پخش زنده
امروز: -
استاندار همدان گفت: امروز فعالیت در حوزه تولید و اقتصاد، فراتر از یک کسبوکار اقتصادی است و در حقیقت به توسعه عقلانیت سیاسی کمک می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، حمید ملانوری شمسی در مراسم گرامیداشت بیست و هشتمین سالروز ملی صنعت و معدن افزود: فعالیتهای صنعتی و معدنی نقش کلیدی در گردش چرخ اقتصاد، اشتغالزایی و معیشت مردم ایفا میکنند.
او تأکید کرد: این حوزه علاوه بر تأثیر اقتصادی، کارکردهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی نیز دارد و نمیتوان آن را صرفاً بهعنوان یک فعالیت اقتصادی تلقی کرد.
حمید ملانوری شمسی با تأکید بر نگاه جدید به فعالیتهای اقتصادی تصریح کرد: امروز فعالیت در حوزه تولید و اقتصاد، فراتر از یک کسبوکار اقتصادی است و بهعنوان یک اقدام خیرخواهانه و اجتماعی شناخته و ایجاد اشتغال و رونق تولید، علاوه بر رفع آسیبهای اجتماعی، موجب تقویت فرهنگ و شعور سیاسی جامعه میشود. این فعالیتها میتوانند از بروز ناهنجاریها و جرم و جنایت در جامعه جلوگیری کنند و به توسعه عقلانیت سیاسی کمک کنند.
رئیس مجمع نمایندگان استان همدان و نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی هم با تاکید بر اهمیت حمایت از کارآفرینان و سرمایهگذاران گفت: در شرایط کنونی، اشتغالزایی و معیشت مردم اولویت اصلی است؛ و ما در کنار شما کارآفرینان و سرمایهگذاران برای توسعه استان هستیم.
اکبر رنجبرزاده با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری یکی از ضرورتهای توسعه استان است، افزود: ما بهعنوان نمایندگان مردم وظیفه داریم با جذب منابع و سرمایهگذاران، استان همدان را به یکی از قطبهای اقتصادی کشور تبدیل و شرایطی فراهم شود تا سرمایهگذاران داخلی و خارجی استان همدان را خانه خود بدانند و احساس آرامش و افتخار کنند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز بر ضرورت همافزایی و همکاری برای توسعه استان تأکید کرد و گفت: "ما در تلاش هستیم تا در کنار شما عزیزان، گامهای موثری برای توسعه همدان برداریم. هرچند شرایط اقتصادی کشور و مشکلات بانکی چالشهایی را ایجاد کرده است، اما حضور و پایداری شما تولیدکنندگان در میدان، امیدبخش و ستودنی است.
عباس صوفی به نقش بانکها در حمایت از صنعت استان اشاره کرد و گفت: همکاری لازم از سوی بانکها بهویژه بانکهای خصوصی استان مشاهده نمیشود. طبق قانون، بانکها موظف هستند ۵۰ درصد از منابع خود را به صنعت و اشتغال استان اختصاص دهند، اما این میزان به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.
او تأکید کرد: ما بهعنوان نمایندگان مردم، اجازه نخواهیم داد منابع مالی استان به خارج منتقل شود و صنعتگران ما با مشکلات تسهیلاتی مواجه شوند.
صوفی با تأکید بر اهمیت زیرساختهای توسعه استان، گفت: ما نیاز به یک نقشه راه جامع داریم. فعالسازی فرودگاه همدان یکی از این اقدامات بود که با تلاش استاندار و مسئولان انجام شد
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم به اهمیت سلامت محیط زیست و کارکنان در ایجاد مشاغل اشاره کرد و گفت: بسیاری از مواقع در فرایند اشتغالزایی، به طبیعت، محیط زیست و سلامت جامعه لطمه وارد میشود. ما باید توجه داشته باشیم که مشاغلی ایجاد شود که سلامت مردم و محیط زیست را به خطر نیندازد، این موضوع بسیار مهم است چراکه ما و خانوادههایمان نیز در همین محیط زندگی میکنیم و کوتاهی در این زمینه میتواند آینده را به خطر بیندازد.
احمد آریایینژاد در ادامه به لزوم بررسی صلاحیت و اهلیت افراد در واگذاری مسئولیتها تأکید کرد و افزود: اهلیت افراد باید بهطور جدی بررسی شود. کسانی که مسئولیتی به آنها سپرده میشود، باید توانایی انجام کار و امانتداری را داشته باشند.
او گفت: برخی افراد بدون شناخت کافی از اهمیت کار، فقط بهدنبال دریافت وام و منابع مالی هستند که این امر میتواند به زحمات افرادی که واقعاً شایستگی دارند، آسیب برساند
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان هم با اشاره به تغییر گفتمان استانها گفت: زمانی گفتمان اصلی استانها، فراهم کردن حداقل زیرساختها نظیر برق، آب و گاز بود، اما امروز این نگاه تغییر کرده و بهسمت سرمایهگذاری در زیرساختهای جدید و نوآوری پیش رفته است و شاهد یک جهش بزرگ در حوزه اقتصادی خواهیم بود.
احمد شانیان با تأکید بر نقش مدیریت استانی در بهبود شرایط اقتصادی افزود: در راستای بهبود وضعیت صنایع اقدامات مؤثری در مدیریت بحران و حمایت انجام و استان ما در این زمینه موفق بوده است.
در پایان این مراسم از واحدهای صنعتی و معدنی منتخب همچنین پیشکسوتان این حوزه تجلیل شد.