پخش زنده
امروز: -
متخصصان شرکتی دانش بنیان موفق شدند داروی درمان بیماریهای نقص ایمنی را بومی سازی کنند و با این اقدام شرکت دیگر نیاز نیست پلاسما به پالایشگاههای خارج کشور برای تولید این دارو ارسال شود.
آقای محسن کردی عضو هیئت مدیره این شرکت دانش بنیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: ما در زمینه تولید داروهای مشتق از پلاسما فعالیت میکنیم و پلاسما پس از تحویل به شرکت ما، خالص سازی میشود و داروی ایمونوژین یکی از محصولات خروجی پالایشگاه ماست.
وی گفت: این محصول تاکنون وارداتی بوده و اکنون به تولید انبوه رسیده است و تولید این دارو با دانش کاملا بومی صورت میگیرد و با توسعه این پالایشگاه و افزایش تولید، گام بزرگی در تامین داروهای مشتق از پلاسمای داخلی برداشته شده است.
کردی افزود: این داروی تزریقی در درمان بیماران مبتلا به نقص ایمنی استفاده میشود و در دوران کرونا هم بسیار نیاز کشور بود که وارد میشد و اکنون بخشی از این محصولات وارد میشود که با افزایش ظرفیت و نقدیندگی شرکت تلاش میکنیم کشور را از واردات این دارو بی نیاز کنیم و حتی شرایط خوبی برای صادرات این دارو وجود دارد.
وی گفت: تا پایان سال آینده ۵۰ درصد نیاز داخل را میتوانیم تامین کنیم و قیمت این دارو حدود ۳۰ درصد کمتر از نمونههای وارداتی است و به لحاظ کیفیت هم، همه استانداردهای جهانی را طی کرده و حتی فناوری تولید ما بالاتر از نقاط دیگر جهان و بر اساس روش بسیار دقیق کروماتوگرافی است.
محمد حسین متولی، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان هم درباره این دارو گفت: فناوری تولید داروی ایمونوگلوبولین بسیار بالاست و این دارو در درمان بیماران نیاز به پیوند و بیماران مبتلا به مشکلات حاد کبدی و نقص ایمنی استفاده میشود و حتی در نازایی هم قابل استفاده است.
وی افزود: در صنعت داروسازی قوانین سخت گیرانهای وجود دارد و در داروهای مشتق از پلاسما باید همه استانداردهای بین المللی و قوانین سازمان غذا و دارو رعایت شود و بر این اساس از لحاظ کیفیت مشابه محصول خارجی است.
متولی گفت:، چون محصول وارداتی ارز دولتی دریافت میکند تولید این دارو در داخل به میزان قابل توجهی از خروج ارز جلوگیری میکند که این رقم معادل ۶۰ میلیون یورو در میان مدت است.
وی افزود: تولید این دارو تاکنون در انحصار آمریکا، آلمان، اتریش، هلند، هند و چین بوده که البته واردات ما بیشتر از آلمان و اتریش بوده است که با داخلی سازی این محصول، ایران جزو ده کشور تولید کننده دارو محسوب میشود.
این شرکت از حمایت پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری هم برخوردار شده است که در همین ارتباط آقای جواد محمدی، رئیس پژوهشگاه گفت: ما جدای از این شرکت، حدود ۵۰ شرکت فعال دارویی و کشاورزی را حمایت میکنیم و تلاش ما این است ارتباط میان صنعت و دانشگاه و شرکتهای خصوصی برقرار شود.