پخش زنده
امروز: -
استاندار خراسان جنوبی: مناطق مرزی را با بازارچهی مرزی تقویت کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، هاشمی در دیدار با فعالان بازارچه مرزی استان با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد بازار افغانستان از بازار ایران تامین میشود افزود: بازارچه مرزی ماهیرود از شرایط خوبی برخوردار است و باید مناطق مرزی را با بازارچهها تقویت کنیم.
وی افزود: چند نفر به عنوان هسته اندیشه ورز بازارچه مرزی انتخاب میشوند تا موضوعات مرز و بازارچه مرزی رصد شود.
استاندار با اشاره به اینکه برای توسعه استان بازارچههای مرزی، میراث، معدن، فرودگاه نقش بسزایی دارند افزود: ثبات امنیت در گرو تولید اشتغال است و بر اشتغال روستاها توسط دهیاران تاکید میشود.
وی گفت: حتی شورای اداری را باید به مرز برد تا مدیران از نزدیک موضوعات مرز را رصد کنند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بیرجند نیز در این دیدار با اشاره به اینکه ۲۱ مورد اقدام زیربنایی که قابلیت اجرایی شدن در مرز را دارد احصا شده است گفت: برای انجام این امور باید با مشارکت بخش دولتی و خصوصی زمینه سرمایهگذاری و همکاری بیشتر بین خراسان جنوبی و افغانستان فراهم شود.
زارعی با اشاره به حجم بالای صادرات استان به افغانستان، گفت: اعزام هیاتهای تجاری از استان، حضور تجار افغانی در استان و برگزاری نشستهای مشترک بین دو طرف از جمله اقداماتی است که برای افزایش مراودات بین کشور افغانستان و خراسان جنوبی باید انجام شود.
وی افزود: خراسان جنوبی ۴ بازارچه مرزی دارد که فعالترین آن مرز ماهیرود است و مابقی بازارچهها به بصورت یکطرفه از جانب کشور همسایه مسدود است.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی هم با اشاره به اینکه خراسان جنوبی ۱۲ تعاونی و یک اتحادیه مرزنشینان دارد گفت: یکی از مشکلات عمده این است که تعداد زیادی از جمعیت مرزنشینان که میتوانند بر اساس قوانین جدید عضو تعاونی باشند به میزان ۷۰ هزار نفر کاهش یافته است این در حالی است که باید همه افراد ساکن در مرز از امتیازات برخوردار شوند.
مغفول ماندن توریسم درمانی بین کشور ایران و افغانستان، کمبود پرواز، برگزاری شورای اداری در مرز، مشکلات تعهدات ارزی، درخواست کمتر شدن شعاع مرزی، ارائه زیرساختها از جمله گاز و برق به اولین شهر افغانستان نزدیک مرز ماهیرود از جمله درخواستها و مشکلات فعالان اقتصادی بازارچههای مرزی استان بود.