پخش زنده
امروز: -
مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره کمبود متخصص بیهوشی در آینده نزدیک ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علی جعفریان در نشست خبری امروز یکشنبه درباره وضعیت بیمارستانهای آموزشی درمانی و فشار به رزیدنتها در این بیمارستانها گفت: نگرانیم در آینده نزدیک و در شهرهای کوچک، متخصص بیهوشی نداشته باشیم، زیرا در حال حاضر ۷۰ درصد ظرفیت بیهوشی خالی است.
جانشین وزیر بهداشت افزود: کمبود متخصص بی هوشی ناشی از عواملی مانند کاهش تمایل داوطلبان به این رشتهها است؛ در گذشته، رشتههای پرچالشی مانند داخلی و بیهوشی با رقابت بالا پر میشدند، اما اکنون شرایط تغییر کرده است؛ رشتههای لوکس مانند جراحی پلاستیک بیش از ظرفیت موردنیاز کشور فارغالتحصیل دارند؛ امسال از ۴۴۴ ظرفیت رشته بیهوشی، ۳۳۴ نفر خالی ماندهاند که بیش از ۷۰ درصد است.
جعفریان گفت: در رشتههایی مانند داخلی، عفونی، اطفال و طب اورژانس کاملا شرایط بحرانی از لحاظ دستیاران پزشکی یا رزیدنت داریم.
پرداخت ۳۰ تا ۵۰ درصد هزینههای درمان از جیب مردم
علی جعفریان در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حوزه پرداخت از جیب مردم، برای بیماران دارای بیمه ۱۰ درصد پرداخت میشود، اما در کل بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است.
جانشین وزیر بهداشت افزود: تورم و تغییرات نرخ ارز در تعرفه گذاری دیده نمیشود و گردش مالی سیستم درمانی مختل میشود و اگر هزینه را از بیمار دریافت نکند آن سیستم تعطیل خواهد شد. تعرفه از ابتدای سال تا پایان سال متغیر است، اما مصوبه تصویب شده تغییری نمیکند.
علی جعفریان گفت: حدود ۸۰ همت دولت به وزارت بهداشت واگذار میکند تا کسریها جبران شود.
جانشین وزیر بهداشت همچنین درباره افزایش زیرساختها گفت: در سال ۱۳۶۰ تعداد پزشکان در کشور ۱۱ هزار و ۵۱۶ و در سال ۱۴۰۰، ۱۴۷ هزار و ۴۴ پزشک بود؛ این رقم ۱۴.۰۴ برابر شده است و
بعد از تشکیل وزارت بهداشت هم اکنون۱۶۶ هزار و ۹۱۲ پزشک و ۴۷ هزار و ۴۹۰ دندانپزشک در کشور وجود دارد. سال۱۴۱۰ تعداد پزشکان به ۲۰۰ هزار پزشک در کشور خواهد رسید.
علی جعفریان اذعان کرد: گروه پزشکی جز گروههایی است که آموزش آن معطوف به هدف است و هزینه مادی زیادی دارد.
روند قضایی درباره اتفاق بیمارستان چشم پزشکی خصوصی در حال انجام است
جانشین وزیر بهداشت همچنین درباره ماجرای بیمارستان خصوصی چشم پزشکی در تهران ابراز تاسف کرد و گفت: به نظر میرسد خطای انسانی و استریل نبودن تجهیزات مطرح است و پزشک مقصرنیست.
علی جعفریان افزود: روند قضایی و قانونی در حال طی شدن است و خود آن مرکز هم افرادی که کوتاهی در وظایف داشتهاند، از کار معلق کردهاند.
جانشین وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش گفت: هزینه تربیت پزشک برای هر نفر به ازای هر سال حدود ۳۰۰ میلیون تومان است؛ برای هر دوره تقریباً دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان هزینه لازم است، بدون احتساب هزینههای زیرساخت و فقط بر اساس تجهیزات موجود. این تنها هزینههای مرتبط با آموزش است و زیرساختها را شامل نمیشود، باید زیرساختهای لازم را فراهم کنیم و متناسب با آنها، آموزش و تربیت افراد را انجام دهیم؛ نگاه سیاسی به حوزه سلامت تنها آسیبزا است؛ ما بر مسائل فنی تمرکز داریم.
جعفریان افزود: یکی از چالشهای جدی، فشار زیاد بر دستیاران پزشکی است. در سال ۹۸، از ظرفیت ۳ هزار و ۷۱۴ نفر، تعداد ۳۶۱ نفر خالی ماند. در سال ۱۴۰۲، ظرفیت به ۴ هزار و ۶۲۰ نفر افزایش یافت، اما ۸۶۱ نفر آن خالی ماند. امسال نیز ظرفیت به ۵ هزار و ۱۸۱ نفر رسید، اما هزار و ۶۷۸ صندلی خالی باقی مانده است. رشتههایی مانند داخلی، عفونی، بیهوشی، اطفال و طب اورژانس با بحران جدی روبهرو هستند.
جانشین وزیر بهداشت موضوع پرونده الکترونیک سلامت را نیز مهم توصیف کرد و گفت: تاکنون در این حوزه پیشرفت قابلتوجهی در بخش دولتی نداشتهایم، هرچند سامانههای بخش خصوصی عملکرد بهتری داشتهاند. ایجاد پرونده الکترونیک سلامت واقعی یک روند پیچیده است و نیاز به برنامه ملی و جامع دارد.