پخش زنده
امروز: -
معاون اقتصادی بنیاد مستضعفان گفت: نهادهای نظارتی و بازرسی، واگذاری هتلهای بنیاد مستضعفان به بخش خصوصی را رصد میکنند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صداوسیما، ۱۱ آذر امسال نامهای در فضای مجازی دست به دست شد. جریان از این قرار بود که آقای خضریان نماینده مردم تهران در مجلس در نامهای به رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، خواستار تشکیل پروندهای درباره برگزاری مزایده واگذاری هتلهای بنیاد مستضعفان و بررسی ابعاد موضوع شد.
واگذاری بنگاههای اقتصادی بنیاد مستضعفان به بخش خصوصی به سیاستهای کلی اصل ۴۴ بر میگردد. در این سیاستهای تاکید شده که نهادهای عمومی غیردولتی نباید با بخش خصوصی رقابت کنند. این موضوعی است که رهبر انقلاب بارها بر آن تاکید داشتهاند: بنگاههای دولتی، شرکتهای دولتی، شرکتهای شبه دولتی نباید با بنگاههای خصوصی رقابت کنند، اجازه دهند تولید را مردم انجام دهند.
بنیاد مستضعفان یکی از نهادهای عمومی غیردولتی است که در رشته فعالیتهای مختلفی مشغول است. البته بخش خصوصی قادر به انجام بیشتر این فعالیتها هستند. آبان پارسال در جلسه معارفه رئیس جدید بنیاد مستضعفان، آقای دهقان از یک خط مشی جدیدی برای بنیاد خبر داد: ما رقیب بخش خصوصی نیستیم، هرآنچه فعالیتی که بخش خصوصی قادر به انجام آن است، حتما واگذار خواهیم کرد. آنچه که با ماموریت اصلی بنیاد همخوانی ندارد، رها خواهیم کرد.
شش ماه که گذشت این وعده را از بنیاد پیگیری کردیم. آقای حسینی معاون اقتصادی بنیاد مستضعفان در پاسخ گفت: در جاهایی که کار یا رشته فعالیتهایی باشد که بخش خصوصی از عهده انجام آن بربیاید، یا شریکش خواهیم کرد یا واگذار خواهیم کرد.
همان وعده قبلی تکرار شد و تا آن زمان هیچ گونه واگذاری به بخش خصوصی صورت نگرفته بود. یکسال که گذشت دوباره از رئیس بنیاد مستضعفان پرسیدیم: آیا این بنیاد از رقابت با بخش خصوصی خارج شده است؟ آقای دهقان در پاسخ گفت: ما رقیب بخش خصوصی نیستیم و اکنون در حال واگذاری هتلهای زیر مجموعه مان به بخش خصوصی هستیم.
پس بنیاد مستضعفان تصمیم گرفته هتلهای خود را در قالب برگزاری مزایده به بخش خصوصی واگذار کند. این مساله همان موضوعی است که آقای خضریان درباره اش به کمیسیون اصل نود نامه زده بود. درباره جزئیات این نامه با آقای خضریان گفتوگو کردیم. او گفت: ابهام اساسی در خصوص نحوه قیمتگذاری هتلها این است که هرکدام به طور متوسط ۲ هزار میلیارد تومان قیمتگذاری شده که این عدد قیمت زمین و حتی برند آن هتلها هم نیست.
او افزود: لذا یکی از ابهامات اساسی این است که چرا این هتلها به صورت عمده قیمتگذاری شده؟ تنها دو هتل دارای هزار واحد اسکان هستند، پس هتلهای ارزشمندی هستند و قیمت پایینی که برای آنها توسط کارشناسان و بنیاد مستضعفان گذاشته شده، قیمت اصلی آنها نیست.
او ابهام دیگر را اینطور توضیح داد: مساله بعدی، مساله اهلیت افرادی ست که قرار است هتلها به آنها واگذار شود. سوال اساسی ما در کمیسیون اصل ۹۰ این است که چرا هتلها به صورت یکجا به یک نفر و یا یک مجموعه واگذار میشود؟ در حالی که این خلاف اصل ۴۴ در واگذاری هاست و این مساله یک انحصاری را ایجاد میکند.
دوباره به سراغ بنیاد مستضعفان رفتیم و این ابهامات را مطرح کردیم. آقای حسینی گفت: چرا فرض را بر تمام شدن موضوع گذاشتهاند؟ تا زمانی که پاکات با ضمانت نامه آن که ۲.۵ هزار میلیارد تومان است، به دست ما نرسد، نمیتوان درباره این موضوع صحبت کرد. بعد از رسیدن پاکات وارد مذاکره میشویم.
او درباره نحوه قیمتگذاری هتلها نیز گفت: روند کارشناسی برای تعیین قیمت هتلها طی شده است. ۱۱۲ نفر کارشناس در رستههای مختلف بر روی تمامی حوزهها از جمله نشان تجاری هتل تا ساختمان و زمینش کارشناسی صورت گرفته است.
حالا باید منتظر ماند نتیجه واگذاری چطور میشود. آیا رقابت نهادهای عمومی غیردولتی با بخش خصوصی اینبار در بنیاد مستضعفان به پایان خود نزدیک میشود یا خیر؟