پخش زنده
امروز: -
عالم مجاهد و خدوم، آيت الله حاج سيد محمدعلى شيرازى فرزند مرجع مجاهد آيةالله العظمى سيد عبدالله شيرازى(ره) پس از گذراندن دوره بيمارى در مشهد مقدس درگذشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، بيت آيت الله حاج سيد محمدعلى شيرازى با صدور اطلاعيه اى ضمن اعلام ارتحال اين عالم ربانى اعلام کرده است مراسم تشييع پیکر وی فردا صبح شنبه ١ دى ماه ١٤٠٣ از حسينيه نجفى هاى مشهد مقدس واقع در خيابان آيةالله شيرازى٤ (كوچه چهارباغ) به سمت حرم مطهر رضوى برگزار مى شود.
در ادامه این اطلاعیه آمده است که پيكر آيةالله شيرازى پس از تشييع در مشهد مقدس بنا به وصيت آن مرحوم براى خاكسپارى به نجف اشرف در کشور عراق منتقل خواهد شد.
آيةالله حاج سيد محمدعلى شيرازى در سال١٣٢٦ هـ.ش در نجف اشرف متولد شد و تحصيلات دينى خود را در حوزه علميه آن شهر مقدس آغاز کرد و پس از تكميل مراحل سطوح اوليه و عاليه حوزه در محضر اساتيد بنامى همچون آيةالله حاج شيخ محمدهادى معرفت، آيةالله راستى كاشانى، آيةالله شيخ مسلم ملكوتى و آيةالله العظمى ميرزا جواد تبريزى، در مقطع خارج فقه و اصول از محضر مرحوم آيةالله العظمى سيد عبدالله شيرازى و آيةالله العظمى خوئى بهره برد.
آیت الله شیرازی از علماى برجسته شيعه در دهه هاى اخير بود كه علاوه بر فعاليت هاى علمى گوناگون و تدريس خارج فقه و خدمات دينى و اجتماعى وسيع در مشهد مقدس و ديگر نقاط كشور، در كشورهاى مختلف على الخصوص عراق، هند، پاكستان و افغانستان فعاليت ها و خدمات گسترده اى داشت.
وی علاوه بر اين، در مسائل سياسى عراق و ايران در برهه هاى مختلف بويژه در مبارزات مراجع تقليد و حوزه علميه نجف اشرف با حكومت هاى جائر عراق على الخصوص رژيم بعثى، در خدمت والد بزرگوارش مرحوم آيةالله العظمى شيرازى، نقش پررنگ و كم نظيرى داشت و در پى آن مكرّر مورد تعقيب و بازداشت و در فرصتى به حبس افتاد و در سال١٣٥٥ ش در جريان سفر به عراق بمنظور سركشى از مدارس علميه آيةالله العظمى شيرازى در نجف و رسيدگى به وضع طلاب حوزه علميه، از طرف رژيم بعث عراق محكوم به اعدام شد و مورد تعقيب قرار گرفت اما توانست بطور مخفيانه از آن كشور خارج و پس از اقامت مخفيانه در بعضى از كشورهاى اسلامى به ايران برگردد.
همچنانكه در جريان نهضت و مبارزات انقلاب اسلامى ايران نيز از ساعات اوليه هجرت والد عظيم الشأنش به مشهد مقدس در سال١٣٥٤ ش و استقرار در اين شهر مقدس، بار سنگين مديريت همه جانبه بيت آيةالله العظمى شيرازى كه پايگاه مهمّ حوزه علميه خراسان و كانون اصلى حركت انقلاب در اين استان و ملجأ مردم آن به حساب مى آمد را به دوش كشيد و در اين راستا نقش بى بديلى را تا پيروزى انقلاب اسلامى و بعد از آن ايفا کرد.
سعه صدر، حُسن خلق، هوش و استعداد مثال زدنى و ارتباط گسترده و دوستانه و صميمى با اقشار مختلف مردم و همّت بالا در پيشبرد اهداف، زبانزد همه دوستان و آشنايان و مرتبطان با اين عالم جليل القدر است.
آیت الله شیرازی در واكنش به منكراتى كه در سطوح مختلف مى ديد بسيار جدّى و قاطع بود و در اين راستا مواضع صريحى در مقابل اشخاص يا گروه ها و خطوط فكرى منحرف و حتى برخى از حكومت هاى به ظاهر اسلامى اتخاذ مى نمود كه پيام ها، بيانيه ها و مصاحبه هاى به جاى مانده از او در اين خصوص، يادگار ارزشمندى از اين عالم مجاهد است كه در دسترس علاقمندان است.
اين عالم فقيد داراى آثار علمى متعددى در علوم اسلامى استت كه كتاب هاى (التشيّع وأثره في تطوير المجتمع)، (دروس اسلامية)، (المكاسب في الفقه الاسلامي)، (دروس في اصول الفقه)، (الوقاية الإسلامية عن المفاسد الخُلُقية)، (شهداء العقيدة) و (بحوث في كتاب الحج/ تقريرات درس خارج فقه آيت الله العظمى شيرازى) از مهمترين آنها است.
اشراف مستقيم بر مؤسسات علمى و خدماتى مرحوم آيةالله العظمى شيرازى و تأسيس و بنيانگذارى مراكز دينى و فرهنگى متعدد در كشورهاى مختلف از ديگر آثار آيةالله شيرازى مى باشد.
همچنانكه تلاش بى وقفه براى حل مشكلات مردم و تأمين نيازهاى مراجعين كه تا روزهاى پايانى قبل از كسالت هاى وی ادامه داشت از يادگارهاى فراموش نشدنى اين عالم خدوم و مهربان در اذهان مردم مشهد مقدس است.