پخش زنده
امروز: -
مدیرکل پدافند غیرعامل کرمان تاکید کرد: در پی مشاهده گونهای آلوده در جنوب کشور ،مراقبتها برای پشه آئدس تشدید شود.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان با تاکید بر ضرورت تشدید مراقبت ها درباره پشه آئدس گفت: پشه ائدس آلودهای که در جنوب کشور وارد شده آلودگی بیشتر و خطرناکتری دارد و نوع کاری که این پشه انجام می دهد در منطقه متفاوت است و در استان نیز باید مراقبت ها بیشتر شود.
ابراهیم کریمی روز چهارشنبه در همایش شهرداران استان افزود: کار پدافند غیرعامل به نوعی آژیر کشیدن و پیش بینی قبل از اینکه اتفاقی است و پشه آئدس هم روزگرد و هم شبگرد است؛ در طول روز نیز حداقل می توانند ۲۰ تا ۳۰ نفر را گزش داشته باشند.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان بیان کرد: این پشه در برخی شهرستان های دو استان جنوبی کشور در هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان استقرار پیدا کرده منتظر بیمارهای تب دنگی باشیم و در ۱۰ روز اخیر موارد این بیماری بیشتر شده؛ ومرگ و میر این پشه به روایتی بیشتر از کرونا است.
وی تصریح کرد: اگر به تخم این پشه بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ روز آب نرسد لارو این پشه پس از رسیدن آب می تواند زنده بماند و این پشه البته در آب شور خودش را تکثیر نمی کند، ودر آب های راکد شیرین تکثیر می شود.
کریمی افزود: باتوجه به اهمیت موضوع و ویژگی های این پشه، کنترل فیزیکی، مدیریت و بهسازی محیط، حذف تغییرات دائمی زیستگاه های لارو و غیره جزو مواردی است که باید در مواجهه با این پشه مورد توجه باشد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان گفت: این پشه بهشدت به رنگ مشکی علاقه دارد و بهترین زیستگاه و محل تخم ریزی آن لاستیک فرسوده خودرو است که در زیستگاه ها و شهرهای محل تخم ریزی این پشه دیده شده است.
وی گفت: این پشه اغلب در محل انبار لاستیک های فرسوده، آپاراتی ها، آب زیر گلدان ها ، کولرها و آب های راکد بوده است.
کریمی با اعلام آمادگی برای اعزام گروه هایی از برخی شهرها به استان هرمزگان برای آموزش های لازم گفت: ساماندهی و ضدعفونی لاستیک های فرسوده، آب های راکد و محل پسماندها در شهرداری های جنوب استان در حال انجام است.
وی تصریح کرد: تشکیل پدافند غیرعامل زیستی استان و شهرستان، هدایت، هماهنگی، طراحی و پیاده سازی واحدهای عملیاتی، کنترل، نظارت، ارزیابی و آموزش و فرهنگ سازی از جمله وظایف استانداری و فرمانداری ها برای مقابله با این پشه است.
مدیرکل پدافندغیرعامل استانداری کرمان ادامه داد: شهرداری ها باید برای طراحی، تهیه و پیاده سازی برنامه عملیاتی پدافند زیستی محدوده شهری در چارچوب این دستورالعمل اقدام کنند.
وی بیان کرد: برای بهسازی، پاکسازی و رفع آلودگی محیطی از اماکنی که دارای منابع آب به صورت روباز هستند باید اقدام شود؛ جمع آوری و رفع آلودگی آب های شهری، سمپاشی محیطی شهری، پاکسازی و نظافت کانون های تجمع زباله ها، بهسازی محیط و پاکسازی آبنماهای سطح شهر، همچنین تشدید نظارت بر آبیاری فضای سبز از تکالیف شهرداری ها در این زمینه محسوب می شود.