سن ابتلا به بیماریهای قلبی ۱۰ سال کاهش یافته است
سن ابتلا به بیماریهای قلبی ۱۰ سال کاهش یافته است و باید هشدارهای داده شده برای دوری از این نوع بیماریها جدی گرفته شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، متخصص بیماریهای قلب و عروق و عضو هیأت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برخی فاکتورهای عمده بیماریهای قلبی و عروقی شامل دخانیات، چربی و فعالیت بدنی است و مواردی مانند دخانیات موجب دیابت، مشکلات و اختلالات خونی هم میشود که عضوهایی همچون قلب را هم درگیر میکند.
دکتر آرش قلوبی اظهار کرد: عواملی مانند آلودگی هوا، آلودگی صوتی، آلودگی محیط کار در صنایع، افسردگی، اضطراب و فشارهای کاری و شغلی در بیماریهای قلبی نقش دارند.
وی تصریح کرد: همچنین در این گروه از بیماران سبک زندگی نادرست مانند تحرک کمتر، استفاده از غذاهای ناسالم و باکیفیت پایین مانند فستفودها و همچنین مصرف انواع دخانیات مشاهده شده است.
عضو هیأت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در کشورهای همسایه ایران مانند آذربایجان، ترکیه و نیز کشورهای حاشیه خلیح فارس افزایش تعداد بیماران قلبی و کاهش سن این گروه از بیماران هم مشاهده شده است.
او با بیان اینکه برای پیشگیری از بیماریهای قلبی باید به فعالیت بدنی مناسب، تغذیه و سبک زندگی سالم و مصرف نکردن انواع دخانیات توجه کنیم، تأکید کرد: سیگار، قلیان و دیگر مواد دخانی مضر هستند و علاوه بر بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانزا هم هستند و در بسیاری از بیماران قلبی ویزیت شده سابقه مصرف سیگار و انواع مواد مخدر دیده شده است.
دکتر قلوبی تصریح کرد: سیگارهای الکترونیکی مانند سیگارهای طبیعی و عادی خطرناک هستند و این سیگارها تنها برای کسانی که قصد ترک سیگار را دارند به مدت یک سال اجازه استفاده داده شده و بیشتر از این زمان توصیه نمیشود، زیرا با صدمات قلبی و ریوی همراه است.
وی با بیان اینکه بیماران قلبی در ویزیتهای روزانه از سن ۳۰ تا ۸۰ سال بوده و بیشترین گروه آنها در سنین ۴۵ تا ۵۵ سال هستند، افزود: اگر این بیماران به توصیههای پزشک خود توجه کنند و مصرف منظم داروها را طبق تجویز پزشک مربوطه داشته باشند، میتوانند بر بیماری غلبه کنند و به زندگی عادی بازگردند.