسال کند. با حمایت مالی آمریکا و پشتیبانی هوایی ارتش اسرائیل، نیروهای کرد میتوانند به تنهایی با گروههای افراطی مبارزه کنند. از نظر دیپلماتیک، آمریکا باید از طریق نمایندگانش، از نفوذ خود در ناتو برای جلوگیری از حمله ترکیه به نیروهای دموکراتیک سوریه استفاده کند. با اینکه ترکیه با توجه به جمعیت کردی که خود دارد، به شدت مخالف مطالبات ملی گرایانه کردهای سوریه است، باید ارزش کردها را در مبارزه با گروههای افراطی بپذیرد. فشار سیاسی، تحریم و جلوگیری از انتقال فناوری نظامی از جمله ابزارهایی هستند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب میتواند برای فشار به ترکیه به کار گیرد تا به جنگ خود با کردها پایان دهد.
برخی معتقدند که ترکیه باید از ناتو اخراج شود، اما شاید بتوان از این اقدام به عنوان برگ برندهای برای حفظ ترکیه در چارچوبی مشخص در سوریه استفاده کرد. اگر آمریکا بتواند نیروهای دموکراتیک سوریه را متقاعد کند که از شورش کردهای ترکیه حمایت نکند، شاید ترکیه موافقت کند که به کردها در سوریه حمله نکند.
سقوط اسد موجب بی ثباتی زیادی در سوریه شده است. این وضعیت برای اسرائیل به معنای یک کشور بی ثبات دیگر در همسایگی اش، و برای آمریکا پناهگاه احتمالی دیگری برای گروههای تروریستی است. این در حالی است که هر دوی آنها قادر به کسب دستاوردهای امنیتی از طریق حمایت از نیروهای کرد هستند.