پخش زنده
امروز: -
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: همه بدهی دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی کشور در بودجه سال آینده پیشبینی شده و به صورت یکجا تسویه و پرداخت میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، سیدجلیل حسینی روز شنبه در آیین معارفه رییس جدید دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل افزود: این بدهی دانشگاههای علوم پزشکی اغلب در بخش کارانه، حقوق کارکنان و قراردادهای کاری حوزه تخصصی بهداشت و درمان بوده و با پیگیری وزارت بهداشت و تصویب مجلس در سال آینده پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به محدودیت اقتصادی و مالی دولت و کشور بین کرد: با وجود این محدودیتها، نگاه دولت عدالت محورانه و توام با وفاق است.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استاد و دانشجو را دو رکن اصلی دانشگاههای علوم پزشکی عنوان کرد و ادامه داد: به علت تنگناهای مالی، انگیزه استادان کمتر شده ولی در دوره جدید باید مسائل آنها حل و فصل شود.
حسینی همچنین وجود سهمیههای تحصیلی را دغدغهای برای دانشجویان و علاقهمندان به تحصیل در رشتههای پزشکی عنوان کرد و گفت: تحصیل در رشتههای پزشکی حق همگانی است و آموزش خوب و باکیفیت حق آنهایی است که استعداد لازم و مطالعه کافی هم دارند.
وی با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی در سه سال گذشته بدون در نظر گرفتن زیرساختهای آموزشی لازم اظهار کرد: این تصمیم طبق برنامهریزی تخصصی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تعدیل شد و قرار است روند پذیرش طبق روال سه سال گذشته برای مدتی متوقف شود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: جوانان رغبت زیادی به تحصیل در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی دارند ولی زیرساختهای آن نیز باید فراهم باشد و باید دقت شود که کشور چه قدر گنجایش برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در این شتهها دارد.
حسینی خواستار ایجاد فرصت و ظرفیت تحصیل در این رشتهها در داخل کشور شد و افزود: با افزایش بودجه ۲۰ درصدی سالانه، ایجاد این ظرفیت و زیرساخت ممکن نیست و برای این کار ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار لازم است تا کلاس، تجهیزات و فرصت تحصیل فراهم شود.
وی همچنین خواستار توجه به مشکلات و دغدغه استادان و دانشجویان رشتههای پزشکی شد و افزود: گردش کار در دانشگاههای علوم پزشکی باید در اختیار استادان قرار گیرد.
استاندار اردبیل نیز در این آیین، مقوله سلامت را از ارکان اصلی توسعه پایدار در کشور عنوان کرد و گفت: هر میزان شاخص حوزه سلامت و بهداشت و درمان ارتقا پیدا کند، امید به زندگی در جامعه افزایش خواهد یافت و تمام منابع انسانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
مسعود امامی یگانه خواستار سرمایهگذاری در تامین زیرساختها و تربیت منابع انسانی مورد نیاز در بخش بهداشت و درمان شد و افزود: سرمایهگذاری در حوزه بهداشت با مشارکت بخش خصوصی هزینه ما را در حوزه درمان کاهش میدهد چرا که این کار با مقوله پیشگیری همراه و عجین است.
وی خواستار توجه ویژه به آموزش همگانی و بهداشت فردی و اجتماعی شد و اظهار کرد: هر گام موثری در این حوزه نیاز به مشارکت همگانی دارد و ما آثار مثبت آن را در دوره شیوع گسترده کرونا در سطح جامعه دیدیم.
استاندار اردبیل نیروی انسانی آموزش دیده و متخصص را موضوع مهمی در ارائه خدمات بهینه در بخش بهداشت و درمان ذکر کرد و گفت: استان اردبیل در زمینه تامین نیروی متخصص و فوق تخصص درمانی در همه شهرستانها و حتی مرکز استان با کمبود مواجه است.
امامی یگانه بیان کرد: کمبود نیروی بهداشت و درمان زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست و باید برای تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز اقدام موثر و جدی انجام شود.
وی همچنین کمبود کمی و کیفی تخت بیمارستانی را از جمله مشکلات جدی در بخش درمان استان اردبیل اعلام کرد و ادامه داد: برای تامین کمبود مورد نیاز در این بخش تکمیل بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی نجف زاده اردبیل و نیز احداث بیمارستان یکهزار تختخوابی اردبیل باید در اولویت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گیرد.
استاندار اردبیل همچنین با تاکید بر ضرورت تامین مالی سه پروژه مهم بیمارستانی استان اردبیل گفت: شاخص این استان در برخورداری از تخت بیمارستانی از میانگین شاخص کشوری پایینتر است و برای رسیدن به این شاخص باید ۳۸ پروژه نیمه تمام بخش بهداشت و درمان استان تکمیل شده و به بهرهبرداری برسد.
امامی یگانه همچنین خواستار تامین نیاز به نیروی انسانی آموزش دیده مورد نیاز در مراکز درمانی و بهداشتی استان اردبیل شد و اظهار کرد: به علت مشکلات عدیده، میان خدمات ارائه شده در مراکز درمانی دولتی و خصوصی شاهد شکاف عظیمی هستیم.
وی در ادامه خواستار اصلاح فرایند ارائه خدمات و بهره گیری درست از خدمات سازمانهای بیمهگر شد و اضافه کرد: در حوزه نظارت بر تامین و توزیع دارو هم باید نظارت دقیقی صورت گیرد.
استاندار اردبیل همچنین با تاکید بر ضرورت آموزش مستمر ارائه دهندگان خدمات به مردم اعم از کادر درمانی، پرستاری و اداری در مراکز بهداشت و درمان گفت: همه خادمان بخش بهداشت و درمان باید تکریم مردم را بیشتر از گذشته مد نظر قرار دهند چرا که همه ما برای کسب رضایت و خدمت به مردم تلاش میکنیم.
نماینده مردم مشگینشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: واحدهای بیمارستانی استان اردبیل در حد ارائه خدمات به مردم این استان نیست و سه طرح بزرگ بیمارستانی نیمه تمام مانده باید هر چه سریعتر تکمیل شده و در اختیار مردم استان قرار گیرد.
بابک رضازاده با اشاره به نیاز استان اردبیل به احداث واحدهای بیمارستانی جدید و فرسوده بودن برخی از واحدهای بیمارستانی استان اردبیل از جمله بیمارستان علوی و بوعلی و نیز بیمارستان فاطمی با قدمت ساخت بیش از ۱۰۰ سال افزود: علاوه بر زیرساختهای بیمارستانی، پرستاران و پزشکان مراکز بیمارستانی نیز مشکلات عدیدهای دارند که باید حل شود.
وی خواستار افزایش تعرفه کاری پزشکان و پرستاران و به خصوص مختصصان شد و افزود: تعرفه خدمات پزشکی و پرستاری نیازمند بازنگری است.
نماینده مردم مشگینشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بالا بودن ضریب محرومیت استان اردبیل در بخش بهداشت و درمان، اختصاص چهار هزار میلیارد ریال اعتبار سالانه برای تامین نیازهای این استان را ناکافی خواند و اظهار کرد: برخی استانها با شرایط مشابه استان اردبیل، سه تا چهار برابر این ارقام اعتبار از محل منابع ملی دریافت میکنند که این نامتناسب بودن اعتبارات، مغایر عدالت است.
در این آیین ضمن قدردانی از خدمات ۳۵ ماهه دکتر علی محمدیان اردی، دکتر بهزاد داورنیا به عنوان رییس جدید دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل معرفی شد.