پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان اعلام کرد: سطح باغات زیتون این مجتمع تولید کشاورزی ملی در اجرای سیاست توسعهای و زیرساختی، یک هزار هکتار افزایش مییابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، صمد بهزاد سطح کنونی باغات بارور زیتون در کشت و صنعت مغان را ۳۲۰ هکتار اعلام کرد و گفت: با برنامهریزی انجام شده، انتظار میرود که زیتون به یکی از محصولات درجه اول این مجتمع عظیم ملی از لحاظ ارزش و درآمد تبدیل شود.
وی استفاده از ارقام زودبازده و مقاوم به کمآبی و احداث و نیز تکمیل پروژه کاشت زیتون را از جمله برنامه توسعه پنج ساله مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان ذکر کرد و افزود: تولید سالانه ۱۵ هزار تن محصول زیتون در چند سال آینده در این واحد تولید ملی با بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال درآمد هدفگذاری شده است.
مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان همچنین با اشاره به افزایش ۱۰ برابری میزان برداشت محصول از باغات زیتون این مجتمع تولیدی در سال زراعی جاری گفت: با پایان روند برداشت زیتون از باغات، امسال ۶۰۰ تن محصول استحصال شد.
بهزاد برنامهریزی علمی و فنی باغداری زیتون، رسیدگی به موقع، آبیاری فنی و تغذیه مکرر باغات و همچنین با مدیریت علمی و اصولی و مبارزه با آفات و بیماریها را از جمله علل افزایش میزان برداشت زیتون از باغات کشت و صنعت مغان ذکر کرد.
وی در ادامه از مطالعه، بررسی و تصویب طرح باغ مدرن داربستی به میزان ۵۰ هکتار، روی آوری به کشت میوه کم آببر بادام درختی و تصویب طرح کشت ۵۸۰ هکتار زراعت چوب با مشارکت بخش خصوصی را از جمله اقدامات در توسعه بخش باغات این مجتمع تولید ملی اعلام کرد.
مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان تنوع بخشی به محصولات صنایع تبدیلی و تکمیلی، اتخاذ تمهیدات لازم برای تولید پوره سیب، دوغ پت، شیر کندانسه و تغلیظ از جمله اقدامات نوین در توسعه بخش صنعتی و فعالیتهای جدید با ارزش افزوده بالا در مجتمع کشت و صنعت مغان ذکر کرد.
بهزاد در ادامه با تاکید بر ضرورت استفاده از فناوری روز و علمی کردن کشاورزی در این واحد تولید ملی گفت: برای این منظور امسال صورت آزمایشی ذرت بذری رقم سافالیکس وان در اراضی این مجتمع تولیدی به زیر کشت رفته بود که نتایج خوبی حاصل شد.
وی با اشاره به ثبت رکورد تولید هشت تن ذرت در هر هکتار با یک ردیف پدر افزود: در صورت کشت ۲ ردیفه این محصول، راندمان تولید تا نزدیک ۱۵ تن قابل افزایش است و همین امر نشان میدهد که کشت و صنعت مغان در زمینه تولید ذرت علوفهای با دو برابر افزایش میزان تولید، میتواند تحول و انقلابی در زمینه تولید در بخش کشاورزی ایجاد کند.