• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۱۸۸۲۴
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰
سیاسی » دولت

تاکید رئیس جمهور بر جمع آوری، هوشمندسازی و اتصال داده‌های اقتصادی

رئیس جمهور گفت: اگر اطلاعات مربوط به کدپستی افراد، کد زمین، کد ملی و اطلاعات مربوط به ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم به هم متصل شوند، می‌توان به راحتی جلوی فساد‌ها، فرار‌های مالیاتی، زمین خواری‌ها و کوه خواری‌ها را گرفت.

ضرورت اتصال و یکسان‌سازی اطلاعات اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهور در جلسه نحوه اجرای ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم به منظور اتصال و یکسان‌سازی اطلاعات اقتصادی، گفت: باور دارم که می‌توان با بسیج نیرو‌ها طی یک بازه زمانی کمتر از شش ماه اطلاعات مالی و اقتصادی همه افراد را به صورت خود اظهاری جمع‌آوری کرد.

آقای پزشکیان مرحله بعد از جمع آوری اطلاعات، اتصال داده‌ها به هم را عنوان کرد و اظهار داشت: اگر اطلاعات مربوط به کدپستی افراد، کد زمین، کد ملی و اطلاعات مربوط به ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم به هم متصل شوند، بسیاری از مشکلات کشور حل می‌شود و می‌توان به راحتی جلوی فساد‌ها و فرار‌های مالیاتی، زمین خواری‌ها و کوه خواری‌ها را گرفت، چرا که هر قطعه زمین مشخصات روشنی دارد و می‌توان به راحتی تشخیص داد، زمین متعلق به چه کسی و دارای چه کاربری است و امکان ساخت و ساز‌های غیرمجاز نیز وجود نخواهد داشت.

رئیس جمهور بر ضرورت بهره‌گیری از تجربیات سایر کشور‌ها در زمینه جمع آوری داده و چگونگی مدیریت آنها تأکید کرد و گفت: در کشوری مانند آمریکا قوی‌ترین و قدرتمندترین نیرو‌های پلیس در بخش مالیات‌ها فعالیت می‌کنند، چون آنها این بخش را با اهمیت‌تر از جا‌های دیگر یافته‌اند. می‌توان قوانین و ضوابط کشور‌های موفق در این زمینه را بررسی و مورد استفاده قرار داد.

آقای پزشکیان از افرادی یاد کرد که تجربه موفقی در یکی از کشور‌های خارجی در اجرای سامانه جمع آوری و تحلیل داده‌های مربوط به فعالیت‌های اقتصادی افراد داشته است و اعلام آمادگی کرده که در مدت کوتاهی ایده‌های موفق خود را در ایران نیز اجرا کند و خاطرنشان کرد: باید چنین افرادی را شناسایی و از دانش و توان آنها برای پیشبرد کار‌ها استفاده کنیم.

رئیس جمهور به تجربه موفق اتحادیه اروپا در برداشتن مرز‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از زمینه‌ها و اقداماتی که باعث شد آنها توانستند مرزهایشان را بردارند، همین است که هر کالایی که در این کشور‌ها وجود دارد یا تولید می‌شود، کد یکتای تولید دارد و نمی‌توان آن را از جایی به جای دیگر قاچاق کرد. ما اگر از این تجربه‌ها استفاده کنیم دیگر در گمرک هم مشکلی نخواهیم داشت.

آقای پزشکیان با بیان اینکه اگر مدیران اراده داشته باشند، می‌توان در زمان کوتاهی این اصلاحات را انجام داد، افزود: جمع آوری اطلاعات و تحلیل داده‌ها و اتصال آنها به یکدیگر و شکل دادن به ساختار‌هایی برای این کار، نیازمند یک اراده قوی در مدیران است. اگر آن اراده نباشد حتی بهترین قانون و ساختار هم نتیجه بخش نخواهد بود.

رئیس جمهور به سامانه طراحی شده از سوی اداره دارایی برای جمع آوری داده‌ها که در این جلسه معرفی شد، اشاره و خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد برای عملیاتی کردن این سامانه، مقررات را اصلاح کنیم، این کار را انجام می‌دهیم، اما همان طور که گفتم قدم اول جمع آوری داده‌هاست و در قدم بعد هوشمندسازی و اتصال آن به داده‌های سایر نهادهاست. در حال حاضر گاهی پیش می‌آید که رد یک کالا پس از ترخیص از بندر، گم می‌شود و بعد از مدتی سر از بازار‌های آزاد در می‌آورد. این مسئله ناشی از آن است که ما به داده‌ها تسلط نداریم.

پیش از سخنان رئیس جمهور در این جلسه، مدیران سامانه جمع آوری اطلاعات در رابطه با ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم، گزارشی ارائه دادند که مورد تقدیر و تشکر رئیس جمهور قرار گرفت و دکتر پزشکیان بر شکل‌گیری یک راهکار برای تکمیل این داده‌ها و اتصال آن به داده‌های سایر نهاد‌ها تأکید کرد.

در این جلسه، علاوه بر رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی و رئیس کل بانک مرکزی حضور داشتند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و هفتم آذر به افق آبادان و خرمشهر
امدادرسانی به ۲ مصدوم برخورد سواری پژو با خودروی راهداری
بدمینتون بین‌المللی قزاقستان؛ پیروزی نمایندگان ایران در دور مقدماتی
ادامه بارش برف و باران در خراسان رضوی، در ۲۷ آذرماه
رئیس جمهور وارد بیرجند شد
پایان عملیات اصلاح و تعمیر خط انتقال فاضلاب شرق اصفهان
مسدود شدن رودخانه شریفی جاسک
هوای پاک اصفهان ارمغان باران
ایران قوی با جهاد علمی محقق می‌شود
قطعی برق در بخشی از شهر مشهد در پی بارش برف
هدایت و ذخیره‌سازی ۵۰ هزار مترمکعب روان‌آب برای آبیاری فضای سبز بیرجند
کتابی برای پرورش نسل مسئولیت پذیر در عصر جنگ ترکیبی
اختتامیه نوزدهمین دوره مسابقات قرآن کریم
گوترش نگذارد غربی‌ها از او علیه ایران استفاده کنند
جام جهانی اسکیت رولبال؛ بانوان ایران بر سکوی سوم جهان ایستادند
رانندگان قهرمان بی نشان جاده‌ها
اختراعی مقرون به صرفه در ساختمان سازی
چرا گردو برای صبحانه توصیه می‌شود؟
پلمب پوشاک‌فروشی فاقد پروانه کسب در رازوجرگلان
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۶ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)