پخش زنده
امروز: -
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان تخم مرغ را جزو مواد غذاییهای سرشار از خواص شگفت انگیز معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان،ندا فرح بخش با بیان اینکه تخم مرغ به عنوان یک ماده غذایی سالم و مقوی ومنبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و املاح ضروری همواره مورد توجه بوده است، گفت: پروتئینها، بلوکهای ساختمانی زندهای هستند که برای تقویت، ترمیم ماهیچهها و بافتها ضروری هستند و به طور کلی یک تخممرغ حاوی حدود ۶٫۳ گرم پروتئین است.
وی افزود: پروتئینها، بلوکهای ساختمانی زندهای هستند که برای تقویت، ترمیم ماهیچهها و بافتها ضروری هستند و به طور کلی یک تخممرغ حاوی حدود ۶٫۳ گرم پروتئین است.
فرح بخش ادامه داد: یک تخم مرغ حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی از جمله پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶، کلسترول، ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، ویتامینهای گروه ب، کلسیم، منیزیم، گوگرد، فسفر، روی، سلنیوم و آهن است، پروتئین و اسیدهای آمینه موجود در تخم مرغ با کیفیتترین نوع پروتئین در بین تمام مواد غذایی میباشند و به دلیل ارزش بالای بیولوژیکی آن کیفیت سایر پروتئینها را نسبت به آن میسنجند.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: بخش اصلی سفیده تخم مرغ پروتئین و اسیدهای آمینه است به همین جهت سفیده تخم مرغ یکی از مواد غذایی محبوب در بین ورزشکاران است و حتی بسیاری از پودرهای پروتئین از سفیده تخم مرغ تهیه میشوند. زرده تخم مرغ علاوه بر پروتئین حاوی کلسترول، ویتامینها و مواد معدنی فراوان است و در حقیقت در مصرف زرده تخم مرغ باید حد اعتدال را نگه داشت.
خواص شگفت انگیز تخم مرغ برای سلامتی
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان فواید یا خواص شگفت انگیز تخم مرغ برای سلامتی را به شرح ذیل عنوان کرد:
خودداری از مصرف تخم مرغ به صورت خام
وی تاکید کرد: باید از مصرف تخم مرغ خام خودداری کنید مواد مغذی در تخم مرغ خام جذب بدن نمیشوند و مانع جذب بعضی از مواد مغذی موجود در سایر غذاها از جمله ویتامین B۱ نیز خواهند شد، همچنین در تخم مرغ خام ممکن است نوعی باکتری بیماری زا بنام سالمونلا وجود داشته باشد.
دکتر فرح بخش گفت: باکتری سالمونلا در انسان باعث تورم معده و روده، اسهال خونی، استفراغ، سردرد، بیحالی و درنهایت زمین گیری میشود. عفونت با باکتری سالمونلا پس از خوردن غذاهایی نظیر گوشت، شیر تازه یا تخممرغ خام یا آشامیدن آب آلوده به این باکتری ایجاد میشود. باکتری سالمونلا در شرایط انجماد مواد غذایی زنده میماند ولی با پختن کامل از بین میرود.
وی میگوید: متخصصان تغذیه در این موضوع اتفاق نظر دارند که تخم مرغ فواید زیادی دارد، تخممرغ یک غذای عالی و یکی از شگفتانگیزترین خوراکهاست.