پخش زنده
امروز: -
کارشناس تغذیه استان همدان گفت: شب یلدا فرصتی است برای شادمانی و با رعایت اصول تغذیهای و پرهیز از پرخوری، میتوان از این شب خاطرهانگیز نهایت لذت را برد و سلامت بدن را نیز حفظ کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، مریم معصومی افزود: یلدا، این سنت دیرینه ایرانی، فرصتی بینظیر برای دورهمیهای خانوادگی و شادمانی است، اما توجه به تغذیه سالم در کنار لذت بردن از این شب خاطرهانگیز، میتواند سلامت جسم و روح را تضمین کند.
او تصریح کرد: آجیل، بهعنوان یکی از خوراکیهای اصلی شب یلدا، گرچه منبعی سرشار از چربیهای مفید و غیراشباع است، اما به دلیل کالری بالای آن، مصرف متعادل ضروری است.
کارشناس تغذیه استان همدان گفت با بیان اینکه فراد چاق میتوانند قبل از غذا مقدار کمی آجیل خام مصرف کنند، گفت: فیبر موجود در آجیل باعث احساس سیری شده و میتواند به کاهش اشتها کمک کند.
مریم معصومی افزود: برای افراد دیابتی نیز توصیه میشود بهجای میوههای خشک پرقند مانند کشمش، انجیر و توت، مغزهایی مانند گردو، بادام، فندق و بادامزمینی را انتخاب کنند که هم سالمتر و هم تأمینکننده انرژی هستند.
او تصریح کرد: افراد مبتلا به فشار خون بالا باید از مصرف آجیلهای شور خودداری کنند، زیرا سدیم موجود در آنها میتواند فشار خون را افزایش دهد.
کارشناس تغذیه بالینی استان همدان به نقش میوهها اشاره کرد و گفت: مصرف میوههای تازه، مانند هندوانه، انار و خرمالو، به دلیل محتوای بالای پتاسیم، میتواند به کاهش و کنترل فشار خون کمک کند.
مریم معصومی افزود: افراد دیابتی نیز نباید بیش از سه واحد میوه در روز مصرف کنند، برای مثال، یک قاچ هندوانه، یک خرمالوی متوسط، یا نصف لیوان انار برابر با یک واحد میوه است.
او با توصیه به مصرف شام سبک در شب یلدا تصریح کرد: غذاهای چرب، سرخشده، و پرنمک میتوانند علاوه بر ایجاد مشکلات گوارشی، بهمرور منجر به افزایش وزن شوند، بهتر است همراه شام از سبزیها و سالاد استفاده شود.