پخش زنده
امروز: -
ارتباطات و مناسبات فرهنگی تایباد با ولایت هرات افغانستان توسعه مییابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد در به سفر به افغانستان و دیدار با رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات گفت: ارتباطات و مناسبات فرهنگی تایباد و ولایت باستانی هرات افغانستان توسعه مییابد و برگزاری برنامههای هنری، نمایشگاهها و نشستهای ادبی مشترک از جمله راههای تقویت این مناسبات هستند.
جابر آفریدون افزود: اشترکات فرهنگی و زبانی، نزدیکی جغرافیایی تایباد به هرات و میزبانی مردم این شهرستان از مهاجران افغانستانی در دوره اشغال شوروی سابق از ظرفیتهای مناسب برای برقراری تعاملات موثرتر و دوجانبه میان ایران و افغانستان هستند.
وی ادامه داد: در یک و نیم سال اخیر برنامههای مختلفی مانند نشست ادبی «خوشتر از همزبانی» با حضور شاعران تایباد و افغانستان، نشست دانشگاهیان ایران و افغانستان در حمایت از مردم مظلوم غزه در پردیس بینالمللی دانشگاه آزاد تایباد، نمایشگاه صنایع دستی هنرمندان تایباد و هرات، محافل انس با قرآن کریم با حضور قاریان افغانستانی و سفر علما و روحانیون افغانستان به ایران و بازدید از مراکز دینی اهل سنت خراسان رضوی به ثمر نشسته است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایبادگفت: برنامهها فرهنگی و هنری بیشتری در آینده با تاکید بر آداب و رسوم مشترک و اندیشههای دینی ملت مسلمان ایران و افغانستان با محوریت تایباد و هرات برگزار خواهد شد.
آفریدون افزود: همچنین در حاشیه این سفر، با گروههای فرهنگی، هنری و دانشگاهی در خانه فرهنگ ایران در هرات دیدار و در خصوص مراودات دو کشور تبادل نظر شد.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات نیز گفت: یکی از اصلیترین عواملی که به نزدیکی فرهنگی ایران و افغانستان کمک میکند، تقویت روابط گروههای مرجع فرهنگی، هنری، ورزشی، علمی و دینی این دو کشور است.
مجید خالقنیا افزود: امروزه گفتمانهای ایران در افغانستان گسترش یافته و تمدن نوین اسلامی، معنویت و عدالت، استکبارستیزی و حمایت از مظلومان، امت واحده و جهانبینی اسلامی به موضوعات مهم در محافل اجتماعی افغانستان تبدیل شده است.
وی ادامه داد: ولایتهای هرات، فَراه و نیمروز در حوزه غرب افغانستان به دلیل همجواری با ایران، از موقعیت ویژهای برای رفتوآمدهای فرهنگی برخوردار هستند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات گفت: مهاجران افغانستانی مقیم ایران و خراسان رضوی هم میان خود شخصیتهای برجستهای دارند و یکی از مسیرهای تقویت تعاملات ایران و افغانستان بهشمار میآیند.
خالقنیا اظهار کرد: اعطای بورسیههای تحصیلی به نخبگان افغانستانی در رشتههای پزشکی، مهندسی و علوم انسانی از باسابقهترین برنامههای ایران بوده است و این موضوع به قویتر شدن پبوندهای فرهنگی دو کشور همسایه کمک میکند.
وی تاکید کرد: افغانستان به دلیل موقعیت راهبردی خود در ۵۰ سال گذشته محل اختلافات و مناقشات زیادی بوده و جمهوری اسلامی ایران در این بین سیاست حمایت از مردم این کشور را در پی گرفته است.